Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • huskydog17

    addikt

    válasz Synthwave #6766 üzenetére

    Ájájájájáj!

    WMPC HC: ilyen NEM létezik! A Media Player Classic Home Cinema (MPCHC) és a Windows Media Player (WMP) két különböző lejátszó, semmi közük egymáshoz! Az előbbi az egyik legjobb Windows platformos lejátszó, míg az utóbbi a legsz*rabb (bár a dekódere meglehetősen jó)!

    Hogy miért dolgozzon a VGA pluszban? Pont azért, mert ott van a GPU-ban a PureVideo/UVD nevű fix funkciós egység, ami nevetséges (néhány Wattnyi) fogyasztás mellett dekódolja a videókat, ami azt eredményezi, hogy a VGA mellett a CPU is nagyon hűvös marad, mert nincs terhelés. Ezzel nagy mennyiségű CPU idő szabadul fel, amit a háttérben bármire el lehet használni. A CPU-s dekódolás sokszor annyi fogyasztást és hőtermelést generál, mint a hardveres. Akkor már nem volna jobb, ha a CPU hűsölne ha már van egy külön erre a célra kialakított egység a GPU-ban?
    Nekem legalábbis a (paraszti) falusi logikám ezt mondja. Miért terheljem a CPU-t több tíz watt fogyasztást generálva, amikor a dedikált fix funkciós egység ugyanezt néhány Wattból is megcsinálja? Ráadásul - ahogy előbb is említettem - a CPU szinte teljesen felszabadul.

    Az, hogy mekkora a CPU terhelés, nem Player, hanem dekóder függő! Mondjuk egy alternatív megoldást jelenthet a CUDA-n keresztül történő dekódolás, amit a CoreAVC-vel lehet aktiválni. Bár ez valamivel kevésbé hatékony, mint ha a PureVideo-n keresztül dekódoltatnád az anyagot.
    Esetleg próbáld meg a MS DTV/DVD dekódert befogni DXVA-ra. Az is nagyon jó dekóder, úgy talán jó lesz a DXVA mód.

    Amúgy meg a KM Player is támogatja a DXVA-t Win7 alatt. Azzal is megpróbáltad, hogy hogy megy?
    FLAC ügyben érdemes volna tenned egy próbát a Splash Pro nevű szoftverrel, amely szintén nem igényel semmilyen külső dekódert, nagyon profi belső dekóderrel rendelkezik, természetesen DXVA képes és támogatja a FLAC hangsávokat. Van belőle ingyenes verzió is, ahol nem kell lemondanod ezekről a szolgáltatásokról, szóval egy próbát mindenképp megér szerintem.

    Én eddig csak olyan BD Ripeket találtam, ahol AAC hangsávok voltak.

    [ Szerkesztve ]

    Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

Új hozzászólás Aktív témák