- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrkorooo
aktív tag
-
Blaise
veterán
Új Magic Keyboard, Magic Trackpad 2 és Magic Mouse 2 érkezett
A Magic Trackpad 2 ára 49990Ft. (Az előző generációs Magic Trackpad ára 24990Ft.)
Mennyi???
-
-
madle
őstag
létezik valami jó app arra a célra, hogy figyeljem a külső HDD-m állapotát? Hasonlóra gondolok mint a HDSentinel WIN-en.
-
TXT
őstag
Az mitol van, hogy a MacBokk Air-en tortent Yosemite-re valo frissites ota (es most az EL Captain alatt szinten) az iPhoto-t nem lehet frissiteni, mert azt irja ki, hogy "A termek ideiglenesen nem erheto el. Probalja kesobb!", vagy "jelenleg nem elerheto a(z) magyar App Storebol"! Ezaltal meg sem tudjuk nyitni a fototarat, mert azt irja, elobb frissitse! JA! Es folyamatosan ennel az egy alkalmazasnal torteno frissitesi probalkozasnal feldobja az AppSTore-t hogy lepjunk be, holott be van jelentkezve!
WTF???
Minden mast frissit az AppStorebol!
Masnal is ez all fenn vagy csak itt sz@rakodik ugy 2-3 honapja??? Mi a megoldas?
Segitsetek sracok legyszives![ Szerkesztve ]
-
madle
őstag
Köszi mindkettőtöknek, ha jól látom a DriveDX fizetős, de kipróbálom mindkettőt, van belőle TRIAL elvileg.
-
TXT
őstag
válasz DanielK #34714 üzenetére
Oke, de megis frissiteni szeretne. Akkor?
Es ami eddig a Yosemite elotti rendszeren az iPhoto-ban szerepeltek azok most hol vannak, ha be sem tudunk lepni oda? Egy valag kepet oda mentett, amit fenykepezovel csinaltunk es feltettunk anno, mert oda szinkronizalta.[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
-
lugosi
MODERÁTOR
Pár hete kérdeztem, de úgy emlékszem nem volt rá válasz. Van két file a gépemen a képek alatt, Fotók könyvtár és iPhoto könyvtár. Ugyanakkora mindkettő, az a durván 140 giga. Melyiket backupoljam, melyikben vannak a képek, és melyik csak valamiféle árnyékmásolat, vagy mi? Mivel 250-es a vinyó, ezért mindkettő biztos nincs a gépen
-
Ragnar95
félisten
válasz DanielK #34722 üzenetére
Nem, de hivatalos beszerzés volt, szóval nem lehetett volna vele baj emiatt... Ráadásul a SMART adatok elég egyértelműek, szóval félreérteni is nehéz őket a program számára...
Más: Clear másnál se jó El Capitan alatt Akármit csinálnék a már létrehozott emlékeztetőkkel (törlés backspace-el, elvégzés swipe-al, törlés swipe-al) rögtön kifagy az app...
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
DanielK
addikt
válasz DanielK #34722 üzenetére
Csak azért kérdem, mert nekem pont az ellenkezője állt fenn.
Adott volt egy külső 1TB Samsung laptop hdd, amire egyszer csak warningot írt egy ponton. Utána olvastam és azt írták, hogy 1-2 szektor hibás lehet, de nem 100%. Azt írták, hogy szektorról szektorra írjam felül és akkor megjavulhat. Megtettem. A hdsentinel és a többi smart app windowson azt írta, hogy minden ok! Erre 2 hétre megadta magát. 1TB-ból maradt 80GB, afölött olyannyira belassul, hogy 2x órákat! ír ki másolásra. Szóval a drivedx-nek igaza lett. Lassan kaputt, ezt jelezte. -
Hatvan9
senior tag
Sziasztok
Bővitenék 2x4GB -ra egy 2009 Macbook Pro 13" Alu modellt, memóriát milyet javasolt tenni bele, mindent megeszik vagy meg vannak adva a típusok?
Olyat is halottam, nem tudom mennyire igaz, hogy csak 2 oldalassal érdemes probálkozni mert csak azokat eszi.Ebayen keresek mert meghatározó az ár, én ezt néztem ki: [link]
-
Csaky69
csendes tag
Sziasztok! Nemrég sikerült beszereznem egy 2009 late macbookot.annyi problemám volt vele hogy a tulajdonságoknál nem írta ki a serialt.ez gyakorlatban a pz imessage és facetime mellőzését jelentette.mavericks alatt az app store működött.viszont kapott egy ssd-t és feltettem az el capitant,itt már az app storeba sem tudtam bejelentkezni...talaltam egy Blank Board Serializer nevű programot,amivel sikerült vsszaállítanom a serialt,viszont még így sem működik az app store, 503-as szerver hibát kapok.
Előre is köszönöm!
-
EczkE
veterán
Sziasztok!
13-as Air vasarlasan gondolkodok, early 2015. (a kiepitesben meg nem vagyok biztos)
Van valakinek tapasztalata vele? Milyen rajta a kapitany? Ez lenne az elso Macbookom.
Asszem mindenféleképpen!
-
buvartacsko
addikt
early 2014-em van. 8/256GB.
teljesen szuperül fut rajta a kapitány. sokkal jobb mint a yosemite volt. semmi gondom a géppel, nagyon gyors. játékra nem használom. (évente 1x minecraft meg cs:s, ezeket nagyon faszá viszi, ja meg a LOL-t is) de ha lehet inkább retina prot vegyél a kijelző miatt. átlag feletti az air kijelzője (a nem ips kategóriában), de a retinához képest ratyi.
[ Szerkesztve ]
-
EczkE
veterán
válasz buvartacsko #34732 üzenetére
Nezegettem a retinas Prokat is, de nem vagyok benne biztos hogy az kell e nekem. Mivel nincs osszehasonlitasi alapom a retinaval ezert valoszinuleg nem is hianyozna az a rengeteg pixel. Persze elhiszem, hogy fasza meg minden, de azt a sok keppontot meg is kell hajtani. Kepes ra a Pro? Az igazat megvallva eddig is elvoltam az 1366x768-cal es megfelelt nekem. Raadasul az 15'6-os kijelzo volt, az Airben pedig 1440x900-as a felbontas 13 collon.
Jatekra nem hasznalnam (arra ott az Xbox), csak net, zene, film..
Asszem mindenféleképpen!
-
buvartacsko
addikt
igazából ha láttál már mostanában ipadet, iphonet, vagy bármilyen nagyobb felbontású androidos / wphoneos készüléket akkor ezt képzeld el csak laptop kijelzőn. nagyon szép színek, tűéles minden. képes meghajtani igen, nem gyenge gép. nézd meg élőben és döntsd el. bármelyiket veszed elégedett leszel szerintem. nagyon jó gépek. az air az első laptopom amivel tényleg igazán elégedett vagyok, előtte sok thinkpadet használtam. nem bántam meg egy fillért sem amit rá költöttem.
[ Szerkesztve ]
-
madle
őstag
buvartacsko +1, én is így vagyok az Air-rel! Nagyon szeretem, bár a Thinkpadem 1600x900-as 14"-os kijelző felbontása után kicsit fura volt, azthiszem valami ilyesmi volt benne. Attól függetlenül szerintem nagyon szerethető gép! Nekem 4GB Ram-al is 128-as SSD-vel megy, itthonra átlagos felhasználásra teljesen elég, esetleg ha több képed van akkor a Photos app mentések miatt érdemes nagyobb tárhellyel venni.
-
CharlieDrop
veterán
Srácok lenne egy keresztkérdésem (ja láma is )
Adott egy MacBook (passz, hogy Air, vagy Pro), 4GB rammal, meg a magyar posta remekbeszabott címiratkitöltője, ami Windowsra lett írva.
Mi lenne szerintetek a legjobb megoldás?
A, Windowsos gép?
B, Egyéb, megírom válaszba-Köszi
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
TheMarci
addikt
válasz CharlieDrop #34736 üzenetére
Online címiratkitöltő? Virtuális gép vagy windows emulátor (crossover, winonx)?
Do You Dream?
-
törölt tag
Most vettem pár hete, a legkisebb 13-as verziót, újként. Összességében egy szóval tudom jellemezni: Hibátlan. Photoshop, zeneszerkesztő, minden fut rajta rendesen. A tárhely is elegendő számomra. Mégegyszer ugyanezt venném meg. Hiába látni, hogy ha sokmindent megnyitok, csak párszáz GB ram van, mégis jól kezeli, nyoma sincs lassúságnak.
-
r4z
nagyúr
-
TigerCat
nagyúr
válasz lugosi #34721 üzenetére
Legegyszerűbb megoldás, hogy ha kiexportálod a képeidet, eredeti méretben és lezúzod az egészet. Majd készítesz egy új könyvtárat és visszahívod. Biztos, hogy sokkal kisebb lesz a mérete. Én így raktam fel mindent egy újonnan létrehozott adatbázisba, mindenféle sallang nélkül. Persze, ha használsz effekteket, akkor nem az eredetit kell kimenteni, hanem az editált képet.
Gondolom a Fotók alkalmazást használod és nem az iPhoto-t. Ebben az esetben az utóbbit törölheted, mert már nem lesz rá szükség. Valamennyi képed a Fotók könyvtár fájlban van.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
whitezo88
nagyúr
van valami trükk, hogy a Safari kevesebb memóriát fogyasszon? 4 giga ramom van, El Capitan. Vagy ami kevesebbet fogyaszt? 95% mem használat nem vicces.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz TigerCat #34745 üzenetére
Köszi, szinte biztos hogy így is csinálom, mint ahogy írtad. Annál is inkább, mert a legvalószínűbb forgatókönyv szerint az új géppel váltok vissza windowsra/pcre.
Mielőtt flémgyanús lenne a fenti, gyorsan hozzáteszem hogy nem osx-utálat vezérelne mert ilyen nincs bennem, egyszerűen a mac-eknek most nagyon rossz az ára, és ezt a felárat most nem vagyok hajlandó megfinanszírozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- macbook pro 1278 7.1 2010 alkatrésznek
- Macbook Air 13" 2020 M1 16GB 256GB CTO
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest