- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic V2 fél év után
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Lóugrással készül a Xiaomi mattolni
Új hozzászólás Aktív témák
-
- = Zk = -
félisten
egy kibbbacott próféta szóljon belőled
[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Giii
senior tag
Sziasztok! Van egy 1055T-m.Kérdésem az lenne,hogy mennyire tükrözi a valóságot a CPUID HW Monitor a fogyasztást?? Tudom erre egy müszer lenne a legalkalmasabb.... lekapcsoltam 2 magot és alulfeszeltem és stabil. 800Mhz-en 0.944 terhelve 1.216! és müködik a Turbo is.Minimálisan droppol a lapom(hála égnek). Lehet úgy számolni,hogy 1 mag kb 20 W ?? Mert az enyém 125 W TDP-s. Tudom nem feltétlen 125-ös a 125. Lehet hogy csak 100W-os,éppen nem fért bele a 95-ös keretbe. Elöre is thx. Sorry a hülye kérdésekért
AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
őstag
Röviden tömören semennyire....
Mindkét cég máshogy számolja. Most van rá valami hajlandóság, hogy ugyanazt kövessék. Régen még a maximális felvehető teljesítményt jelölte. Most azonban egy folyamat végén rányomják, hogy ennyi. A folyamat papíron
Most talán az elégetésével felszabaduló hőmennyiséget jelöli.Ha kikapcsolod a magokat még nem lesz drámaian kevesebb a fogyasztás. Persze kevesebb lesz de nincs egyenes arányosság.
// 6 mag 125 ~ 120W --->> 1 mag 20W és akkor majd a 4 magod 80W ot fog enni. //
Nem ez nem így működik.“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
őstag
válasz netguru10 #5606 üzenetére
Röviden tömören kurvasokat.
Tunning mellett elszabadul a fogyasztás szinte exponenciális ütemben nő.
Nincs TDP, nincsenek laboros pontos mérések, borul minden statisztika.
Minden +MHZ, ért kemény árat kell fizetni fogyasztásban.[ Szerkesztve ]
“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
Borokafa
őstag
Bocs, ez téves
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Fájó szívvel veszem észre hogy újonnan már csak 1045T processzort lehet venni az x6-osok közül? ??
-
- = Zk = -
félisten
nocsak, még a végén "egyedi" lesz az 1090T-m... hinnye!
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
törölt tag
az unlockolt x4-esek ha stabilak akkor pl egy 1055T nél erősebb a1605T ? ami x4 unlock?
-
Hali mindenkinek!
Lecseréltem az antituning C2-es 955Be-met egy x6 1090T Be-re. Jelenleg 4ghz-en megy 1,52-al (biosban nincs feszelve, ez a turbo core gyári fesze vagy többet ad a lap...). Szeretném c&q-val használni, de a gyári értékek szerintem hibásak amik a prociban vannak. 4x szorzóval 1,25v-ra rakja autómatán amit én kicsit sokallok. Be tudom állítani magamnak phenom2msr weakerrel de jó lenne pár érték hogy Ti hogyan állítottátok be.
Tehát mennyit adjak neki 4-8-12-16-os szorzókon?Egyéb infó:
C1E és C&Q biosban kikapcsolva, szorzó 16-ra és feszek gyárira rakva. HT és NB/L3 2,2ghz-re rakva.
Aida-val mérve 54 fokig megy fel prime alatt a proci (pontosabban a magok, a sima CPU be van ragadva fix 52 fokra se föl se le), habár ez csökkenni fog mert még friss a paszta. -
Motaba78
addikt
válasz MasterDeeJay #5623 üzenetére
nekem 20* szorzón 4Ghz-en 1,45V
19* szorzó 3,8Ghz 1,42V
16* szorzó 3,2Ghz-en 1.3V
alap esetben 800Mhz-en 0,98V azt hiszem, de ezt a gép veszi vissza.Turbo core off mindkét esetben.
-
-
szanyi20
tag
Sziasztok. Lassan 2 éve van meg nekem az 1090T-m. Eddig zökkenőmentesen ment minden, de pár napja az egyik mag üresjáratban 30-40 %-os tűjelet produkál. Most cseréltem bios-t, mert az előzővel ugyanez kb 70-80%-os kiugrás volt. Vajon mitől lehet ez?
Köszi.
-
nagyúr
Sziasztok!
Biztosan van ezzel a tudással rendelkező tag...
Ezért kérdezek.
Arra volnék kiváncsi, a sorozatból melyik a legtuningosabb példány.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
válasz apollo12 #5628 üzenetére
Köszi!
A 960T-ről lehet tudni vmi infót amitől tuti unlock-olható a proci ?
Ha jól sejtem ez X4 és lesz belőle X6 ?Egy ilyenre beneveznék,ha lesz belőle 6mag
Tuti van vmi OPN code amitől tuti azzá válik,mint ahogy a Phenom II X2 prociknál volt.
[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
Egyébként,ha megkapja a plusz két magot,
akkor ugyanolyan erővel fog birni mint az X6 procik,ugyanaz a ram kezelés ?
Nem olvastam még utána a Phenom II X4 X6 prociknak tulságosan azért kérdezem.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
-
- = Zk = -
félisten
Hát a procin rajta a mugen 2, azt csak akkor szedem le ha világvége lesz
a hónap vége felé? .... ehh xD
-
Gyufaaa
veterán
válasz - = Zk = - #5638 üzenetére
Tényleg! Akkor 21.-én mehet a buli
-
- = Zk = -
félisten
-
Spenike
tag
Hali
Skacok én most tervezek venni 1
[link]Alaplapom Gigabyte 880GM-D2H
Kérdés ezt a procit lehet húzni valamennyire ?
-
do3om
addikt
válasz Spenike #5643 üzenetére
Így van, a ramod úgy is 1600-as.
Ne felejtsd el a PCI frek is nő, fix 100-ra kel rakni.
Azt nem tudom az alaplap hogy bírná a tuningot mert ea VRM-ek elég szabadon vannak ez a proci meg 125W TPD-s, adna neki rendesen ha tuningolod.[ Szerkesztve ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Alapórajelen elég az 1090tre egy tx3 evo? Hangja mennyivel csendesebb mint a gyári hűtő? A procinak ha jól láttam 62 fok a maxa ugye?
[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Renault, Dacia topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Politika
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Automata kávégépek
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest