- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz RedCat #13796 üzenetére
A fájlban nincsenek normálisan elnevezve a hangsávok, azaz nem kaptak azonosítót, nincs más megoldás minthogy rendbe tedd valamilyen programmal, MKVToolnixszal, pl.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
azbest
félisten
válasz RedCat #14217 üzenetére
A szám a nagyobb lépés, a betű a kisebb javítások, amik kibuktak utána. Korábban ugyanazza a számmal több is kijött egymás után a gyorsfixek miatt és csak kavarodás lett. Most legalább egyértelmű, hogy melyikről van szó.
Egyébként kszaq úgy írta a topicjában, hogy mostmár a krypton a fő csapásvonal, szóval nagy módosítások nem várhatóak a 16.1-es kodit tartalmazó libreelec-ben, legfeljebb csak kis fixek, ha valami kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
Csicsóka
őstag
válasz RedCat #15591 üzenetére
Ha gigabites a háló, és LAN a boxon, akkor megoldható. Hogy viszi e, azt majd kipróbálod, de azé' az S905 négy magjának nem lesz ez gond.
NFS megosztást használj, a Linuxok azt szeretik, autostart.sh-ba ezeket írd.
mkdir /tmp/mnt
mount 192.168.1.1:/Nas /tmp/mnt/A példában a box /tmp/mnt alá van felmountolva a nas.
Ezt beállítod a transmissionban, mint letöltési könyvtárat, és hagy szóljon. -
interstate76
addikt
válasz RedCat #16479 üzenetére
Először tedd fel a TWRP-t (itt vannak Csicsóka témához kapcsolódó hsz-ei - tegnap véletlenül Droidmesternek köszöntem meg a Rashr - Flash Tool linkelését, pedig Csicsókának kellett volna)!
Ezután én innen töltöttem le a portolt fw-t.
Amivel minden zsír! A wifi időközben még jobban megtáltosodott: nemrég 18 Mb/s-os letöltési tempót mértem (ugyanott, ahol a gyárival 8 Mb/s volt a maximum). Azért fontos, mert egy olyan monitorra van kötve, amin lóg egy kijelző nélküli laptop (NAS-ként és wines mini pécéként funkcionál), ami elhasználja az egyetlen idevezetett LAN-kábelt, több pedig nincs és nem is szeretnék újabb eszközt beüzemelni a szolgáltatói router mellé. Szóval - ebben is - király a portolt fw! A minixes XBMC-t továbbra sem teszteltem halálra, de amit próbáltam rajta, azt hibátlanul vitte (pl. ezt itt).
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
blakey
titán
válasz RedCat #16822 üzenetére
Szerintem ez egyáltalán nem para, korábban nem volt sznkronban a hang és a kép, most legelább egyből odaugrik minden probléma nélkül, ez neked zavaró, nem vált frekvenciát? Akkor ne "ugrálj" hanem a folyamatsávon lépkedj és akkor nincs fekete képernyő.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz RedCat #16998 üzenetére
8e/f ugyanazt a Kodit használja így valószínűleg nem LE hiba, ráadásul pont ez az első amit kikapcsolom.
-
blakey
titán
válasz RedCat #17287 üzenetére
Már írták, hogy nem is lesz, de már én is leírtam, ki lett véve, mert elég sok készüléknél gondot okozott.
-
blakey
titán
válasz RedCat #18525 üzenetére
Nem értem, hogy miért ilyen vegyesek a tapasztalatok, megpróbálok utána járni.
Technoman: mindent értek, elhiszem, hogy van akinél nem jó, de fejtsük meg, hogy nálam miért jó, mert valami oka mégiscssk van.
LE 8-ra való frissítésnél nem szívesen ajánlom az adatok átmentését, friss telepítés ls mappák betallózzása után minden jó.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz RedCat #18531 üzenetére
Szerintem a fejlesztőnél kéne próbálkozni, hátha rá tud nézni mi az oka, amikor nekem sem ment valami akkor írtam neki illetve mellékeltem a mintát és nemsokára megoldotta.
Amúgy jól látod, LE8 alatt szebb/jobb a kép.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz RedCat #19146 üzenetére
Ott valami más gond lesz, valamit esetleg nem szeret a megjelenítőd amit az újabb verziók tartalmaznak vagy a kábel nem bírja. Nálam ilyen még egyik verzióval sem volt.
-
blakey
titán
válasz RedCat #19154 üzenetére
Pedig az új verziók olyan módosításokat is tartalmazhatnak amiket vagy a tv-d vagy a kábeled már nem tud kezelni. Semmi olyat nem tapasztaltam mint amit írsz egyik verzióval sem. Most nézem a Sherlock utolsó részét és és eddig szintén nagyon rendben van az LE8j és ebben van Alvó mód.
(#19156) gg72
A legújabb LE8-asban is megvan a banding, nem tudom te mit látsz de minden apró részlet gyakorlatilag azonos az LE7k és LE8j esetében is. Van egy Apple TV4-em amin MrMC (Kodi fork) fut, na azon tökéletes, makulátlan a banding és nem Bilinear hanem Bicubic az eredmény, de szerintem mindegy is, leginkább HDMI capture-rel tudnánk elemezni, én most csak szemrevételeztem.Az új LE8 jónak tűnik, nagyon is. Pár napja írtam, hogy már nem szeretnék tesztelni, ma kártyát cseréltem, hogy ránézzek, de most már tényleg nem szeretnék kártyát cserélni, stb. Meg kéne állapodnom.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz RedCat #19218 üzenetére
Tudja, de az sem mindegy, hogy melyik verzióval próbálod.
S905 alatt sem kéne rossznak lennie a bt2020-nak, mivel nem tudja így megfelelően konvertál, de tudtommal ez LE7 alatt működik megfelelően. Ezt azért érdemes tesztelni.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz RedCat #19222 üzenetére
Az utolsó k-t valamint az előtte lévő 2 hibrid verziót próbáld ki, de a k is jó.
-
vond
MODERÁTOR
válasz RedCat #19587 üzenetére
Tudnak azok 90-95 mbps-ot is simán.
A percből méret számolgatás felesleges, mert különböző hosszúságúak a filmek, sorozatok. Simán lehet pl. egy szűk másfél órás film is 40-50 GB, meg lehet egy három órás film is 15-20 GB. Ez tök változó. Úgyhogy csakis a bitrátára kell koncentrálnod. Ha kb. 90 mbps alatt van a videó és audió összesen (és nem peak-el 100 fölé huzamosabb ideig), akkor nagy valószínűséggel vinni fogja, hacsak nem valami ritka, nagyon durva kódolással készül.
Itt írtam hasonló témában pár mondatot: [link]
Nézegettem egyébként 4K HDR release-eket, és jellemzően bőven a 90 mbps alatt maradnak.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
dugesz77
őstag
válasz RedCat #19587 üzenetére
A gond abból van ,hogy nem egyenletes a bitráta. Csak egy példa a Timescapes 4K. A film nagy része 50-60Mb/s .Sok jelenetnél felmegy simán 100 fölé van jó pár jelenet 150 környékén egy 10 másodpercre meg 250 körül. Na ott már bőven elfogy a szufla. De z Ötödik Elem 4k-s 90 GB fölötti verziójában is bővel van 150-180-as rész hiába sok résznél 40-50 körül van csak. Usb-ről etetve megkerülhető a probléma természetesen.
-
blakey
titán
válasz RedCat #19700 üzenetére
Többször linkeltem illetve az LE fórumán is ott a link.
-
blakey
titán
válasz RedCat #19704 üzenetére
Csak azok vannak ami ott elérhető, nincs más. Ne b.szd fel az agyad, kérj a fejlesztőtől ha ez mind nem elég.
Amúgy meg itt és szívesen.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz RedCat #19715 üzenetére
Ügyesen, nekem minden el van mentve, a másik linken is voltak korábbi verziók, nemrég le lett törölve, szerintem.
-
blakey
titán
válasz RedCat #19871 üzenetére
Egy dolgot vegyél figyelembe, BT2020 és BT709, namársmost ilyen anyagokkal teszteld, hasonlítsd össze és nem a BT2020-ast HDR nélkül. Hidd el, a jól elkészített anyagban nincs akkora különbség, hogy megérje a HDR. Tesztelted normális anyaggal és nem reklámfilmekkel? Tehát egy olyan filmet szerezz be BT2020-szal és BT709-cel is és akkor látni fogod. Lehetőleg gyárit és ne utólag összetákolt vagy a HDR előnyeit bemutató anyagot tesztelj. Nem esik le az állam a HDR-től, viszont a jóminőségű felvételtől igen.
Láttam HDR-t projektoron, normális HDR anyaggal valamint ugyanazt "sima" anyaggal és nem volt megdöbbentő a látvány, Oppo 4K-s lejátszóval nem médialejáztszóval és nem virágbolti anyagokkal.
Amúgy megint hozzáteszem mielőtt sértődés lenne, nekem egyáltalán nem éri meg még HDR megjelenítőn sem, hogy HDR-es anyagokat nézzek, egy jól kalibrált kijelzőn valamint minőségi anyagokkal a látvány magáért beszél.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz RedCat #19877 üzenetére
Vegyünk egy filmet, ebből van egy BT2020-as és egy BT709-es, nem lesz olyan nagy a különbség. Ahogy írtam, ne BT2020-as filmet nézz meg olyan készüléken ami nem képes rá, mindegy, hogy a lejátszó vagy bármi más konvertál jobbra-balra. Nincs akkora különbség, én 1 filmet néztem meg UHD HDR lemezről HDR képes lejátszóval és megjelenítővel és ugyanazt a filmet megnéztem Blu-ray-ről és nincs akkora különbség a HDR javára. De ettől én nem akarom elvenni a kedvedet, de egy HDR képes TV a fényerővel és a kontraszttal játszik, amikor aktiválódik a HDR felviszi a fényerőt a lehető legnagyobbra amit a panel tud de ettől még számomra nem lesz jobb a kép.
Néhány tapasztalat: dr strange, sw rouge one, planeth earth II, allied. Mind a 4 megvan 1080p "sima" és 4k bt2020 hdr-es változatban is a kíváncsiság miatt.
Ezek nem eredeti anyagok, Blu-ray, UHD Blu-ray a lényeg amit lemezről néznél meg UHD Blu-ray lejátszóval, nemrég lett feltörve az UHD védelem és még nem annyira elterjedt a valós UHD anyag.Akkor döbbenj ha valódi anyagokat nézel, örülök, hogy neked tetszik, engem nem győzött meg és még 1X leírom, eredeti anyagokról van szó és jelen állás szerint engem nem tudsz meggyőzni, mert nincs akkora különbség ha nálad mégis akkor annak más az oka. TV lejátszójával soha, semmilyen körülmények között nem alkotok véleményt, az minden csak nem minőségi, számomra.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz RedCat #19900 üzenetére
Gondolom, a fényképezés is ront rajta, de így ránézésre mindkettő kép elég gáz beállítást sugall, és szerintem elég messze vannak attól, amit a készítők megálmodtak.
Most próbaképp kimentettem egy képet a BT.709-es FHD BluRay-ből, simán, PC-s PotPlayer-rel lejátszva. A Dell U2311H-n nézve gondolom még közel sem tökéletes, de én inkább nézek ilyen képet, mint azt a másik kettőt. Majd megnézem a TV-n is, az M8SII LE8-cal lejátszva. De emlékeim szerint hasonló volt ott is. (Próbáltam annak idején a lehető legtermészetesebb beállításokat belőni ott is.)
Egyébként 00:04:22-nél van a képkocka.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz RedCat #20003 üzenetére
iOS eszközön a Kodi app-pal az "i" hosszanyomásával hozom elő. A másik a ctrl+shift+O vagy a keymapben létrhozol egy sort
<key id="251">playerdebug</key>
-
headhunter
addikt
válasz RedCat #19877 üzenetére
Egy beelink minimx3-as lejászóm van LE-vel. Ez nem hdr képes. A 1080p anyagok szépek, de tényleg. A 4k bt2020 fakó és színtelen vele.
De a tv saját lejátszójával döbbenetes és pazar a képi és színvilág. Ezt látni kell, így nem igazán lehet elmondani.Nálam egy S905X-en is "botrányosan" fakó ás színtelen és az alul-felül fekete széles sáv szürke.
John Wick első rész 15GB.
-
vond
MODERÁTOR
válasz RedCat #20376 üzenetére
Pl. itt: [link] LibreELEC-re akár az 1/8-as is jó lehet. Az meg kemény 30 dollár.
Basszus, ilyen 30 dollárost vennem kéne a családba 1-2 helyre. Szuper ajándék lenne, és hát kemény 8 ezer forintról beszélünk. Bele valami kicsi, de gyors MicroSD, aztán hadd hasítson a Kodi.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz RedCat #20379 üzenetére
Néha szokott lenni. Nem tudom, most van-e. Egyébként jó eséllyel nem fogják meg. Nekem pl. cseh postával jött, miután valami fél-egy dolláros EU regisztrált szállítást kértem, nem az ingyenest. Talán ez is számít valamit.
De ha még el is kapják, vámköltség erre még elvileg nem lesz, csak 27% ÁFA, meg talán valami kezelési költség. Így sem olyan vészes szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
válasz RedCat #21203 üzenetére
Első induláskor jó amit alapból a LE odatesz, update-hez a sima gxl_p212-es kell a ram mennyiségének megfelelően.
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Pelican
őstag
válasz RedCat #21358 üzenetére
Nem hinném, hogy bármi baja lenne a drivernek.
Nekem van két ilyen adapterem, az ASIX 315-320, a Realtek 320-325 Mbps körül megy, akár több óra filmnézés után is.iperf3 -c 192.168.0.50
^C- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[ ID] Interval Transfer Bandwidth Retr
Segmentation fault
root@OMV:~# iperf3 -c 192.168.0.114
Connecting to host 192.168.0.114, port 5201
[ 4] local 192.168.0.91 port 34094 connected to 192.168.0.114 port 5201
[ ID] Interval Transfer Bandwidth Retr Cwnd
[ 4] 0.00-1.00 sec 39.0 MBytes 328 Mbits/sec 29 115 KBytes
[ 4] 1.00-2.00 sec 38.3 MBytes 321 Mbits/sec 12 132 KBytes
[ 4] 2.00-3.00 sec 38.7 MBytes 324 Mbits/sec 15 116 KBytes
[ 4] 3.00-4.00 sec 38.5 MBytes 323 Mbits/sec 23 130 KBytes
[ 4] 4.00-5.00 sec 38.5 MBytes 323 Mbits/sec 10 116 KBytes
[ 4] 5.00-6.00 sec 38.2 MBytes 321 Mbits/sec 14 91.9 KBytes
[ 4] 6.00-7.00 sec 38.7 MBytes 325 Mbits/sec 8 123 KBytes
[ 4] 7.00-8.00 sec 38.5 MBytes 323 Mbits/sec 12 122 KBytes
[ 4] 8.00-9.00 sec 38.5 MBytes 323 Mbits/sec 9 100 KBytes
[ 4] 9.00-10.00 sec 38.5 MBytes 323 Mbits/sec 9 105 KBytes
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[ 4] 0.00-10.00 sec 385 MBytes 323 Mbits/sec 141 sender
[ 4] 0.00-10.00 sec 385 MBytes 323 Mbits/sec receiver
iperf Done.
root@OMV:~#
login as: root
root@192.168.0.91's password:
The programs included with the Debian GNU/Linux system are free software;
the exact distribution terms for each program are described in the
individual files in /usr/share/doc/*/copyright.
Debian GNU/Linux comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY, to the extent
permitted by applicable law.
You have mail.
Last login: Sun Jul 23 18:26:23 2017 from 192.168.0.111
root@OMV:~# iperf3 -c 192.168.0.111 -i 1
Connecting to host 192.168.0.111, port 5201
[ 4] local 192.168.0.91 port 43064 connected to 192.168.0.111 port 5201
[ ID] Interval Transfer Bandwidth Retr Cwnd
[ 4] 0.00-1.00 sec 38.1 MBytes 320 Mbits/sec 30 109 KBytes
[ 4] 1.00-2.00 sec 37.7 MBytes 316 Mbits/sec 20 90.5 KBytes
[ 4] 2.00-3.00 sec 37.7 MBytes 316 Mbits/sec 11 122 KBytes
[ 4] 3.00-4.00 sec 37.6 MBytes 315 Mbits/sec 12 119 KBytes
[ 4] 4.00-5.00 sec 37.7 MBytes 316 Mbits/sec 17 112 KBytes
[ 4] 5.00-6.00 sec 37.6 MBytes 315 Mbits/sec 11 110 KBytes
[ 4] 6.00-7.00 sec 37.7 MBytes 316 Mbits/sec 14 66.5 KBytes
[ 4] 7.00-8.00 sec 37.6 MBytes 315 Mbits/sec 12 90.5 KBytes
[ 4] 8.00-9.00 sec 37.6 MBytes 315 Mbits/sec 12 90.5 KBytes
[ 4] 9.00-10.00 sec 37.6 MBytes 315 Mbits/sec 8 107 KBytes
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[ 4] 0.00-10.00 sec 377 MBytes 316 Mbits/sec 147 sender
[ 4] 0.00-10.00 sec 376 MBytes 316 Mbits/sec receiver[ Szerkesztve ]
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó félkonfig! i9 10900KF/16GB/1TB SSD/1TB HDD/WIN11PRO
- Eladó pcm
- GAMER PC: i5-12400F/14600KF - Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Ryzen PC v3 , R5 4500 , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 320GB HDD
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer PC! I7 10700F / ROG RTX 2070 Super / 128GB + 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest