- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
moleculez
veterán
válasz instantwater #38201 üzenetére
Ez így elég explicit és egyértelműen kvótára megy.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
moleculez
veterán
válasz instantwater #38203 üzenetére
Dehogy nem. Unatkozó kismamákból webdev 6 hetes bootcamp alatt
-
axioma
veterán
na pont ezen sztereotipiak kioleseert kell jelenleg pozitiv diszkriminacio... 25 eve noi dev-kent mas am ezeknek az olvasata
-
instantwater
addikt
válasz axioma #38205 üzenetére
Nem a női devek ellen irányult a komment.
Abszolút tisztelem őket, és tényleg jó, ha egészségesebb a nemek egyensúlya.Egyszerűen csak kevesebb van belőlük, és hiába reklámozzák a cégek, hogy nőket akarnak, ha nincs jelentkező.
Ha nem így lenne miért kellene a felhajtás?
Ha pedig vannak, akkor miért nem veszik fel őket?
Vagy a csilliárdos marketingre előbújnak a búvóhelyükről?[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz instantwater #38206 üzenetére
senki nem mondta, h ffi-noi _letszam_egyenloseg kell [btw pont az IQ a noknel kevesbe lapos: kevesebb a nagyon alacsony es a nagyon magas is, az IT-hez meg azert korrelal]
csak azt h noi dev nem feltetlen atkepzett konyvtar-ruhataros; es ha a felvilagosultabb cegeknel _bizonyitasi lehetosegre_ elonyuk van, az csak kiegyenliti a masik fele't ahol hatranyosak ['dekoltazsra kapta a diplomat' es tarsai]
A felveteli a vegen ugyanaz a kovetelmenyrendszer [ami nem zavar egyes kollegakat abban h 'a noi kvota miatt van itt, varhato ertekben gyengebb' stilusban nyilatkozzanak, ez mondjuk nem szakmabeli munkatars volt]befejeztem, sorry h beleszoltam
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz instantwater #38206 üzenetére
Van, de kétszer annyit elvárnak , hogy két együnk az asztalra . Pl 3 gyerek mellett is ugye, professional , senior vagy? Akkor hajts, legyel ott, mutasd magad, taníts, istenf…sza. Minap beszéltünk férjemmel , ebből a hajtasbol elegem van, jó lenne a gyerekekkel is lenni. Ő mondta : ne, pont a fentiek miatt: többet ke kell rakni az asztalra , hogy elhiggyel, tényleg jó vagy.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz instantwater #38203 üzenetére
Bakker, te próbáltak már nőként érvényesülni ebben a szakmában ?!?!?’ Mikor a tanár is az info karon úgy all hozzad, hogy holgyem eltévedt? A könnyűipari a másik épület ? Hogy állandóan azt hiszik , hogy a testalkatodd próbálsz érvényesülni, azzal, amiről nem tehetsz? Huh. Hajh. Meh.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
moleculez
veterán
De szerintem a kolléga nem állt bele a női tech dolgozókba, és a munkavégzésüket sem kritizálta Csak azt kérdőjelezte meg, hogy ha nincsenek (mármint munkaerőpiaci szempontból nézve: készen), akkor mire fel a nagy marketing a járat, pozitív diszkrimináció, etc...? Attól nem lesz nagyobb a kínálat. Ellenben egy tehetséges hím tovább marad munka nélkül, a pozíció tovább marad betöltetlen, mert az adott poziba most épp hölgyet keresnek.🤷♂️
-
instantwater
addikt
Nőként még nem próbáltam érvényesülni, de biztos kapnék érte extra pontot, mint nemváltó elnyomott kisebbségi.
Sajnos alá tudom támasztani.
A párommal az ELTE-IK-n találkoztam.
Mesélt horror történeteket tanárokról.
Állítólag volt amelyik kijelentette, hogy nála lányok nem mennek át.Viszont ezt sem lehet megoldani csilliárd marketing dollárral, mert nincs elég nő a szakmában, tehát nincs kit felvenni, hiába adnak pozitív diszkriminációt.
-
tildy
nagyúr
válasz moleculez #38212 üzenetére
Arra fel, hogy legyen. Pont az ilyen pozitív kampány miatt már látszik , hogy több csaj kezd bele IT-ba.
-
t72killer
titán
válasz instantwater #38213 üzenetére
Ilyet konkrétan egy holland (!) műszakis proftól kapott egy svájci vegyészmérnök kolléganőm a delft-i egyetemen. Én simán el tudom képzelni, hogy a #toleránsnyugaton több incel tahóbarom bújkál magas pozíciókban mint akár a #vakkomondoros Mo.-on.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Victory99
csendes tag
Ugyanitt esetleg van olyan, aki IT területen mozog Angliában?
-
Tufa_
aktív tag
Nem tudom jo ajanlat-e de IT managert keresnek az egyik cegunknel. Fitzrovia, 55-70k. SAP ismeret elony
-
moleculez
veterán
Most, hogy befejeztem a unit munkakeresésben vagyok amúgy. (entry level Data Scientist, Data Analyst, ML - AI ismeretekkel). Sokadik olyan hívást kapom, hogy az XY cég data departmentje még kialakítás alatt van, és még nem igazán tudják mit is akarnak kihozni belőle. Interviewn is voltam egy nem rossz cég HQ-ben, halál normálisak voltak, leültünk dumálni egy kv mellett.
Amúgy rettenetes mennyiségű munka van (az én területemen, ami elég specific, az én régiómban), tagabban IT meg még több nyilván.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Victory99
csendes tag
Akkor pontosítok, IT üzemeltetés területen valaki aki nagyobb cégnél van és tudna segíteni? Valójában ketten keresünk munkát, az is jó lenne, ha a páromnak sikerülne valamit, mert onnantól partner visa-val én is ki tudnék menni. Csak nehéz, mert eleve a szponzor cégek bent vannak egy 10000+ soros táblázatba, annak a fele kórház, onnan kibogarászni ami rám vonatkozik kissé embert próbáló feladat, főleg ha még olyant is szeretnék ahol nem csak fejlesztői pozíciók vannak hanem üzemeltetés is. Ha valaki tud olyant a saját cégénél (ahol szponzorálnak), hogy üresedés van üzemeltetés területén az tudna nekem írni? De ha valaki csak hallott arról hogy XY cégnél van ez meg az, már az is segítség lenne, valójában minden is az lenne azon kívül, hogy a táblát bogarásszam mert ez utóbbi nyilván folyamatban van, csak eddig nem sokra mentem vele.
-
t72killer
titán
"Mortgage payments set to jump by £500 for one million households"
Én abban reménykedem, hogy sok spanyol ingaltant a brit házát jelzálogoló mókus bebukik, így áttételesen a "place in the Winter Sun" ingatlanok is olcsóbbak lesznek.
-
callmeakos
veterán
válasz t72killer #38225 üzenetére
Most hívott a landlordom, hogy Szeptembertől fel kell emelnie a rentemet 920ről 1100 fontra, mert már ő sem tudja tartani a dolgokat, a jelenlegi árakkal. (Dbl szoba Boroughban) Pedig még ő aztán jó fej volt, mert eredetileg egy évvel ezelőtt kellett volna emelnie. Persze az ár hallatán azonnal fel ment bennem a pumpa, de ahogy nézem a dolgokat, lehet inkább benyelem ezt az összeget a téli szezonra, és tavasszal keresni valamit, mert máshol sem jobb a helyzet annyival, hogy megint költözésre adjam a fejem.
Eljutottunk mostanra oda, hogy egy szoba (egy oké környéken, egy nem fancy házban) 1100 font. A pofám leszakad.
All→M8
-
moleculez
veterán
válasz callmeakos #38226 üzenetére
Vidék még mindég opció, csaxólok.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz callmeakos #38226 üzenetére
Én jelenleg várom azt ítéletet, az £1820 helyett £1890-et ajánlottam a következő évre (és rákérdeztem, hogy aláírhatunk-e két évet, hogy ne kelljen minden évben szarakodni ezzel, már négy éve itt lakom, nem tervezek/szeretnék költözni). Hirdetésekben £2100-£2300 közötti összegeket látok, de egyre több lakás van fent, szóval valószínűleg annyira mégsem kapkodnak utánuk, mint amennyire az ügynökségek szeretnék.
Ha nem akarok lakótársat (márpedig nem akarok), akkor opció egy nulla létesítménnyel rendelkező, hasonló lakás lehet (£1800 körül) vagy valami régi építésű, tipikus angol házban egy lakás. Köszi, azt nem.
Londonból való elköltözés szintén nem opció, mert heti egyszer valószínűleg be kell majd járni az irodába és a vonatjegy árak (leszámítva Brightont, ahol viszont az új lakások drágák) a nonszensz kategóriába tartoznak. Readingben lenne £1600 körül 1-bed (bár kisebb, mint a mostani, de új), viszont még off-peakben is £60 körül van egy retúr vonatjegy és akkor este 7 után indulhatsz csak vissza Londonból.
Birmingham túl messze van, Watfordban meg ugyanúgy drágák az új lakások, cserébe olcsón be lehet jönni Eustonig.
-
callmeakos
veterán
válasz moleculez #38227 üzenetére
Két hét múlva kezdek az új munkahelyemen
Opciónak opció, de őszinte leszek, hosszabb távon már egész Anglia nem opció nekem. Az utóbbi hetekben/hónapokban rengeteget töprengtem, hogy hogyan és merre, aztán nemrégiben eldöntöttem hogy tényleg ki akarok menni Japánba dolgozni egy pár évet. Az új munkahellyel megvan az első lépés, szeptembertől elkezdem komolyabban a nyelvtanulást, jövő év vége fele tervezem beadni a kérelmet a vízumra, és onnantól meglátjuk. Nem fog javulni az életszínvonal az biztos, de nem is azért akarok kimenni.#38228Alvin_ti4200
Mostanra lehet az van, hogy akkor jársz jobban, ha kicsi kompromisszumot kötsz, semmint hirtelen el kezdesz vadul valami megoldást találni. Ha elfogadják neked az 1890et, akkor egész jól jártál. Bár lehet, hogy a mostani árak mellett azt a 70 fontot keveselni fogják.All→M8
-
moleculez
veterán
válasz Alvin_ti4200 #38228 üzenetére
Ki van ez találva, hogy sehogy ne járj jól. A Londonbol valo dobbantás annak ugye nem opcio aki most komoly munka, vagy mas tenyleg specific dolog miatt Londonhoz van kötve, és ezt ki is használják minden szinten.
-
moleculez
veterán
válasz callmeakos #38229 üzenetére
“
Nem fog javulni az életszínvonal az biztos, de nem is azért akarok kimenni.” My heroMég nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
t72killer
titán
Vidékisztánban ennyi pl egy full time postás fizetés. Viszont a lakhatás mellett azért más is tud olcsóbb lenni vidéken: nem hiszem, h London vonzáskörzetében 200£-ért tudtam volna Octavia szélvédőt cseréltetni.
-
Mercutio_
félisten
válasz t72killer #38232 üzenetére
Régebben a postások igényelhettek (talán az önkoritól ) fizu kiegészítést, mert annyira alatta volt a bérük valamilyen átlagnak.
Nem tudom létezik-e még és ha igen lokáció specifikus-e, de érdemes esetleg utána érdeklődni.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Devid_81
félisten
Miltonban egy 3 szobas hazat berelhetsz £1500korul es a vonat Eustonig, ha kibekulsz a lassuval (1 oras) akkor egesz turheto aron van foleg ha elore megveszed.
Vagy ott a Virgin Vonat, vagy minek nevezik most, az 30 perc.Ha heti 1 nap van csak office akkor erdemes lehet elgondolkodni videken, de meg bejarhato tavolsagon belul persze
Vonatjegy arak (off peak) £20-30 kozott.
De csucs idoben mondjuk mar £46[ Szerkesztve ]
...
-
callmeakos
veterán
válasz instantwater #38236 üzenetére
Én múlt héten 8 fontért mentem oda és vissza Bristolba a kollegához.
Croydonba drágább a vonatAll→M8
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz Devid_81 #38235 üzenetére
Hm, Milton Keynes-re nem gondoltam eddig, mert Readingnél is messzebb van (Londontól), de most, hogy utána néztem, egész érdekesnek tűnik (bár nagyvárosi gyerekként nem tudom, mennyi idő után vágnám fel az ereimet ezektől a kis városoktól, hogy őszinte legyek és ebbe az összes beletartozik, amiket néztem, még Reading is).
Ez az új 1-bed £1300-ért például egész rendben van 15 perc sétára az állomástól, Google Maps-en csupa öt csillagos review-k vannak az ügynökségről, ami ritka, mert az emberek többnyire akkor írnak, ha valami problémájuk van/volt.
Ahogy néztem, az off peak vonatok kifelé hasonlóan a többi városhoz 9:30 után mennek, viszont visszafelé már este 6-tól jönnek (ugyanúgy Eustontól, ami Northern Line-nal 7 megálló az irodától), ami lényegesen jobb, mint az este 7. Az biztos, hogy Watfordnál szimpatikusabbnak és lényegesen olcsóbbnak tűnik így elsőre.
Egyetlen hátrányt látok rögtön, ez pedig a repterek megközelíthetősége. Lutonra busszal elég hamar ki lehet érni (35-40 percet írnak), viszont vannak sávok, amikor egyszer megy óránként, ami szemben a DART+vonat kombinációval, ami London St.Pancras-re óránként vagy hatszor megy eléggé csenevész (nyilván ha az ember évente egyszer vagy kétszer repül, akkor kábé a tök mindegy kategóriába esik, kivéve, ha nagyon későn szállsz le, mert akkor taxin kívül semmi más opció nincs).
[ Szerkesztve ]
-
Ck.
addikt
Tiszteletem a szigetlakóknak,
Egy óriási segítségre lenne szükségem. Elsősorban hölgyek és párkapcsolatban/házasságban élő (akik meg tudják kérdezni a Zasszonyt), illetve női illatokban jártas férfiak jelentkezését várom. Egy női parfümöt keresek. Az utóbbi néhány hónapban nagyon népszerű, kb minden harmadik 20-30 körüli nő mostanában ezt az illatot használja. Próbáltam én megkérdezni járókelőket, ismeretlen embereket, de a legtöbben megijednek és/vagy zaklatásnak veszik, hiába mondom, hogy csak a feleségemet akarom meglepni vele. Rendőrségi ügyet nem szeretnék, ezért inkább ide írok, hátha.
Szóval pár tippet örömmel fogadnék. Leginkább egy kellemes, hagyományos oldschool kézmosó kockaszappanra emlékezetet az illata, egy kis finom kellemes parfümillattal vegyítve, szerintem már-már akár unisex illatnak is elmegy. Remélem pár ötletet tudtok adni, mostanában tényleg nagyon népszerű és egészen biztosan Ti is találkoztatok vele, sőt akár lehet, h ott hever otthon a polcaitokon. -
moleculez
veterán
Szerintem nyugodtan kérdezd meg amikor érzed valakin. Csak lazán, spontán ne formálisan mert az creepy. Én is csináltam ilyet múltkor, előttem állt a kasszánál a sorban, valami olyasmi lett hogy: pont ezt a parfümöt keresi a feleségem, meg tudnád mondani mi ez? (Gucci Flora (pink) volt amúgy) És váltottunk pár szót, és mentünk a dolgunkra🤷🏼♂️
Alternatív: nem lehet valami ritka dolog, vmelyik parfümboltban körbeszaglásztok valszeg megtaláljátok.Amúgy mi reptéren szoktunk venni, ott általaban ráérünk, plusz kicsit olcsóbb is duty freeben, de nem sokkal. Pl ott találtam D&G One-t teljesen véletlen, aminek ilyen arabos illata van, erősebb, fűszeres, nagyon jó. Azota sem láttam sehol.
-
-
tildy
nagyúr
Sógor bérel new crossrail nem messze , relatíve ujepitesuben 1750ert 75 nm-es lakást
-
tildy
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #38245 üzenetére
Szótár bezavart. New Cross Gate-t akartam írni .
-
Victory99
csendes tag
-
moleculez
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Milyen switch-et vegyek?
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest