-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragnar95
félisten
válasz lugosi #30599 üzenetére
Már leírtam korábban is: az Apple nem szoftverfejlesztő első sorban, ergo nem érdeke, h a FaceTime-ot fizetőssé tegye, nem lenne benne akkora pénz, mikor vannak ingyenes alternatívák akkor is, ha azok gyengébbek.
Ettől még nem térne át több ember, ha a FT crossplatform lenne...
Az iCloud más tészt, mivel az egy felhőszolgáltatás, aminek pont az a lényege általában, h a gép és mobil eszköz között szinkronizáljon, míg a FT kommunikációra való, aminek az elsődleges platformja nem a gép-mobil kapcsolat.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
válasz Ragnar95 #30601 üzenetére
Az Applenek az az érdeke, hogy aki az ő szolgáltatását használja, az a teljes ökoszisztémát is "öltse magára".
A Microsoftnak több esze van. Nem próbálja ilyen ócska trükkel átcsábítani az embereket a platformjára (pláne androidról), inkább maximálisan kiszolgálja azokat. Egy sor app jobb, használhatóbb Androidon mint WP-n.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Ragnar95
félisten
Ezt írtam az elejétől fogva, ha az Apple ökoszisztémát épít, amibe külső eszköznek/rendszernek nincs helye, de a kolléga kötötte továbbra is az ebet a karóhoz, hogy ez akkor sem így természetes
Én egyáltalán nem úgy fogalmaznék,h több esze van a MS-nak elég csak ránézni a 2 cég piaci mutatóira, inkább úgy, hogy más üzletpolitikát képviselnek. Mivel az Apple a hardvert és szoftvert is maga gyártja, megteheti, hogy egy zárt rendszert épít, aminek csak a saját eszközei a részei és így a kompatibilitást elveszted, de cserébe sokkal magasabb szintű együttműködés van jelen az eszközök között, sokkal nagyobb az összhang és ha ebbe egyszer belecsöppen az ember, nehéz ezt elengedni.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
válasz Ragnar95 #30603 üzenetére
Igen, csak így viszont én mint Apple ökoszisztémában élő, szopok a kommunikációval. Merthogy az ismerőseim nagy része nem almás, az egyik FB messengert használ, a másik Skype-ot, a harmadik whatsapp-ot stb.
Ráadásul az ostoba iOS korlátozás végett a whatsapp-ot nem tudom desktopon böngészőből használni, merthogy minden létező platformmal össze lehet párosítani (még symbian s40-nel is), csak éppen iOS-sel nem.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Ragnar95
félisten
Mondjuk ezen az sem változtatna semmit valószínűleg, ha a FaceTime és/vagy iMessage crossplatform lenne, hiszen az csak +1 szolgáltatás lenne a sok közül és nem az lenne a legelterjedtebb, főleg ha ahogy lugosi kolléga felvetette még fizetős is lenne.
WhatsApp felhasználókat sosem tudtam megérteni, valószínűleg nem is fogom, hihetetlenül idegesít,h mobilon kell vele szórakozni és az egyetlen előnye,h lassú nettel is használható. Szerencsére én FB-on meg tudom oldani a kommunikációm 90%-át, ami írásban történik, ha meg VOIP-ról van szó, akkor akikkel legtöbbet beszélnek, velük tudok FaceTime-on szerencsére és csak ritkán kell a Skype gyönyöreit élveznem.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
TigerCat
nagyúr
Srácok,
Ha ennek az Mac AppStore-os alkalmazásnak az adatlapjára kattintatok, akkor látható a vélemény, vagy sem? Mert írtam, de nem látszik. Lehet, hogy moderálják és eltüntetik? Mert ha így van, akkor kezdek nem bízni a beírt véleményekben...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
-
Papa-Het
aktív tag
-
válasz FIREBLADE78 #30608 üzenetére
Ha a gépet Mavericks-szel vetted (újonnan) akkor bootnál cmd+r és netről lehúzza és telepíti azt.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Ragnar95
félisten
válasz TigerCat #30606 üzenetére
Mind a Safari, mind a Mac AppStore azt írja,h "There are no ratings for the current version of this application". Lehet, hogy eltart egy kis ideig, míg kikerül a review, de valóban érdekes.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
Imádom ezt a Yosemite-s Safarit, az előbb olyat fagyott tőle a gép, hogy csak néztem
De ha mindez nem lett volna elég, úgy pörgette a Safari a procit, hogy 95fokra felment 5000rpm mellett és az se volt elég, ha bezártam a problémás weboldalt, ami egy sima google docs volt, tehát alapból nem okozhatott volna gondot, mert bent maradt a folyamatokban, majd miután onnan is kilőttem, mindig újra megjelent úgy,h a weboldal rég be volt zárva.
Szerencsére Safari restart megoldotta, de ilyen hülyeségeket nem adott elő a Safari Mavericks alatt...Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
-
metju
tag
Sziasztok!
Egy 2011-es MacBook Pro-ról lenne szó, amiben volt egy SSD csere. Eddig semmi gond nem volt az indítással, de a legújabb frissítés óta bekapcsoláskor egy csomó ideig üres kijelző fogad, majd azután egy rövid ideig az alma logó, majd a felhasználó választás és a betöltés. Eddig nem volt ilyen hosszú ideig üres fehér/szürke kijelző. Ez szerintetek mitől lehet?
Előre is köszi! -
Ha újrapartícionálod a vinyót és internetről telepíted az OS-t, akkor az eredetit rakja fel. Idézet az apple support oldalról:
Which version of OS X is installed by OS X Recovery?
- If you use the Recovery System stored on your startup drive to reinstall OS X, it installs the most recent version of OS X previously installed on this computer.
- If you use Internet Recovery to reinstall OS X, it installs the version of OS X that originally came with your computer. After installation is finished, use the Mac App Store to install related updates or later versions of OS X that you have previously purchased.
[ Szerkesztve ]
-
Lazika
senior tag
Miota frissitettem 10.10.3-ra azota már többször is lefagyott a finderem. Ujrainditsára se reagál semmit. -pl megnyitok egy ablakot nem tudom bezárni.
MacBook Pro 16 & Samsung Galaxy S24 Ultra
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Ragnar95 #30605 üzenetére
Lugosi kolléga azt vetette fel, hogy egy elképzelt "facetimeOUT" szolgáltatás lenne fizetős, azaz nem szifonra küldős üzenetek, vagy voip hívások esetén esetleg.
Az apple nem szoftvergyártó kérdéshez: a whatsapp se szoftvergyártó elsősorban, hanem szolgáltatást ad. Mégis elég korrekt kis bevételük szokott lenni, olyannyira hogy aprópénznek nem nevezhető zséért adták el a céget a FB-nak. Szóval az, hogy üzletileg mi lenne az apple-nek az érdeke a facetime esetleges multiplatformosításával, könnyen lehet hogy rosszul látod. -
Chiftain
aktív tag
válasz TigerCat #30619 üzenetére
Amióta frissítettem 10.10.3-ra azóta jelentkezik a dolog, külső kijelző pedig még nem volt rádugva egyáltalán. A frissítés után ugye újraindult egyből az alapértelmezett háttérkép állt be ami (a yosemite parkban a szikla). Aztán ma megint jött egy kiegészítő frissítés és akkor megint az állt be. Egyébként nem volt újraindítva, nem ritka hogy 50-60 napig nem indítom újra, szóval éppen nem égető a probléma de persze jobb lenne ha nem állna át.
-
pana0017
senior tag
Szerintetek érdemes még 2012 late rMBP 13"-t venni használtan? Teljesítményben mennyire van egy 2014-es változatától? Hasonló összegért még egy 8gb-os 2014-es Air férne bele. (~290 ezer)
-
TMT7TMT7
tag
Sziasztok, tegnap lefrissítettem gépemen (13" Air early 2014) Yosemite 10.10.3-ra és a bootolási idő kb 2x-esére nőtt (eddig kb egyből bejött a jelszó kérő, most ez olyan 15-20mp és első 10mp-ben csak fekete kijelző). Másnál is hasonlót csinált a frissítés? Köszönöm előre is a válaszokat
[ Szerkesztve ]
-
válasz FIREBLADE78 #30626 üzenetére
Partcionálásnál persze.
-
TigerCat
nagyúr
válasz TMT7TMT7 #30627 üzenetére
Igen, de PRAM reset megoldja.
Bekapcsoláskor nyomd le a következő 4 billentyűt és tartsd úgy, amíg legalább 3x nem hallod az indítási dallamot, majd engedd el. Ezután jónak kell lennie...PRAM reset billentyűkombináció:
CMD + ALT + P + R
-
Mohhoj1986
tag
Van valakinek ötlete arra, hogy miért jön ki ilyen büdös műanyag égett szag a gépből? Mielőtt valaki azt tanácsolná h takarítsam ki és pasztázzam újra az már meg volt, konkrétan patyolat tiszta a gép és MX4-el van lekenve a proci. Macbook (2009 mid)
-
válasz TigerCat #30596 üzenetére
>iCloud mail-t használ itt valaki? Mennyire megbízható?
Nem egy életbiztosítás
Épp az imént jártam már sokadszorra úgy hogy az elküldött levelem eltűnt. Megírtam a levelet, küldés, majd huss. Ám nincs az elküldöttben (se másik mappában). Néztem a webes felületen, ott sincs. Egyszerűen köddé vált.
A Mail programban be van állítva Outlook, Gmail és iCloud fiók. Ilyen levéleltűnés csak az icloud fiókban van.
És nem tudom, a címzett megkapta-e...Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Blamy
tag
Sziasztok!
Szerintetek mitől lehet, hogy egyik napról a másikra a safari brutál módon lelassult? alig tölt be oldalakat, ha igen, akkor is lassan, és elég sűrűn van "homokóra" pedig eddig nem volt ilyen. Lehet, hogy nem sok köze van hozzá, de leszedtem a mackeepert, kb azóta van ez. Eddig annyira imádtam a gyorsaságát, most meg síkideg vagyok ettől, mert a régi gépemet is pont a lajhár sebessége miatt váltottam le :/
-
Wlac
Ármester
válasz TigerCat #30573 üzenetére
Kösz a segítséget!
Még egy kérdés: 4.1-es MacBookba hol érdemes akkumulátort venni? Jelenleg egy utángyártott van benne, ami nem is bírja sokáig, de a legnagyobb baja, hogy jelzés nélkül kapcsol ki a gép.
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
TigerCat
nagyúr
Gondoltam adok neki egy esélyt, illetve a Google-ból átköltöztetek mindent tokkal-vonóval (naptár, kontaktok, levelezés), mivel nem lenne rossz az egészet platformon belülre hozni, de akkor nem erőltetem...
Amúgy az iCloud mail is le tud kérni más fiókokat? Esetleg azokról tudok küldeni is? Mint a Gmail-ben... Jelenleg egy saját domain-es fiókot használok, ahol lekérem az összes céges fiókomat és azokra válaszolni is tudok. Elegáns és kényelmes megoldás, mert a Gmail-t minden támogatja, de ha az Apple is szépen kezelné, adnék neki egy esélyt. Ja, igen... Saját domain-es végződés van az iCloud-ban?
-
HarryPotter
őstag
szedd le az AdWare Medic-et (nem emlékszem hogy app store-os vagy a saját honlapján tölthető), ingyenes cleaner, ami tipikusan az ilyen "adware" ellen alkalmazható. Futtasd, és annyi a mackeeper maradványainak. Én is mackeeperrel szívtam, és ez segített, szóval saját tapasztalatból mondom
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
válasz TigerCat #30638 üzenetére
Naptárat, címjegyzéket, jegyzeteket én is átköltöztettem, de a levelezést csak próba jelleggel használom.
Az ilyen más domain alóli írást tudtommal csak a gugli és az ms támogatja. Legalábbis icloud alatt én semmi beállítási lehetőséget nem találtam.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
KMan
őstag
-
törölt tag
Az új szériánál is műanyag bill. van?
-
COSMOS777
csendes tag
Sziasztok! Autocad-re szeretnék macbook pro-t venni. Az lenne a kérdésem hogy mi a különbség ez(469.000 ft-os) és ez között? Ezeket lehet bővíteni?(ram,hdd/ssd hely mennyi van benne) Elég erős Autocad-re?
-
TBMC
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Macbook PRO 16 M3 PRO CHIP! 18GB/512GB SSD silver 2025 március 25-ig Apple garancia! Akku 100%!
- Eladó Macbook Air A1370 Laptop.
- Apple Macbook Air Retina 2018 13' Laptop
- MacBook Air 13" 2017 - iStyle - Thule laptoptáskával és Transcend Jedrive 130-al (256 GB)
- Új bontatlan Apple MacBook Air 13.6" M2 8GB RAM 256GB SSD Magyar Bill. (Silver) Ezüst
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest