Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #24650752

    törölt tag

    válasz Lapajbacsi #6110 üzenetére

    Távol álljon tőlem, hogy a kedvedet akarjam szegni. Szép és jó dolog, hogy segíteni próbálsz, de ilyen megnyilvánulással a kérdezőnek fog elmenni a kedve. Azért beláthatod, hogy 90 celsiushoz igencsak nagy külső hőmérsékleti behatást kell latba vetni ahhoz, hogy ezt egy forgó ventilátoros hűtés mellett elérje a processzor.

    A videokártyák ATX szabvány mellett általában háttal csüngnek a processzor alatt, így a hője nagy részét felfogja a NYÁK, az pedig kétslotos VGA esetében hátul távozhat. A tápegység meg valószínűleg nem fűthet ennyit még 100%-os terhelés mellett sem. Felső tápos házban a 12 centis ventilátor inkább elszívja a processzor által szétterített meleget, alsó táposban meg alulról kapja a feltételezhető szobahőt, amit felhevülve ki is dob a hátsó rácsozásán. Mellesleg nem egy utolsó Kodegány tápegységről van szó a Macron gyártásában a maga 80+-os hatásfokával. Az ASRock 870-es lapon meg nem Nvidia chipset ül, hogy annyira forrófejű legyen. A lap ATX méretekkel rendelkezik, így olyan baromi kicsi házba se nagyon lehet belezsúfolni, hogy 5 percnyi játék után máris felfűtse az egész belső teret. Bootolás után pedig nem biztos, hogy azonnal kifekszik a rendszer csontra beszáradt paszta és rosszul felfogatott borda esetén sem.

    Nem vagyok én apáca szaki. Én elhiszem, hogy régóta foglalkozol PC-vel és sikeres vagy e téren, elhiszem azt is, hogy volt dolgod összetaknyolt, melegedő kombinációval, de azért mégis abszurdul hangzik, hogy egy táp és egy merevlemez miatt kapna hőgutát a processzor. Az "arcoskodó" hangnemért meg bocsánatot kérek, ha magadra vetted, vagy ha annak hatott.

Új hozzászólás Aktív témák