Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digitalis
senior tag
Legalább 10 éve vásárolok kintről minden szirszart. Kezdetben tényleg nem volt annyira megbízható az ali, de ez mára a múlté. Jöttek mentek webshopok, csúsztak le, emelkedtek fel, tűntek el... Ali maradt. Nálam most szubjektíve sorrend: Aliexpress (Aliplay), Joybuy (Paypal) Bangood (Paypal) végén a GearBest (volt ez valamikor az elején is)
Alin perpill "platina" vagyok ha ez számít, de tényleg ott a legkorrektebb a refund. Eladókkal többnyire meglehet beszélni ha valami gond van, sőt akár beszámítanak és küld másikat stb... Alinál a lényeg, meg kell szűrni kitől vásárolsz. Egy idő után kiszagolod messziről, kivel kell esetleg vigyáznod. ( nem mindig a sok useres elkurvult official store a legkorrektebb)Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Digitalis
senior tag
Én pl. innen vettem a [link] Vontar X96MAX 4/32 boxot, kuponnal, kínai raktárból 32$-ért, nagyon klassz box. Itt pl. van neki EU.raktár is.
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
SunMount3r
nagyúr
Jobb nem lesz, mint a Win-es, legfeljebb egyszerűbb. Milyen konfiguráció az amúgy? Ha elég jó videokártya van benne, akkor az itteni összefoglalót követve tudsz jó setup-ot teremteni Windows-on. Ha pedig HDR-t is akar az illető, akkor jelenleg csak a Windows játszik, az X86-os LE még nem támogatja.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Bármilyen Linux származék alatt a driver hiány miatt nincs HDR még mindig (ha valaha is lesz), én így tudom konkrétan kb. ez az oka. Win10-en ott a DSPlayer is MadVR-el, ha nagyon KODI-s felület kellene. Ill. erre lehetne még ránézni, bár még amolyan "béta", meg ugye egy lelkes amatőr fejleszti, de többet ért el Windows-os KODI+HDR ügyben, mint az egész hivatalos KODI csapat ezidáig. Ha elég jó a videokártya ehhez, akkor azért biztosabb a MadVR-el (az már eléggé kiforrott) valamelyik másik lejátszó, de folyamatosan fejleszti és javítja ő is. És már be van ígérve, hogy a hivatalos Win-es KODI Matrix is előbb-utóbb HDR képes lesz (de nem rögtön az első verzióval).
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
905w-nek nem a teljesítmény a nagy baja, hanem, hogy bugos. 30fps-ig 4K-t is tudja...(más kérdés, hogy 100-as a LAN-ja és általában 2.4GFhz-s a Wifije ami nem 4K barát, így USB-LAN kütyü is kell)
De tényleg nem éri meg venni, ha van 25 USD-ért 912-es
905x3-as majd jó lesz, de CoreELEC-re -átlag felhasználó számára - még nem annyira tuti, talán 1-2 hónap múlva...
CoreELEC-hez 2GM RAM bőven elég (sok is) nekem több box 1GB RAM-mal megy CoreELEC-cel, nincs velük gond... -
Hawk74
csendes tag
Egyetértek...
Most éppen tégla lett, mert valamelyik rom elkezdett rá felmenni, de 7%-nál megakadt. Ha valaki megmondaná, hogy ez a tetves USB Burning Tool miért nem hajlandó megnyitni a stock romokat sem, akkor hálás lennék. Láttam a videót a program működéséről, ott egy licence foldert másol be a szaki a Burning Tool megfelelő mappájába, lehet hogy ezt kéne nekem is tenni, de azt a licence mappát honnan lehet letölteni? És amúgy az minek?!
-
stigma
addikt
-
SunMount3r
nagyúr
Miben lehet észrevehető különbség CE alatt, ha a belsőre vs. SD-re van telepítve? Legutóbb Class 10-es kártára raktam, ehhez képest is jobb a belső? Pl. gyorsabb a menü, komolyabb, heavy Skin-ek alatt is pörgősebb marad, vagy mi? Azt gondolnám ezek elsősorban a procitól és (esetleg) a memóriától függenének. Vagyis ha ott van a szűk keresztmetszet, akkor ezen a belsőre telepítés sem sokat segít...?
-
LLKobe
veterán
A gép házimozira és zenére is lenne használva. Az lenne a kérdés, hogy van-e valami egyszerű módja ahangkimenet váltásnak úgy, hogy ne kelljen a menüben váltogatni?
Van.Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Csicsóka
őstag
-
Digitalis
senior tag
Úgy látszik nem hallott informatikusokat még egymással társalogni. Fentiek, konkrétan még csak a bájcsevegés kategória.
szerk: mex, hol?
[ Szerkesztve ]
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Digitalis
senior tag
Legutóbbi kiadott nightly frissítést elbaxták, átment bootloop-ba sok box, ezt szedték le.
én is cumi.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Nem kell X3-ast venni vagy nem kötelező használni a CE-t. Nagyon jól tudod, hogy mindenre és mindig lesz (ellen)válasz. Elégedett felhasználó meg nem lesz. Bármit és bárhogyan kitehetsz vagy nem mindig lesz(nek) valaki(k) aki(k)nek nem tetszik.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Még nem láttam "két" fejlesztőt aki egyetértene, folyamatosan megy a rivalizálás és az ellentétes vélekedés. Itt is azt látom meg máshol is.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
snipr
aktív tag
Én nem engedem ki a boxot a routeren a nightly source felé... bár én alapvetően azért kerestem az általad is hiányolt opciót, mert frissítés közben nem ad magáról sok életjelet a box (tv-t nem váltja át, illetve a kijelzője sem kékül be), aztán nehogy az legyen, hogy párom lerántja a tápról, hogy mi a szarért nem kapcsol be Figyelem a changelogot, aztán ha valami olyasmi van, ami érinthet, akkor vagy kiengedem átmenetileg, vagy kézzel odateszem a gz-t.
-
Luissimo
veterán
Énkérek elnézést, de nem hamis infot írtam, kikérem magamnak.
Direkte kértem, hogy akinek van tapasztalata a működésről az írja meg, mert sok embernek hasznos (pl. nekem is).
Azt is kértem, hogy pontosan írja meg, hogy melyik boxon megy a közszolgálatin kívüli csatornalejátszás.
Megkockáztatnék rá egy kis aprót, (mégse huszezer, csak max. 10 gondolom) hogy legyen egy olyan boxom.
Lényeg, hogy amit én írtam (és nem reklámozni akartam) minden ilyesmi megy.Mert a Horizon go sem működik nálam csak a beelinken, ami ugye nem 905w.
Nem vártam tőled, pont Tőled, hogy így letámadsz, én nem írtam valótlanságot.sokan írták hogy megy náluk, de valaki megadhatná, hogy milyen boxon megy minden előfizetett csatorna és nem csak a közszolgálati...
nekem egyiken sem a felsoroltak közül.
Relax, Peace, Love, Understanding -
Luissimo
veterán
nemvagyok paranoiásabb, mint te szoktál (tegnap például az tűnt fel, hogy látszolag oknélkül méregetitek egymás micsodáját ("semmiség, csak néhány perccel megelőztél, írta neked, mintha aszondtavolna, hogy őis ugyanolyan okos csak lassabb. De sajnálom, ha nemérted, nem mentegetőznék, mert ha olyan sem kell, aki a pártodon legyen, akkor mit ugrálok én )
Szóval,
Ráadásul nem kértem ki magamnak semmit, mutasd meg ha szerinted mégis, hogy hol.Hjaaa, hogy te romot cserélsz, és akkor megy a TV GO ?
Szerinted az itt keresgető "szerencsétlen" nem jelző volt ! juzerek azzal kezdenék, hogy romot cserélnek hozzá.
De ha mégis, akkor én is kérek romot, az általam felsorolt készülékekre, hogy menjen.
Csak azt kérném, hogy egy pillanatra függetlenítsétek magatokat mindattól a tudástól, aminek a birtokában vagytok és egy mezei juzernek, mint a kolléga volt ne tegyünk bogarat a fülébe.A mezítlábas, (kidobozolt) boxok esetében melyik az konkrétan, ami játsza a TV GO összes csatornáját, légyszíves, mert ezzel a felsorolással még mindig nem találkoztam itt.
Melyiket próbálod, amit gond nélkül mernél ajánlaniu nekem vagy másnak?
Én azért irtam amit írtam, mert én azon kipróbáltam és használom is nap mint nap.ennyi.
hogyjönnék én ahhoz hogy kikérjek itt bármit, veletek szemben??
de én igazat írtam, leirtam miken nem ment és min megy, most várom bárkitől (nem csak tőled) az ellenérveket, mert ha tetszik ha nem, itt emberkék egy boxot vesznek általában és célirányosan.
Ha nem jön be a tipp, ami csak tipp, az nem mindenkinek esik jól.Már ne is haragudj, hogy megvédtelek, félreérthettem a kettőtök viszonyát, nem fog többé előfordulni.
tisztelem amit csináélsz, csak az emberek egy jórésze itt okosítás nélkül keres boxot a saját igényére.Na jó, eltűntem, mert nem ér az egész ennyit
-
sberci
tag
Mar az is jo kiindulas, ha te sose talalkoztal ilyennel, biztos nem a file a hibas, massal lejatszva jo, illetve visszatekerve a jelenethez, lejatszas stop majd start, nem jon elo a hiba, legalabbis biztos nem pont ott. Na majd bebootolom az androidot rajta es ott megnezem kodival, illetve az elejen (1 honapja kb)) biztos nem csinalt hasonlot, lehet kap egy ujrainstall-t, jobb otletem nincs. Azert koszi.
-
sberci
tag
Az lemaradt, hogy file fuggetlen a hiba, tehat nem csak egy bizonyos file-nal jon elo.
Eloszor ugy tunt az 1080p-s filmeknel, de mar sima sd-n is lattam kockasodni, szoval nincs specifikus file amit mondahtnek, kuldhetnek sajna. Ha majd lesz lelkierom szorakozni vele megnezem androidot futtatva, elojon-e, ha nem akkor meg tiszta lappal inditott coreelec-n. Ha jol latom nem elerheto a regi nightly build direktben, azt hiszem a december 30-ai volt az elso amivel hasznaltam. Na meg azt se tudom megjosolni, hogy egy perc, vagy 10+ perc utan jelentkezik a jelenseg, eleg random. Mivel meg van osztva a diszk ami ra van dugva ezert kizart a hibas file, igy az egy ami biztos.Jut eszembe tegnap atallitottam, hogy 3 kepkockat bufferljen kodi-n belul, mintha kesobb jott volna elo, de lehet csak placebo hatas volt.
[ Szerkesztve ]
-
sberci
tag
Mondjuk a masik tap jo otlet, kar, hogy ilyen hulye vege van a csatlakozojanak. Mondjuk csodaltam is anno, hogy a sima gyari 2 amperes tapja (a s912-es nek is olyan volt) siman birja a radugott 2,5-es vinyot, plusz magat a rendszert. Igy ennel nem is gondoltam maskepp. Pedig amikor felporog a vinyo zabalja az aramot.
Azt nem tudom rasberry pi 2 extra hardver, vagy a libreelec tudja, hogyha keves a tap akkor kitesz egy villamjelet a kepernyo jobb szelere. Illetve azt sem mibol szamolja es mennyire hihetunk neki. Az biztos, hogy vegigprobalva a sok "gagyi" akarhanyamperes tapokat, a legtobb elverzett, meg anelkul is, hogy a vinyo nem volt radugva. mig telefonos gyari meretes, netan markas tappal, sosem latom ezt a jelet. Illetve annak sem mentem utana, hogy ez mit eredmenyez, pl visszaveszi e az orajelet, mondjuk ezt felteteleznem. Mert ha direkt radugtam 3 dolgot is a rasberryre, akkor gyakorlatilag mar el sem tunt ez a jel minden muvelet nelkul is villagitott a jel, hogy keves a tap, de igazabol minden mukodott. Sot a kulon vasarolt tap is megadta magat ugymond x ido utan, mert annal is elkezdte kipakolni a villamjelet egy ido utan, mig ujkoraban jo volt. Max volt benne 150 ora uzemido. REndeltem ilyen kinai gagyi usb-n mero kis muszert, (meg nem jott meg) hogy osszenezzem mennyire hihetunk a rairt adatoknak, mert van nekem elvileg 3-a -5v-os tapom is.[ Szerkesztve ]
-
sberci
tag
igen, de egy honapja is igy mukodott es akkor nem volt problema. Persze az elobbi tapasztalatbol, hogy szepen "legyengult" a tap a rasberry-nel lehet, hogy ennel is ilyen hamar elojott. Na mindegy ezt is felveszem a vizsgalando listara, aztan, ha kiderult jelentkezem. De mostmar kelloen elultetted a bogarat ezzel a tapos dologgal, elsokent ezt probalom ki
-
sberci
tag
oke, ezzel tisztaval vagyok, de pl pause-nal, nem varok addig, hogy lealljon a vinyo es hibas, maris nem magyarazza a lenti teszt esetet, illetve ha stop-ot nyomok, majd play-t, es varok 30-set (annyit lottem be a kulso vinyo firmware-jen anno), akkor szinten fel kell, hogy porogjon a vinyo, a jelenseg meg megsem jelentkezik. Na mindegy nem szaporitom a szot tovabb, mig minden mezei altalam kizarhato tenyezot nem nezek meg.
Koszi. -
sberci
tag
Bosszanto a hibanak a hianya is, bezzeg most, nyomkodtam 1,5 orat ossze-vissza tekertem a filmeket, semmi hiba nem jott elo. Sot a vinyo melle meg egy usb-s eszkozt radugtam a vegen.
Szoval addig el se jutottam, hogy a sd-re felmasolt filmet kiprobaljam. Hihetetlen. Fizikailag nem nyultam hozza, viszont ugye kikapcsolni nem lehet az ertesitest a frissitesekrol, szoval tegnap este hibas volt es elotte mar egy ideje, most ezt felteve kezdtem csak el nyomkodni., es nem jott meg elo a hiba. (a buffert is visszavettem kettore) A frissites nem tartalmaz ehhez kotheto javitast. Szoval valami szoftveres bug lesz az, ami valahol talan jo hir. Ha soha tobbet nem jon elo a jelenseg, akkor reszemrol el is felejtem, de ki tudja. Hiszen nem tegnap kezdte a kockasodast es a jelenseg ota volt is ujrainditva. Filmnezes alatt is 40-42 fokos megneztem. -
sberci
tag
pl ntfs (fat) eseten, es ha csak filmeket tarolsz ra erdemes nagyobbra allitani, hogy ne toredezzen annyira, mert ha linux alatt van felmountolva, senki nem fogja toredezettseg mentesiteni. Ha csak neha fel nem dugod windowsra.
De a gyakorlatban majdnem mindegy, ha filmeket toltesz le ra a lenyeg, hogy a torrent kliensednel allitsd be, hogy foglalja le egyben elore a letoltendo file-okhoz a helyet. Akkor egyben probalja lefoglalni es nem fog elaprozodni a hely(Erre windowsnal sem art figyelni).
Plusz olyan elonye is van, ha tobb dolgot seedel, akkor szegeny vinyo sem fustol el, hogy ezer helyrol szedi ossze az adatot.
Nekem tobb ev utan is pedig elegge tele volt irva 1-2 % ra volt elaprozodva 4k-s ntfs, folyamatosan cserelt filmekkel. Na meg az se mindegy, ntfs eseten, hogyan, milyen parameterekkel mountolja a linux, de ahogy neztem a legutobbi corelec a legtobb "hasznos" parametert defaultbol hasznalja. Aztan most tesztelgettem es attertem ext4-re. Vegre a box is porog rendesen es gyakorlatilag meg sem erzi ha 31 MIB sebesseggel toltok le, kozben meg halon streamel egy filmet, illetve lokalisan jatszok plusz egy filmet. Ami szerintem eleg jol hangzik. Mindezt egy regi 1,4 TB-os hdd-vel. Na ez ntfs es tarsain nem ment ilyen jol.
Windowson is van hibatlan ext4 olvaso iro alkalmazas ez sem lehet nagy hatrany.Ha nem akarsz alkalmazast meg egy live linux fel perc alatt bebootolni pendrive-ot is hasznlhatsz a gepen es akkor is latod az ext4-es dolgokat.) Nekem, meg szerintem mindenkinek lokalis halon van es egy katt es fel van mountolva samba-n a tv-box-os ext4-es vinyo. es mint egy honapja irtam x3 procis tvbox 60-70 MIB-okkal masolgatok ide-oda, ami a 2,5-es vinyo hatara gyakorlatilag. Bedugva a windowsos gepre sem irt ra gyorsabban, max amikor teljesen ures.Na de mindezt potyara irogattam, mert te SSD-rol beszelsz, ami meg mas vilag, van autotrim, es a sajat belso vezerloje is tudja pakolgatni, eldonteni hova keruljon az adat es ott meg ha jol emlekszem celszeru az ssd-re ajanlott blocksize, pont az automatikus karbantartasa miatt. Szoval ennek olvass utana, de az eszrevetel jogos. Ha nagyon sok kis file van mindegy a meretuk, minimalisan mindegyik akkoar helyet fog maganak lefoglalni a vinyobol, mint amekkora a clustermereted.
[ Szerkesztve ]
-
sberci
tag
ja ertem.
Konkretan a legprofibb windowsos ext-4 -es alkalmazas fizetos (Paragon Software), de proba ido utan is csak lassan olvas, ir ha jol emlekszem, de le van irva az oldalan. Igazabol automountolja a drive-ot. Vagyis bedugod es siman latod mint egy meghajtot semmi extra tudas nem kell hozza.
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Apple notebookok
- További aktív témák...
- Eladó félkonfig! i9 10900KF/16GB/1TB SSD/1TB HDD/WIN11PRO
- Eladó pcm
- GAMER PC: i5-12400F/14600KF - Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Ryzen PC v3 , R5 4500 , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 320GB HDD
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer PC! I7 10700F / ROG RTX 2070 Super / 128GB + 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest