- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz Devid_81 #38301 üzenetére
Ne is mondd, májusban 3 kezem összetettem, olyan szép napos volt (+ezerrel locsolni kellett a kertet), de június közepétől nap csak felhőlyukakban, csillagok (amatőrcsillagász lennék én szerencsétlen) meg abszolút nuku. múlt héten volt pár percem már világosodó hajnalban hogy rápillantsak a Szaturnuszra 10 másodpercig, a Jupiterre át se tudtam mozgatni a távcsövet. Úgy ment le a KOMPLETT esti Vénusz-közelségi időszak Júni közepétől, hogy EGYETLEN K.rva áldott nap nem engedték a nyamvadt felhők, nemhogy lefotózzam, de hogy egyáltalán binoklival ránézzek. Ebből garantáltan lesz valami déli nyaralóingatlan-befektetés, nem tudom, Cornwall-ban mi a helyzet felhőügyileg.
Másik ami kicsit fontosabb és műveljük, a konyhakert: növénylámpákkal, tápoldatokkal tuningolva, amikor tavasszal nap volt a ház keleti-nyugati ablakai között rohangálva a palántákkal JÚLIUS közepére méltóztatott beérni az első pár koktélpari. Pedig helyi "hidegálló" fajtából vetettem. A turbónapos júniusnak hála mostmár szép a termés mindenből, de azért ez k.rva későn van, nagyon tudnám értékelni, ha egy hónappal kevesebbet kéne a bolti sz.rt enni.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Devid_81
félisten
válasz t72killer #38302 üzenetére
En mar mindent nezek, hogy merre lehetne ebbol a foshbol elmenekulni.
Nagyon undorodom ettol a mocsok idojarastol es ezt igy a 12 evem alatt sem tudtam megszokni.
Eleinte meg anyagilag karpotolva voltam/voltunk, de mar ez sem igaz.
Epp pont lo£@sz nem marad mar itt sem a penzbol ami bejon havonta.
Az a baj az asszony hallani sem akar mas orszagrol, vagy ez vagy Orbania.
Pedig en siman vallalnek akar egy Malta vagy Gibraltart csak, hogy lassak vegre valami ertelmeset is szurke felhokon kivul.
Ha tudnek Spanyolul Kanari Sziget csoportot sem zarnam ki, de sajnos nem tudok csak Angol/Magyarul.Ahogy oregszem egyre rosszabb, anno emlekszem nagyszulok mondtak, hogy jajj front van mert x/y erezheto
Mostanaban elkezdtem nezni/megfigyelni, hogy a felhok mellett mitol van idojaras szempontbol nekem itt komas/almos/kurvara nincs kedvem elni sem hangulatom.
Alacsony legnyomas, nah abbol meg itt van eleg sajnos[ Szerkesztve ]
...
-
t72killer
titán
válasz Devid_81 #38303 üzenetére
Anyagilag én őszintén m@rhára átverve érzem magam az elmúlt egy évvel, kb 50%-ot bukott a családi életszínvonalunk ha a számokat nézem. Bónuszképp megőrülök attól, hogyha szakit hívok egy nyomorult külső festésre igérget hónapokon át, aztán b.szik eljönni, de ez állítólag Mo.-on is így van.
Viszont vigasznak hálaajóégnek összejött egy saját ház saját kerttel - amivel nem kis meló van, de a miénk. Tény, ebben egy fillér a brit gazdaság által adott fizetés nincs benne, amit itt keresünk épp elég a megélhetésre. De igaz, nem véletlen, hogy naagyonvidékre, nagyon csóri helyre költöztünk és bevállaltuk a közel minimálbéres életet: HA jó az idő, akkor verőfényes napsütésben gyalog közepesen szép, kocsival <fél óra alatt pedig 1.osztályú sziklás tisztavizű tengerpart érhető el brilliáns tájképekkel, fókákkal-delfinekkel. EZ így tartja bennünk a lelket - nekem IDŐ kell minőségi környezetben, azt nem tud nyomtatni a BoE. Ha nem tépték volna szét a "befektetők" Cornwallt, akkor most ott lennénk valahol Lands End környékén, sacc/kb feleennyi eső-felhő alatt.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz instantwater #38305 üzenetére
Nálunk ez agyrém. Igaz, kacifántos meló mert a szűk hely miatt létráról kéne festeni, de ha fosik tőle ne igérgessen, hanem mondja a szemembe, hogy szorri, az nem fog menni, keress mást. Inkább hiteget énhülye meg nem állok neki AZONNAL másikat is kihívni.
Az egyik kétbalkezet úgy ugrasztottam munkába tavaly, hogy azt mondtam neki, következő héten jön a versenytárs: ugrott-rohant, aztán jól összefestékezte a conservatory tetejét a barom . És persze órára pontosan akkor jött, amikor mondtuk, hogy PONT AKKOR ne, mert asszonypajtinak netes állásinterjúja van én meg a gyereket viszem 30km-re oviba. Erre megjelenik akkor, amikor anyuka fülessel a fején várja az interjúpartnereket én meg már a kertben a gyerekkel. Nyitvahagyja a kertkaput és skót módra pofázik-pofázik-pofázik, hogy lehetséges, hogy mégse oldja meg a problémát amit csinál (nem oldotta meg) de ígymegyúgymegamúgy - a gyerek meg közben a kapun ki, irány az útközepe. Komolyan, majdnem ott szedtem le a létráról... És az ilyen s.ggfejek kapnak csupa 5*-os értékelést mindenféle szocmédia felületükön.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz t72killer #38306 üzenetére
+Családdal ez a nógatni kell, reklamálni kell hozáállás egy agyrém, főleg, hogy nem vagyok egy sarkamraállós típus. Legalább addig eljutottam már, hogy Amazonon visszaküldöm azt, ami hibás, nem jó méret, stb - de a "szakik" nagyrésze sajna alapból rá van állva, hogy szarul dolgozik és HA REKLAMÁL a kliens, nagy kegyesen talán rendbeteszi.
-
Mercutio_
félisten
válasz instantwater #38305 üzenetére
+ az állami beruházások stop-ja és az újlakás építések visszaesése is oka, hogy vannak ráérő szakik
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Alvin_ti4200
félisten
Variációk egy témára.
Don't buy a house in 2023!
Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=XDMaf4iplvM
UK house prices fall at sharpest rate for 14 years, says Nationwide
Forrás: https://www.bbc.co.uk/news/business-66369695
Affordable housing schemes: 'Invisible' renters earning £30k not eligible
"He doesn't qualify for social rent - council housing - but at the same time doesn't earn enough to be eligible for affordable rental schemes."
-
t72killer
titán
válasz Alvin_ti4200 #38309 üzenetére
Várj, ezek szerint pont 2023-ban érdemes venni, már az év második felében járunk .
Igazából a kérdés a távolabbi jövő: visszaáll-e a száguldásra? TALÁN nem, de szép lassan emelkedni fog SzVSz, az ok nagyon egyszerű: a pénzpolitika alappillére, hogy a nyomtatott pénzt (=gyak. az állam tartozása) folyamatosan infláljuk. Így a valós javakért egyre többet kell fizetni, és persze a polgár fizetése is egyre "magasabb" - csak csórikám nem veszi észre, hogy az idén évi 30e£ annyit ér, mint '95ben 8e!
-
Apollyon
Korrektor
válasz t72killer #38304 üzenetére
Ugyanakkor én összeteszem a kezem, hogy a Dél-Eu-t, Usákiát meg Kínát sújtó 48 fokos pokol, se a honunkban hosszú hetekig éjjel-nappal tomboló 35+ fokok idáig nem értek el. Persze ez a napi max. 18-20 fok se épp normális itt, de nem úgy látom, hogy kifizetődő lesz melegebb éghajlatra költözni, mivel az fog inkább idejönni. Plusz nem tudom elképzelni, hogy a két hete lévő közel 50 foknak bárki is tapsikolna itt, lakjon akárhol. Ez a hőség embertelen, és tavalyhoz képest is masszív szintet lépett, már szinte előre rettegek a jövő évtől. Mindenesetre bizakodom, hogy ez az enyhe, esős idő még kitart őszig, komolyan nem is kívánhatnék jobbat. Plusz tovább erősödött a motiváció (bár figyelmeztetésnek sem utolsó), hogy Angliából kizárólag északabbra vegyük az irányt.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
t72killer
titán
válasz Apollyon #38311 üzenetére
Pedig ha a "kifizetődést" szó szerint vesszük az agyrém energiaárak mellett... Nálunk effektíve egy teljes havi bruttó fizut elvisz évente az energiaszámla, és ott sorakozik utána egy csomó egyéb is, ami szeretne egész havi fizukat legombolni az emberről (melóbajárós autó, évi 1 nyaralás, évi 3 nagyszülőlátogatás...). Gyerekkoromban is volt 40 fok az alföldön, a 60as falú vályogházból max a ház előtti öreg fák alá mentünk ki. Persze, betonketrecben elviselhetetlen, nem kell betonketreceket építeni. Se papírviskókat.
-
Apollyon
Korrektor
válasz t72killer #38312 üzenetére
Délen meg majd az infernó okozta klímahasználat fogja megküldeni az energiaszámlát. Azért 30+ fokban aludni sem vicces, ha épp nem lehetetlen, meg másnaposan ébredni úgy, hogy évek óta nem ittál alkoholt. A fák alá kimenni meg sok szerencsét, ha épp nem ég mind szénné az erdőtüzek során.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
t72killer
titán
Könnyen beszélek a hőség mellett, idén én abszolút semmit nem kapok belőle . (Asszonypajti elvitte az aprónépet nagyülőzni, nekik volt). Viszont felhő-felhő-eső-felhő-esőfelhő-zápor-eső, ez a program egy teljes hónapja. Egy nyomorult kerti fészert nem szárazon tudok felhúzni, mert nincs egy darab egész nap eső nélkül. A haszonnövényeket pedig már régóta külön védeni kell a víztől, nehogy mind kirohadjon (az epret buktuk is, paradicsom-paprika mind bemenekült az üvegházba).
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz callmeakos #38317 üzenetére
Picit feljebb Milton Keynesben sem lattuk a napot mar 4-5 hete lassan csak heti 1-1 napra, de is garantaltan hetkozben van...
Ha belegondolok, hogy megyunk ki a nyarbol es meg az esely is nullara csokken, hogy lassunk valaha napot...kb eret tudnek vagni magamon....
-
Devid_81
félisten
válasz instantwater #38319 üzenetére
Probaltam a karbantartas home office-bol, de alig javultak meg a dolgok
...
-
rgqjx
aktív tag
Épp ezt teszem.
Nekem ez felette van az elfogadhatónak. -
félisten
Egeszen meglepoen tokeletes volt a klima Magyarorszagon ebben az evben.
while (!sleep) sheep++;
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz callmeakos #38317 üzenetére
+1 nagyon retek idő van június vége óta Londonban, áprilisban elmenne, júliusban és augusztusban minősíthetetlen. Nekem nincs bajom a 35 fokkal, pláne magasabb páratartalom mellett, nyilván kinek mivel kompatibilis a szervezete. A legnagyobb baj az, hogy az idő nem is lesz másmilyen nyár végéig, ergo, ha szeretnék napot látni és meleg levegőt, akkor az egyetlen esélyem átugrani Spanyolországba kábé.
-
moleculez
veterán
válasz t72killer #38324 üzenetére
Mi is Sajnos vagy nem, én hamar akklimatizálódok.
Voltunk 8 napot spanyolban, múlt héten jöttünk vissza (Salou) és hát az ottani tengerparti párás 32-35 fok azért megviselt. Amíg Egyiptomban éltem a száraz perzselő meleg jobban bejött, az elől csak eltakarom magam hosszú szellős ruhával azt kész, csak melegem van.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
t72killer
titán
válasz moleculez #38326 üzenetére
A szárazat én is sokkal jobban bírom, alföldi gyerek vagyok. Egy minimál izzadás is 1000x hatékonyabban hűti az embert szárazságban - pláne, ha picikét is mozog a levegő.
Ruhából megtanultam, hogy van olyan, amit átforrósít a nap, a legtöbb konzumer póló ilyen. Sűrűbben szőtt de laza cuccok sokkal jobban bejönnek - és hát minél többet takar az emberből, annál kevesebb kemikáliát kell magunkra locsolni.
[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
válasz t72killer #38327 üzenetére
Nem véletlen öltöznek úgy a Közel-Keleten ahogy, hosszú bő ruha ad egy kis légrést, általában nem műanyag szar, hanem többségi pamut. Fejfedő, az sem véletlen kendő, mert takarja a nyakat, adott esetben az arcot is (ha úgy kötöd).
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
t72killer
titán
válasz moleculez #38328 üzenetére
Műanyag ruhát tiltani kéne, ahol fennáll a rizikója, hogy tűzzel találkozol (=instant olvadva rádég, esélytelen menekülni belőle) normálisabb helyeken tiltják is.
Búvárkodni jártam többször is 6-10éve a Halaib háromszög mellé, nem gondoltam volna, hogy bármikor is NYÁRON lekívánkoznék oda.
[ Szerkesztve ]
-
callmeakos
veterán
válasz Alvin_ti4200 #38325 üzenetére
Mind aki Angiában lakuk, tudjuk hova jöttünk. A nyár itt gyakorlatilag május közepétől június végéig van, onnantól kezdve ősz, egy két nap kivételével. Ez sokaknak bejön, de én például az ellentettje vagyok, és a 10 évem alatt se tudtam ehhez hozzászokni. Engem például a hideg csinál ki. Teljesen enervált, életkedvtelen, és gyakorlatilag minimális energiám van a mindennapokban. Plusz, valahogy mentálisan is rosszabbul esik ha kinézek az ablakon, és csak a szürkeséget látja az ember. De ez már luxus probléma. De ez Anglia. Itt nincsen igazi évszak. Mindegyik ilyen hokkendáré langyos lepkefing szagú valami. Nincs se rendes nyár meleggel és napsütéssel, nincs rendes tél hideggel és hóval.
All→M8
-
t72killer
titán
válasz callmeakos #38330 üzenetére
A téli hideggel, ha nem 2hétből 13nap felhős-nyálkás, semmi bajom. A NAPOT szeretném legalább IDŐNKÉNT látni - és persze amatőrcsillagászként (húdehülyvok, hogy ebbe az irányba költöztem, csakhát spanyolul nem tudok) legalább NÉHA tiszta újholdas eget.
SzVSz azért is rinyálunk ennyit, mert a tavaly-tavalyelőtti nyarak sokkal kontinentálisabbak voltak, tavalyelőtt itt úsztam a Loch-ban.
-
d3tox1c
senior tag
Sziasztok. Ti fizettek tv licence-t?
Semmi itteni csatornát nem nézünk, csak steaming szolgaltatasokat használunk, elvileg nem is kéne fizetnünk érte.
Vagy igen? -
t72killer
titán
válasz d3tox1c #38334 üzenetére
Jól megindokolva, pláne ha nincs is bekötve, akkor nem kell. Kérni kell a díjmentességet tudtommal. Mi is nagyon ritkán nézzük, de befizettem, mert kint ágaskodik az antenna
#38335: egyáltalán nem. nem a képesség számít, hanem az, hogy tényleg használod-e. A becsületszavad után nekik kell bizonyítani, hogy használtad, főleg a modern multifunkciós készülékeknél. Az már, hogy TV-antennám van, macerásabb lenne kimagyarázni, ha ki akarnék szállni a díjfizetésből, leszerelném.
[ Szerkesztve ]
-
-
d3tox1c
senior tag
-
t72killer
titán
válasz d3tox1c #38340 üzenetére
Az már TV, elvileg az már licenszköteles, akkor is, ha külföldi. Fogalmam sincs, ellenőrzik-e, és ha igen, hogyan. IPTV-t elvileg pont úgy ki tudják szimatolni, mintha torrenten töltenéd az XLboobs.avi-t.
-
moleculez
veterán
-
Alvin_ti4200
félisten
Bank of England raises interest rate to 5.25%
- The UK's interest rate has risen by 0.25% - from 5% to 5.25% - the highest rate since April 2008
- The BoE also released its quarterly Monetary Policy Report, which warned that food inflation remained "extremely high" but could fall to around 10% (from the current 17.3%) by the end of the year
- It also predicted that inflation would drop below 5% by then - meaning Prime Minister Rishi Sunak would meet his much-publicised target of halving inflation by the end of the year
- In a press conference, BoE governor Andrew bailey said the path of UK inflation will depend largely on the jobs market and on pay
- Chancellor Jeremy Hunt says inflation is expected to be below 3% in a year's time - but acknowledges that families will struggle with issues such as higher mortgage bills in the meantime
UK interest rates to stay higher for longer, Bank of England says
A lot of what happens to inflation in the coming years will depend on the jobs market and on pay, Mr Bailey said adding that private sector pay has risen more than expected in recent months.
Vajon mikor fogja fel ez a szerencsétlen Bailey, hogy az egekbe emelheti az alapkamatot, akkor sem fogja megoldani az inflációs problémát, hiszen az nem kereslet oldali?
[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
Durva esténk volt, sőt igazából az utóbbi 3 napban már csak a kórház és otthon közt rohangáltam, mert erélyesen szivárgott a víz, megfigyelés alatt tartották anyukát. De meglett az eredménye. Maryam 3 héttel hamarabb jött, de már így is megfelelő méretű, súlyú. Baba, mama jól vannak. Én is lassan alszom egyet, mert kisebb bóbiskolásokat leszámítva fennvagyok vagy 50 órája.
-
t72killer
titán
válasz Alvin_ti4200 #38347 üzenetére
food inflation - hátja. A millióból egy példa: sütéshez használt étcsoki: 2022 január: 30p/tábla, '22 nyara-ősze: 33 v 34p, nem emlékszem pontosan, '23 áprilisi adóévváltó áremelések: 36p, múlt héten 42.
Tojás ugyanezen idő alatt 10p->15p/db, és ez is drágult idén áprilisi "kötelező" emelések UTÁN is. Ha az áprilisi fizuemelések egyáltalán követték volna az elmúlt év infláját (követték egy frászt...) már azóta buktunk csak ebben az adóévben 5% körül, és nem látni a végét.A "job market" siralmas, pláne vidéken. Minimum 20%-al kéne megdobni a minimálbéreket, hogy európai életszínvonalról beszélhessünk. Az infla költségeit meg ne a melóson hajtsák be, hanem azokon, akik végigvitték a wrexitet és azokon, akik csilliókat vittek haza mindenféle covid-os államkincstár-rabló akciókban, az elmúlt 10évben degeszre szetdék magukat AirBNB-huszárkodással, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Automobilista 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mindent a StreamSharkról!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest