Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • callmeakos

    veterán

    Sword Art Online

    Phuuu, hát kellett egy hét hogy leülepedjenek a gondolatok a fejemben, mert a végére lettek dolgok amik jobban felcsűrték az agyamat, mint általában más szériák.

    Eleve nem könnyen kezdtem neki az egésznek, mert az első évad első pár része nekem túl darabos volt. Amellett hogy az alapkonfliktust érdekesnek találtam, idegesített, hogy nem igán volt kontinuitás. Szereplők jöttek mentek, hónapok teltek el részek között, én meg nem igazán tudtam felvenni a fonalat. Aztán szerencsére összerázódtak a dolgok és megvoltak a maga pillanatai az évadnak, nekem a Yui-s epizódok az erdőben tetszettek a legjobban, de a fightok is jól néztek ki.

    A második évad eleje a GOG-s részekkel nálam nem igazán tört át. És a setting se jött igazán, habár Kirito fénykardja háááát.... na, vicces volt látni. :D
    De ezek a részek is elmúltak semmi extra, nem igazán tudok sokat mondani. Az Excaliburos részeknek a mai napig kutatom a létezésének jogát, hogy voltak képesek egy ilyen jó settinget elpocsékolni 2-3 részre. De szerencsére a Mother Rosario arc mindenért kárpótolt, annyira hogy az az egész széria legjobban tetsző része. Annak ellenére hogy itt nem is Kirito van a középpontban. Említettem már egy korábbi kommentben hogy ennek az arcnak a végét átbőgtem, annyira szomorú volt. Tényleg annyira meglepett hogy egy ilyet előhúznak, hogy nem is tudtam hirtelen hova kapjak, de hatalmas GG az alkotóknak.

    Viszont amiről igazán írhatnékom van, az az Alicization és a War of Underworld. Most anélkül hogy ez az egész átcsapna egy kisregénybe, dióhéjban nekem bejött az egész a Alicization vége előttig. A párhuzamos történetszál lehetett volna kevesebb is, de ok. Az ami az Underwordben történtek jók voltak, és jól alakultak a dolgok. De a végénél elgurult a gyógyszer. Értem én hogy expozíció, de a végső bossfightnál is muszály hogy annyi magyarázás legyen mint egy évadbevezetőben? Tényleg annyira sok volt hogy teljesen elvette a fókuszt a Quinella elleni harcról, és ami bosszantóbb hogy Eugeo drámájának a súlya is elveszett, és itt a vége. De ami betette nálam a kaput, az a War of Underworld.

    Először is, mocsok jól néznek ki a harcok. Tényleg, hajam letettem sok helyen, mennyire ki lettek dolgozva az animációk és az effektek. Talán túl jól is, mert látszik hogy ami pénzt és energiát beleöltek az animátorokba, azt az íróktól vették el, akiknek a kompetenciája valahol az állatkerti majom, és egy napilap viccrovatának az írójának felel meg. Phuh, nagyon rossz volt. Mind a párbeszédek, mind a "történet". Most őszintén, melyik okosnak volt az ötlete, hogy egy háborúra kiélezett évadban kiírják a főszereplőt 19 részre? Mert Kirito hiánya kínzó volt.
    És a legnagyobb baj amit láttam, hogy egy ponton már nem is erőlködik az évad. Random spawnolja az ellenfeleket, a "főgoszokat" pláne, és egy nagy animált káosszá válik az egész. És ami a legszomorúbb, hogy miközben néztem az utolsó pár rész egyikét, eszembe jutott, hogy én ilyet már láttam valahol. Az pedig a Star Wars 9 volt. A Rise of Skywalker végén volt ilyen súlytalan tömegbunyó, ahol a mennyiségre mentek a minőség helyett. És a cseresznye, ezen a kakikupacon..... khmmm, a vége.
    Egy ilyen mocskos rossz cliffhangert én még soha. Semmikor. És nem az hogy cliffhanger, mert az ok, de egy ilyen epic maszlag után bekummantani, hogy a történetnek még nincs vége, mert jön az eddigi legnagyobb, legepicebb harc. Na hát ott ragequiteltem. Hogy lehet egy ilyet benyögni, egy ilyen évad után úgy, hogy abban a pillanatban amikor ennek vége, a manga, amire alapoznák a folytatást, a kanyarban sem volt, és amire ebből lesz is valami, ahhol évek kellenek. Legtöbb helyen 2024-et olvastam.

    Huh, mindegy, szomorú lettem hogy ilyen vége lett, remélem azért a végére összekapja magát az egész. Igyekeztem ezt az egészet rövidre fogni, így is egy csomó mindent kihagytam ami a fejemben van, de akkor tényleg könyv méretű lenne az egész, arra meg a fene se kíváncsi :D

    All→M8

Új hozzászólás Aktív témák