Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nitro16

    senior tag

    Na én közben kijöttem 1,5 hete Ausztráliába. Végül nem Gold Coast hanem kezdetben Adelaide-be fogunk melózni 2 hónapot majd lehet választani, hogy karácsony előtt haza megy az ember vagy marad kint és utána meg 4 hónapos meló Melbourne-be. Én maradni fogok a karácsony időszakban kint Melbourne-be mert a cég fizeti a szállást + napi nettó 35 font "kajapénzt".

    Azért itt nem szarral gurítanak az biztos, a szállásom egy új építésű 17 emeleti 3 szobás 2 fürdős fullos apartman ahol az egyik szinten van uszoda/edzőterem/mozi/ meg még rengeteg kikapcsolódási lehetőség ingyen.... kíváncsiságból megnéztem mennyi egy ilyen kecó hát 700-1M AUD között mozog.

    Az idő itt az óceán közelsége miatt most még elég gatya mivel hideg van és sokat fúj a szél de most jönnek majd a nagy melegek azt mondták. Az emberek kedvesek az életszínvonal sokkal magasabb mint az EU-ba ahogy látom. A város tiszta nem szemetelnek mindehol kamera így a közbiztonság is kiemelkedő. Ja és persze az árak hát így élelmiszerek terén szerintem semmivel nem drágább mint Anglia vagy Mo és hát ugye a fizu meg mennyivel több.

    Ami negatívum volt számomra eddig, hogy ugye ott van az ausztrál munkavállalói vízumom de el kell végezni egy tanfolyamot ahol megkapod a "white card-t" ezzel lehet csak dolgozni meg lényegében az anglia licencek mint pl: working at height/forklift/scaffolding stb azokat nem fogadják el itt kint hanem külön el kell menni és megcsinálni a tanfolyamokat....

    Ha esetleg bármi kérdés lenne nyugodtan írjatok, múltkor úgy is volt szó ilyenekről ki-hol élne/tapasztalatok stb.

Új hozzászólás Aktív témák