Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • emiki6

    veterán

    Ah Lecks csatornáját átfutva megakadt a szemem egy videóján The Seinen That Never Ended, amit PewDiePie My favourite manga videója ihletett. Sok felesleges időm volt a hétvégén, így hát én is elolvastam a BLAME!-et.

    Tényleg érdekes élmény. Elsőre a panelek felét nem tudtam értelmezni (részben a low res miatt), és így a koherencia sem volt meg és sztori is homályos volt, aztán ahogy haladtam előre, úgy elég jól adaptálódtam. A végigolvasás ugye kontextusba helyezi az egészet, így a másodszori olvasás során sokkal érthetőbb ami van és történik. Másodszori olvasásban még csak az elején tartok, de ami panelek elsőre értelmezhetetlenek voltak azokat már javarészt jól értem, mindet tudom értelmezni, szóval ja, ráállt a szemem a mangaka stílusára, ami érdekes egy tapasztalat.

    Vicces és jogos, hogy Ah Lecks a HxH mangával állítja kontrasztba, ami sokszor kegyetlenül pofánvág egy "wall of text"-tel. Vele szemben a blame! lehetetlen struktúrák rendereit teszi az ember sokszor csak pillanatképenként, montázsként, melyek között a folytonosság nem felismerhető. Az akciójeleneteknél pedig nagyon kell figyelni, hogy mi is történik pontosan, mert a felbontás nem magas sem a scan-é, sem a rajzolásé, miközben fekete fehér, sötét és a sok effekt mégjobban megnehezíti a tájékozódást.
    Az ámulatba ejtően nagy épített tér a portal 2-t juttatta eszembe, bár úgy érzem a Blame! kiterjedéséhez képest a portal2 tere csak egy homokozó.

    Azt kifejezetten élveztem, hogy nagyon kevés benne a szöveg. Animációknál is imádom az olyanokat, ahol a történetmesélést teljesen vagy javarészt nonverbálisan történik (mutasd, ne elmeséld). Pont emiatt amúgy zavaró tud lenni, hogy a rajzolás nem elég részletes, de hát ez van, így viszont van egy retro feel-je is. A kevés szöveg miatt gyorsan végig lehet olvasni.

    Mangadex-ről húztam be omanga-sat, van esetleg jobb scan valahol?

    "De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."

Új hozzászólás Aktív témák