Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cof

    veterán

    válasz SunMount3r #99547 üzenetére

    Hát ha jó lenne a hűtés ezeken az olcsó vackokon, akkor lehúzhatná a rolót a Vontar hűtőventilátoros biznisze. :D

    Mondjuk én most tettem nemrég a Tanix TX3-ra egy 50x50x20 mm-es bordát, ez már ugye nem megy rá alapból mivel nem fér el az alkatrészektől, ezért van egy 20x20x1.5 mm-es rézlemez magasító is a SOC-on.

    Ugye volt az a terv, hogy majd egy érzékelő kapcsolgassa a ventilátort rajta, de azt elengedtem inkább mert télen és nyáron is más lesz a házban a hőmérséklet. Viszont egy 12V-os ventilátort szépen meghajt az alaplapi debug kimenet 3.3V-ja és zéró zajjal még éjjel is.

    Nekem inkább az a bajom, hogy nem voltak képesek 2 lyukat fúrni a bordának gyárilag keresztbe, hogy az ember tehessen rá egyet normálisan, mert a rögzítéssel most megint bajban vagyok ezzel a batár nagy bordával. A befőttes gumi hosszútávon nem nyert, mert nem bírta a hőt és megkeményedett.

    Bár most már ha újrakezdhetném akkor másképp is csinálnám a nyomtatott ház tervezést, mert inkább használnám gyári állapotában, hogy lefele néz a SOC, viszont akkor mehetne alá egy jó kis Intel rézmagos CPU borda, és a ház alja is ki lenne vágva neki. De majd legközelebb, egy új SOC-nál megjátszom.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

Új hozzászólás Aktív témák