Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Yany #59544 üzenetére

    Jelenleg szerintem ami jó vétel, az egy használt 6800XT. Azért gondolom, mert amit kapnék érte használtan mindig arra jutok, hogy annyiért nem érné meg eladni. :D Pedig mivel WQHD-ban játszom, van cím, ahol RT-ben jól jönne kis plusz erő. Bár szvsz a 3080-ak között is ki lehet fogni kellően jóárasakat, de ott meg a tipikusan 10GB-os ram a korlát, és annyival meggyőzően nem erősebb csak RT-ben lényeges a plusz.

    "és ugye még mindig ott a DLSS, RT, fasza NVENC, stb, ami mind mind extra a puszta számokon túl"
    Ezeket egyébként Radeonon is megkapod. DLSS helyett ott az FSR2, szvsz nem lényegesen rosszabb. A natívhoz képest egyik sem győzött meg képminőségre.
    RT-t a Radeon is tud. Lassabban, de bőven nem használhatatlan. Az NVENC helyett ugyanúgy van bennük enkóder, csak azonos, alacsony bitrátán van képminőség hátrány, de ez szvsz csak streamereknél lényeges hátrány, ahol fontos, hogy a lehető legalacsonyabb bitrátán a legjobb képminőség legyen elérhető.

    A használt 3090 ellen szvsz azért szól jópár érv. Egyik a bánya. A kétoldali, erősen melegedő 24GB ram hűtése kevés kártyán volt elfogadhatóan megoldva, ami rengeteg moddoláshoz vezetett, és elfáradt memórialapkák lehetnek a következménye. Ami persze kis szerencsével megfelelő tudású és felszereltségű szakember által persze javítható, de nyilván nem olcsón. A másik a koruk. 300-350 000 forintot adni aprón egy 1-2 éves kártyáért, amin legfeljebb egy, másfél év garancia van, és könnyen lehet sülve a ramjuk? :F
    Szerintem ezzel szemben (és a hasonló áron, 450k körül kínált 4070Ti-al szemben is) jó alternatíva az újonnan, kiskerben, készletről 450 000 forint körül megvehető 7900XT. MSRP alapján az XTX lenne a jobb vétel, de mivel nem kapható, és ha igen, akkor is 600 000-et karistoló árral, annyiért nem tűnik annyival jobbnak.

    Én arra leszek kíváncsi, mikor fog szelídülni picit az árazás. Mert igazából az elért teljesítmény szvsz egyáltalán nem rossz, a perf/$ arányon lehetne még csiszolni picit. :D

    No, meg megoldani, hogy ne 100W körüli fogyasztású legyen egy videólejátszás/multi-monitor, de remélhetőleg ezt csak idő kérdése lesz a driveres csapatnak kicsit javítani. A Navi21 is először elég magas értékekkel jelent meg, ami pár hónappal későbbi driverekkel lényegesen javult még.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák