- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabi94
őstag
válasz csabi94 #110600 üzenetére
Erre esetleg valakinek van ötlet? Volt egy teljes újratelepítés hétvégén, majd mentésből visszaállítás, 1,5 napig jó volt utána, majd megint kezdte, és csinálja random. A külső eszközökkel szerintem nincs gond, amikor jól működik minden, akkor 10 m-ekről is működik. Tényleg kell vennem emiatt egy új Airt?
-
kinghabi
csendes tag
sziasztok,
nem rég megleptem magam egy MacBook Pro-val. Ami Apple eszközöm van, az mind céges, ez az első privát. Ezért nem volt kvázi Apple ID-m. Csináltam egyet kezdésre, minden jól működött. Viszont most, ahogy bekapcsolom a gépet és belépés még működik, de utána mindig kéri, hogy jelentkezzek be az Apple ID-val. Kitöltöm szépen és azt írja, hogy This Apple ID is not active. A jelszó jó, mert ha rosszat írok, akkor azt jelzi. Ha resetelni szeretném a jelszót, akkor is ezt írja ki. Nyilván én vagyok vakon, de mi lehet a probléma? Köszi szépen előre is!PS5: kinghabi89
-
Parson
addikt
válasz kinghabi #110752 üzenetére
Ott vmi fincsi gebasz van a háttérben. Online Apple-ID oldalon én belenéznék az account-ba és meglesném, hogy az eszköz rendesen az én Apple-ID-hoz van-e linkelve.
https://appleid.apple.com/[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Megy valaki az Árkád nyitási akció miatt sorba ülni? -
Ear001
addikt
-
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
AppleCare vásárlása a jelenlegi magyar garanciális szabályok mellett is megéri? Ajánlott?
Arra gondolok, hogy az összes Apple gépre az áruk miatt (250.000 felett) kötelező a 3 év jótállás. Ha megbízható helyen veszed (pl. iStyle vagy MediaMarkt), feltételezem gond nélkül cserélik vagy visszaadják a pénzt, ha 3 éven belül baja van, de javítsatok ki, ha tévedek.Milyen előnyök származnak garancia szempontjából (technikai támogatás nem érdekel) AppleCare esetén?
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Sidorovich #110758 üzenetére
AppleCare az a világ bármelyik országában érvényes. Egy éven túl anélkül, csak itthon tudod érvényesíteni a garanciális igényed. És nem feltétlenül cserélnek minden gépet, javítják is őket.
Hogy mennyire kell, azt te tudod eldönteni, hogy kell-e. Sokan megkötik, mert olyan a beállítottságuk. Sokan a telefont is elől hátul bebugyolálják, meg biztosítják. Van aki meg letojja. Kinek mi hozza meg a lelki nyugalmát azt tegye. Én pl. nem kötöttem, nekem elég az itthoni 3 év. De anélkül se kötöttem volna, mert k.rva drága. Nekem legalábbis...
[ Szerkesztve ]
-
-
Sidorovich
senior tag
válasz V.Stryker #110759 üzenetére
Köszi az infót. Engem elsősorban a garancia érdekel. Csak itthon érvényesíteném ha bajom van, ez alapján úgy tűnik, megfelel nekem is a sima hazai garancia.
Egyébként mennyire javíthatóak ezek a gépek, ha bajuk lenne gari időn túl? Mivel ha jól sejtem egybe van forrasztva az egész az alaplapra, egy SSD vagy memória hiba esetén is kb. gazdasági totálkár a gép?
-
Thewent12
aktív tag
válasz moleculez #110757 üzenetére
Igen igen. Múltkor nézegettem MM-ben, tényleg durván meglátszanak rajta az ujjlenyomatok. Igazából a mostani Air is bőven elég nekem, évekig nem lenne szükségem váltani, de a dizájn sokszor elcsábít. Hasonló 470 körüli ára meg nem mostanában lesz valószínüleg. Még van két napom eldönteni
-
bollokcs80
Korrektor
Sziasztok! Ha egytemen dolgozó, nem oktató munkavállaló veszi igénybe az apple.com/hu oktatâsi kedvezményét, milyen dokumentumra van szükség, munkáltatói igazolás elég?
Itt véve szintén 3 év a garancia, vagy ahhoz az AppleCare is kell?
[ Szerkesztve ]
B.Cs.
-
pergabb
senior tag
Mi volt az a progi amit anno ajánlottatok az egér kisimításához? (mx master 3s)
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz Sidorovich #110760 üzenetére
Szia,biztos javítható,de szervízzel csináltatnám meg.
Nem nyúlnék bele otthon én.Nagy János
-
-Skylake-
addikt
válasz Janika--1982 #110766 üzenetére
ezt elegansan megoldotta az apple nyugi : felesleges otthon belenyulni, mert a vilagon semmit nem tudsz kezdeni vele. semmilyen korulmenyek kozott.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
Adams15
aktív tag
Tudtok pls küldeni egy linket erről az akcióról?
-
Adams15
aktív tag
Amúgy a macnél hogy van a 14 napos elállás? Ha beaktiválom a gépet, felrakom parallelt, mégsem fut(nak) a program(ok), amiket szeretnék, akkor még el lehet állni?
-
kchris78
veterán
válasz Thewent12 #110761 üzenetére
Szerintem nem érdemes most a "nagy" akciókra felülni és rohanni gépet venni/cserélni. Amikor ezek az Apple árak be lettek állítva 440 volt a dollár. Most 360 alatt van, aminek jó része a dollár eur árfolyam megváltozásának következménye. Lehet kettőt találni hogy mitől lettek hirtelen ezek az akciók... Szerintem. A hivatalos árakat nyilván nem fogják évközben módosítani, de a lényegesen olcsóbb beszerzési ár azért csak teret enged ezeknek.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz kchris78 #110775 üzenetére
Nem értem mire ez a nagy felhajtás, az a két darab amit mutatóba kitesznek majd belőle a "készlet erejéig", az nyitás után 8 perccel már fent lesz Hardveraprón 420-ért, ha valaki ennyire pont azokat a példányokat akarja...
Az a baj az ilyen akciókkal, hogy vannak, akiknek ez a munkája és mindig meg van oldva, hogy ők érjenek oda a leghamarabb.
-
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Parson #110777 üzenetére
Arra gondolt, hogy ha valaminek a beszerzési ára 800 USD az 440-es árfolyamon 382 ezer, míg mai 358-as árfolyamon 286 ezer. El lehet dönteni melyikből lehet nagyobbat akciózni.
De amúgy a magyar kereskedők ritkán számolnak el dollárban, inkább az EU disztribútor eurós ára a mérvadóbb, de az is javult valamelyest, még ha nem is akkorát, mint a dollárhoz képest.
-
kchris78
veterán
válasz Stauffenberg #110776 üzenetére
Ebben igazad van. Kivancsi vagyok mi lesz az iStyle uj boltjanak nyitasakor . De az tuti ugy lesz ahogy irod.
-
Parson
addikt
válasz Stauffenberg #110778 üzenetére
A gond ezzel az érveléssel csak ott van, hogy nem kereskedökröl volt szó alapból, hanem #110761Thewent12 egyéni vételi szándékáról - én emiatt irtam (csak más szavakkal), hogy fölösleges rugózni az USD / HUF árfolyamon - ha vki HUF ban költi el a HUF fizetését, akkor direktben érzi a HUF árak közti különbséget.
(Csak megjegyzem, én nem követem a HUF árak alakulását, csak a német EUR árakat.)───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
tepenzed
őstag
Asszonynak nagyon kéne az akciós Macbook, de 2 órát kivenni munkaidőben és sorbanállni biztos nem lenne időnk. Azt mondjátok, így akkor nem is érdemes megpróbálni? Tapasztalatom ilyen téren még nincs.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Parson #110780 üzenetére
Semmi baj nincs az érveléssel, annyit mondott, hogy az árfolyam jelentően kedvezőbbre fordulásával a kereskedők is olcsóbban jutnak hozzá, mert jellemzően EUR-hoz kötött beker árakkal dolgoznak. Ebben lesz mozgástér árcsökkentésre is (bár szerintem ez nem reális amíg az Apple nem csökkent árat, márpedig nem szokásuk, így továbbra is nálunk lesz a legdrágább minden Apple cucc a teljes ismert univerzumban, de időszakos akciók gyakrabban bukkanhatnak fel itt-ott).
-
Parson
addikt
válasz Stauffenberg #110785 üzenetére
No csak hogy kolléga révén ne hazudtoljuk meg magunkat:
Amit irsz, az mind szép és jó, de még mindig nem érdekes egy hétköznapi vevö számára. Csak hogy érthetöbb legyek: Józsi venni akar egy almát, és azt látja, hogy az árak lejjebb mentek. Jószinak felcsillan a szeme, és örül, hogy most olcsóbban meg tudja venni magának az almát. Jószit nem érdekli, hogy miért lett olcsóbb az alma, csak szimplán kevesebb pént kellett kiadnia. A nemzetközi devizapiac és a kereskedöi trükközések Józsit hidegenhagyják.
(A fent leirt példa csak egy példa, nevek egyezése maximum a véletlen müve lehet.)───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
szebe
addikt
válasz Stauffenberg #110776 üzenetére
Szerintem simán lesz ott több is. Ha százas nagyságrend nem is, de valszeg nem is 4-5 darab.
Hiába 500k a “hivatalos” ára a base M1 Airnek, hónapok óta mindenhol 430k körül megy. Emagnál december elején kerek 400 volt (akkor vettem). Szóval 330k az 20% környéki akció, annyit simán bevállalnak egy “új” üzlet nyitásakor.
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
kchris78
veterán
válasz szebe #110788 üzenetére
en szerintem az MM-nek es eMagnak vannak azert magasabb szintu ker kapcsolatai mint hogy a hivatalos itthoni vegfelhasznaloi Ft arakkal kelljen szamolnia beszerzeskor. Plusz sajat erdeke is: azert ekkora aremelkedes nincs forgalomvisszaeses nelkul, apple tehet az itteni forgalomra mert kerekitesi hiba vagyunk, a tobbieknek azert kell az eladas.. En a mostani arszinten egy db apple eszkozt nem fogok venni, nyaron vettem ami kell . (eppen ezert lesz erdekes szerintem az S23 szeria ara)
[ Szerkesztve ]
-
FIREBLADE78
addikt
Régi új ára is 330k volt m1-nek? Mármint a tavalyi
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
Chereiose
addikt
válasz FIREBLADE78 #110790 üzenetére
440k körül volt megjelenéskor, nekem úgy rémlik.
-
moleculez
veterán
Sziasztok! Apple Siliconon tudom vmivel kifejezetten a GPU terhelést monitorozni? Mert az iStat Menus csak egyben mutatja hogy CPU.
Neural Networkot trainingelek, es érdekelne mennyire hajcsa' ki a vasat.
Google Colabbal kb egyszerre végzett pár másodperc eltéréssel, proci 61 fokon.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Szeretném, ha megerősítenétek, hogy nem-e káprázik a szemem.
Nézem az apple oldalán, hogy a Macbook Air (M2) 16GB/512GB és a Macbook Pro M2 (13") 16GB/512GB egy árban van. Forintra pontosan.
Azt én értem, hogy az air-nek nagyobb kicsit a kijelzője, de kicsit érthetetlen a dolog. Vagy nem veszek észre valami jelentős különbséget az air javára?[ Szerkesztve ]
-
bollokcs80
Korrektor
#110762-nél tud valaki segíteni infóval? Széttúrtam a Google-t, de semmit sem találtam.
[ Szerkesztve ]
B.Cs.
-
Pano
addikt
Ahogy cSuwwi írja.
Az árazás elég "tudathasadásos" számomra, hogy 850 egy air, meg egy Pro is. Pedig a 16GB ram kellene, de nem merem megkockáztatni a lassabb 256-os ssd-t hosszútávon.
Igaz, úgy se olcsó az air, de hát na. Sz*r helyen élünk.De nagyon gondolkozom azon, hogy inkább egy mac mini és mellé egy iPad.
[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
en azt gondolom hogy ez egy nagyon durvan atgondolt uzletpolitika. mert nem az van, hogy akinek eleg egy air az "nyugodtan fizessen kevesebbt", hanem azt mondja az apple, hogy mi kinalunk ennyiert keszuleket, dontsd el mire kell. Ha neked az szamit, hogy ultraportable, akkor vegyel egy AIR-t 800-ert. Kell a touchbar meg a kicsit jobb haz/hutes/akku ? Vegyel egy Pro13-at kozel ugyan annyiert. Pro vagy, kell a nagyobb teljesitmeny ? Kell a nagyobb kepfrissites, uj design, nagyobb proci/vga ? Vegyel egy MBP 14-et alig 20% felarral. Nem is laptop kell? Semmi gond, Mac Studio forint pontosan (!) ugyan annyiert mint az MBP14. Az nem egy kulon kategoria ha ket gep kozott 15% arkulonbseg van, az akkor lenne ha a consumer gepe 200K lenne mint egy Lenovo barmiszar, vagy 700K mint egy T14. Itt ez a kulonbseg vegtelenszer kisebb, nincs komolyan veheto elteres arban. Igy az apple kihagy ket lepcsot, az also es a kozepkategoriat. Odamegy a user es mindegy, hogy 14 eves kiscsaj akinek sulihoz meg tiktokhoz kell egy szep arany Air, vagy egy freelance fejleszto akinek a Pro14 a munkaeszkoze. Ugyan annyi penzt szednek le mindkettorol. Alapbol ez egy nagyon jo otlet eladoi oldarol, ami miatt viszont eszmeletlenul zsenialis is, az az hogy elertek hogy mukodjon. Es mukodik.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- !! 1 ÉV GARANCIA !! ÚJ állapotú, magyar bill, Apple Macbook Air 2022 M2 8GB RAM 256GB 97% AKKU
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- Új Aksi, ajándék USB átalakító kártyaolvasó MacBook Pro 2017
- Üzletből, garanciával, újszerű dobozos Macbook Air Retina M1 13" Space Gray 8 RAM 256SSD magyar bil
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest