- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egyszerű funkcionalitást kínál a frissen bemutatott Galaxy Fit3
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- MIUI / HyperOS topik
- Android szakmai topik
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
FIREBLADE78
addikt
Megint bekapcsolom a gépet és 26%-t mutat,tegnap este legalább volt 50% kikapcsolásnál. Direkt nem az alvásra mentem,le is ellenőriztem,megnyomtam esc-et. Rakjam újra a rendszert? Az a bajom,hogy nem tudom hova tölteni a filmjeimet
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
madle
őstag
válasz FIREBLADE78 #30953 üzenetére
Totál kikapcsolod a gépet és így is eszi az akksit? Valami nem fasza ott akkor
-
xedos
addikt
válasz FIREBLADE78 #30953 üzenetére
Bekapcsoláskor tartsd nyomva, amíg 4x hallod a gongot: (PRAM reset)
Press and hold . Cmd+ Opt+P+R.
SMC reset akksi ki, konnektorból ki és nyomd a bekapcsoló gombot. Újabb gépeknél:
Press the.Left ⇧ Shift+^ Control+⌥ Option keys and the Power button at the same time. -
Papa-Het
aktív tag
válasz Ragnar95 #30943 üzenetére
Köszi! Sikerült! A Winrarnak csak parancssoros verziója van, mint ugye Linuxra is ha jól tudom. Azzal egyszer próbálkoztam, de mivel nincs graf. felülete így könnyen feladtam.
Külső HDD-ra szeretnék Time Machine-nal biztonsági mentést készíteni. Friss a rendszerem, és amikor rátoltam a külső vinyót, felkínálta, hogy akarom-e biztonsági lemezként használni. A "Döntés később" lehetőséget választottam, és most szeretném Igen-re módosítani a döntést. Hol tudom ahhoz ezt aktiválni, hogy a biztonsági mentések oda legyenek mentve? Most ugyebár nem engedi...
[ Szerkesztve ]
-
válasz Papa-Het #30956 üzenetére
Rádugod a vinyót, a rendszerbeállításoknál bekapcsolod a Time Machine-t és ott ki tudod választani a célterületet. Csak vigyázz, mert a Time Machine elsőre szereti formázni a partíciót, és ntfs, fat32, exfat fájlrendszerekre nem működik.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
senior tag
válasz Ragnar95 #30948 üzenetére
Köszi szépen, aztán a külső vinyóm akarta megformázni azt nem engedtem neki, végül ki húztam a képeket az ex gépről a vinyóra azt kéész. Már az új gépről írok, nagyon örülök hogy elment a régi. Fura a 13" kijelző de pár nap és megszokom biztosan. Nem esik " kezemre" annyira,mint az előző billkiosztása. Viszont a szememnek kényelmesebb a nagyobb kijelző.
-
Aaron14
őstag
válasz megema #30924 üzenetére
Egyébként Te mindig APR-nél vásárolsz? Azt tudom, hogy az iPhone-od Apple Store-ból van, de a gépet is ott vásároltad?
Csak azért kérdezem, mert ha ez sem jelent előnyt megbízhatóság szempontjából, akkor a jövőben nem nagyon fogom erőltetni az APR-t. Nálam iPhone-nál fordult az elő most 5 alkalommal, hogy a kiállított darabok szinte mindegyike (APR-ekben, viszonteladóknál) tökéletesek voltak, minden tekintetben, én meg kaptam a silányabbnál, silányabb dobozos, meg refurbished telókat (Telekom-nál vásárolt).
Már komolyan kezdtem azt hinni, hogy az APR-ekben "jobb" iPhone-ok kaphatóak, ami hülyeség, de mégis van egy ilyen érzésem a fent említettekből kiindulva.
[ Szerkesztve ]
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
megema
őstag
válasz Aaron14 #30962 üzenetére
Nem mindig, de a legtöbbször. Mivel Citibankos kártyával 5-10 havi ingyen hitelre lehet vásárolni az iCentre-nél, így a legtöbb dolog onnan van. A MacBook is.
(#30963) TBMC: Szerintem csak magánszemélyekre, de nem biztos. Nyugodtan kérdezz rá telefonon az iCentre szerviznél.
[ Szerkesztve ]
-
xedos
addikt
válasz FIREBLADE78 #30957 üzenetére
Ő... nem! Left shift+CTRL+OPTION + bekapcs gomb...
-
madle
őstag
válasz Aaron14 #30966 üzenetére
De, milyen problémák voltak a telóiddal, azért durva, hogy 5 darabot cseréltettél már. Én itt vettem újonnan MitoGabor-tol az 5s-t és igazából semmi baja. Vagy csak én vagyok kevésbé szőrszálhasogató a témával kapcsolatban? Vagy Ti mit vesztek észre rajta ami olyan nagy hiba? Enyémen annyi, hogy lötyök a bekapcs gomb, de azzal nem foglalkozom. A 4-en is csörgött.
-
pana0017
senior tag
Sziasztok. Használt gép vásárlásánál mire figyeljek oda? Sorozatszám alapján lecheckolom, illetve lekérem az akkumulátor állapotát. Ezt hogy lehet a legegyszerűbben? Hány ciklusig számít még jó állapotúnak?
Ezen kívül mit érdemes még megnézni? -
Aaron14
őstag
Halott pixel, poros kijelző, gyenge wifi. Volt olyan, hogy eleve karcosan kaptam a kezembe. Mondom most ez vicc? Persze más számára alig látható karc, de én minden egyes forintért keményen megdolgozom, így éthető, hogy nem érem be a majdnem tökéletessel. Én csak annyit várok el, hogy a kiállított darabbal megegyező minőségű terméket kapjak.
A kijelző természetesen még mindig gyalázatosan van kalibrálva. Számtalan APR-ben és viszonteladónál hasonlítottam össze a telefonomat iOS eszközökkel és az enyém mindig sokkal sárgásabb volt. Nem hinném, hogy a kiállított darabok mindegyike "hibás" lenne. Persze a színhőmérséklet szubjektív, kinek, melyik az ideális, de ha a kiállított darab színhőmérséklete megfelelt nekem, akkor miért nem tudnak olyat adni? Ezt a részét már feladtam, majd jailbreak-kel állítok rajta.
[ Szerkesztve ]
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
TBMC
addikt
megema, Aaron14: köszönöm!
Más: a 2014 mid rmbpro 13" tulajoktól kérdezném, újraindítás után vagy épp bekapcs után hány fokon megyeget a proci?
furcsa mód arra lettem figyelmes, restart vagy bekapcs után 45-48 fokon megy a proci. viszont ha lehajtom, vagy szimplán csak altatom kb 5 percet vagy többet s utána életre keltem akkor csak 30-max 34fokon megy a proci.
nem értem, minek tudható ez be esetleg? :/
van valakinek bármi féle ötlete?Köszi!
-
senior tag
Használtok fóliát, vagy tokot a gép védelméhez? Ha elvittem az előző gépet, akkor ebbe a táskába gyömöszöltem bele egy filctokba amit az ebayről vettem.. Az ugye nem jó az új géphez mert 13"-os.. Tudnátok ajánlani valami frankót? ( Azért használom a hátizsákot mert kb fél életem belefér, és a gépet is védi)
-
Wlac
Ármester
Sziasztok!
Tesómnak nagyon bejön a MacBookom, és úgy döntött, hogy lecseréli a Wines gépét. Netezésre is filmnézésre használná, így egy régebbi modell is megfelel neki. Ezt a két modellt néztem ki (1, 2). Mi a véleményetek róluk? A fenti feladatokat ellátnák tökéletesen, vagy azért már megakasztá a YouTube őket?
Kösz előre is!
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
nauro
aktív tag
Valami jó vízálló laptop táskát tudnátok ajánlani? Kerékpárral közlekedek, ha elkap egy tavaszi eső nem akarom, hogy baja legyen a gépnek.
-
TheMarci
addikt
Én ilyet használok, nagy lesz tőle a gép, de amikor táskában van, nem féltem, ha rápakolnak, vagy nekiütődik valaminek.
Vízállónak talán a Thule, vagy North Face tokot tudom elképzelni.
Do You Dream?
-
senior tag
-
CharlieDrop
veterán
Szerintetek a 120 GB-s 840 evomat milyen 500 GB körüli SSD-re cseréljem?
Néztem Crucialt, de állítólag melegszik...
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
válasz CharlieDrop #30989 üzenetére
850 pro
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Ragnar95
félisten
Felbontástól függ. SD-re tökéletes, HD-t már nem biztos, h elvinné. Nagyon régi gépek ezek már, White-ból lehalább 2009, Proból szintén 2009 a minimum, amit vennék, bár ezek se mai csirkék már egyáltalán, de első Macnek tapsztalatszerzésre talán elegek.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
zarayg
aktív tag
Üdv!
Volna egy Macbook Pro A1226-os gépem, amiben cseréltem HDD-t. Szükségem volna egy új rendszerre. Valaki tudna segíteni a telepítésben?
Köszönöm előre is!
Telefonszámom: 36-30/935-51-87! || Szépen kérlek! Ha írok PM-et, akkor legyél hajlandó válaszolni rá! Köszönöm.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz CharlieDrop #30989 üzenetére
Pont curcial 512-esem van. Nem melegszik, nagyon gyors, sebességben talán csak a Syl által írt 850 pro veri meg, aminél viszont jóval olcsóbb. Nálam nagyon bevált a Crucial, ha újra vennék akkor ugyanilyet vennék.
Ez most a Thinkpademben van, semmilyen működési rendellenesség nem merült fel, teljesen elégedett vagyok vele.
-
xedos
addikt
-
randras
veterán
válasz nrbi001 #30976 üzenetére
Tucano Softkin és Case Logic, de egy ilyet még nagyon szeretnék
[ Szerkesztve ]
-
CharlieDrop
veterán
valamelyikőtök vásárolt már céges számláról?
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz CharlieDrop #30995 üzenetére
Igen, pont mx100 van nekem is.
-
TheMarci
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Macbook PRO 16 M3 PRO CHIP! 18GB/512GB SSD silver 2025 március 25-ig Apple garancia! Akku 100%!
- Eladó Macbook Air A1370 Laptop.
- Apple Macbook Air Retina 2018 13' Laptop
- MacBook Air 13" 2017 - iStyle - Thule laptoptáskával és Transcend Jedrive 130-al (256 GB)
- Új bontatlan Apple MacBook Air 13.6" M2 8GB RAM 256GB SSD Magyar Bill. (Silver) Ezüst
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest