Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tyrel

    őstag

    válasz xatos3 #11086 üzenetére

    Ahogy elnézem ez is valami tavalyi leak-en alapulhat még, és azóta nem is frissítették... Pl. egy csomó cuccra írja hogy a CES-en jelentik be őket, de tudjuk hogy nem így lett...

    Ettől függetlenül szerintem a termék elnevezésekhez kapcsolódó Core/Thread számok passzolni fognak, és a 3600X óriási sikertermék lesz, ha végül 299$ körül jön ki, akkor is. A 4.8GHz boost clock szerintem nem lesz meg neki, de a 4.0 base clock simán elképzelhető, és ha csak 4.5-ig fel tud menni már azzal is nagyon erős lesz (mert nem csak az órajel emelkedik hanem az architektúra / IPC is fejlődik), szerintem nagy reszketés lehet most intelnél...

    A 16/32-es versenyzők viszont szinte biztos hogy nem lesznek ott a startkor, sőt lehet hogy a 3. generációban egyáltalán nem is jönnek, hanem majd csak a Zen 2+ ill. 4. generációs Ryzenekkel.
    Egyrészt ha csak 12 magig megy el az AMD akkor is veri az Intel-t, másrészt a 16 magot nagyon nehéz már "etetni" áramellátás és adat szinten is. Szerintem az megvárja a DRR5-öt, és stratégiailag is jól jön nekik mint ütőkártya, ha Intel megpróbálna valami választ adni a 3000-es Ryzenekre akkor csak ki kell dobniuk a meglévő/működő termékből egy olyan verziót amiben nincs letiltva semmi sem, és megint övék a trón.

    Na meg gondoljatok bele hogy anyagilag mekkora húzás az, ha a legerősebb termék - ami már veri a konkurenciát - "csak" 12 magos, de 2x8-as chipletekből építkezik. Gyakorlatilag ha rossz a kihozatal akkor is, ha egy chipletnek csak a 75%-a (6/8 mag) működőképes, azt már lehet a top termékre forrasztani. Mindemellett Intel-nek a 8-10 magos processzorai hibátlan gyártást igényelnek, ellenben szinte biztos hogy nem lesznek gyorsabbak. Óriási húzás.

    Ejj de örülnék ha GPU fronton is tudnának valami hasonlót villantani... :U

    [ Szerkesztve ]

    Turenkarn

Új hozzászólás Aktív témák