- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HaZsolt
őstag
Grat hozzá.
Amugy megvan még a jó kis 965BE c3-as procid?
-
04ahgy
nagyúr
válasz Oliverda #1001 üzenetére
Azt hiszem, 1,325V az alapja az enyémnek, de nem vagyok benne biztos.
HaZsolt úr, volna kedves megnézni, mennyi is az annyi?
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz --László-- #1005 üzenetére
Oliverda procija 3200MHz-ről lett 4100MHz-re húzva, az enyém 2800MHz-ről, szintén annyira. A fesz is kb. egyezik.
Ennyi léggel az architektúra vége körülbelül, csak a szerencsén múlik innentől a magasabb tuning.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
törölt tag
válasz --László-- #1007 üzenetére
Fura egy 1055T processzorod van...
Az AMD szerint ugyanis az alábbi a specifikációja: [link]
Processor: AMD Phenom II X6
Model Number: 1055T
Frequency (MHz): 2800
L2 Cache Size (KB): 512
Socket: AM3
Stepping: E0
Manufacturing Tech (CMOS): 45nm SOI
System Bus (MHz): 4000[ Szerkesztve ]
-
HaZsolt
őstag
válasz --László-- #1007 üzenetére
Lehet hogy megmaradt az előző procid szorzója.
-
törölt tag
válasz --László-- #1010 üzenetére
Csak lehetne már kapni a 95W-os verziót!
Úgy értem, számomra is...
Még 1-2 hét és drámai pozícióvesztést fogok átélni Einstein@Home-ban... -
04ahgy
nagyúr
válasz HaZsolt #1012 üzenetére
Van olyan is, ami nálunk meg sem jelenik sosem. Pl. a HP Pavilion DV6000. Sok egyebet mondhatnék még...
HGyu
-
szki
őstag
Hello!
Milyen hátránya van annak, ha AM3 helyett AM2+ lapba teszek Thubant? Visszafog valamit a teljesítményből?
RAM meglévő 4x1 GB 1066/CL5 Kingmax lenne.95 Wattos 1055T procit vennék a nyáron, és AM2+ lapba tenném: GA-MA78GPM-DS2H
Alaplap CPU Support List szerint működik friss biossal a Thuban...
Bár 2 éves, de a lap tuningos fajta, minőségi cucc. 140W-os procit megeszik, és NB szorzó is állítható...
Aztán később újítanám a lapot 890GX-re, vagy ha nem fog vissza az AM2+ a teljesítményből, akkor inkább valami közepes VGA lenne vétel
[ Szerkesztve ]
-
szki
őstag
válasz #95904256 #1015 üzenetére
Oké. Kösz a választ, akkor még bőven jó AM2+ és DDR2 1066/CL5 a 6 magos procikhoz is..
Nézegettem a 890GX+SB850-es alaplapokat, de valahogy nem látok bennük fantáziát. PH tesztjük is elég lehangoló. Ha kell esetleg Sata3 v. Usb3 később, akkor egy pci-e bővítőkártya épp befér.
Még nem néztem körbe, hol kapható 95W-os 1055T (HDT55TWFK6DGR). Kapható már idehaza?
mod: most olvastam vissza, hogy nem kapható idahaza
OcUk-nál is csak 125W-os van.[ Szerkesztve ]
-
-
JColee
őstag
gyári hűtő mindenkinek ilyen rohadt hangos?
25°C a proci coretemp szerint, de tekeri mint állat -
finest
addikt
Világosítsatok fel, légy szíves, hogy van ez, az 1055T és az 1090T x6-ból van Black Edition és nem BE proci is, vagy mind BE?
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
mpierre
veterán
válasz #95904256 #1028 üzenetére
Mindenképpen.
Szerk: Meg egy jó sushit is...
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Crytek
nagyúr
Phenom II X6 1090T-t fesz. emelés nélkül/fesz emeléssel gyári hűtővel meddig lehet húzni??
(Elképzelhető hogy ilyen lesz a következő procim hacsak addig nem ad ki valami hasonló jóságot hasonló alacsony áron az AMD.Inteltől nem félek az úgysem fog!
Next PC Upgrade: 2022
-
finest
addikt
Meg tudja valaki mondani, h miért érdemes x6 1090T-t venni, pl. az azonos árú i7 930 helyett? Nem flamelni akarok, csak ma nekem szegezték ezt a kérdést, és igazából nem tudtam mit mondani. Van valakinek olyan linkje, amin kellően kifényezik a procit?
-
finest
addikt
Szia! Pont emiatt ment el a kedvem az x6-tól. Az i7-920 / 930 négymagos nagyjából azonos árú és simán veri mindenben. Emiatt tettem fel a kérdést is fentebb. Oliverda linkjén azért árnyaltabb a teszt eredménye.
Gondolom a HT sebessége limitálja le a teljesítményt, ami miatt a 965-höz képest sincs már jelentős növekedés a teljesítményben.(A relatív teljesítmény nem 1/3-dal nő a plusz két mag hatására, hanem 1/4-el.)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Thuban ddr3 ecc memóriákat tudja kezelni?
-
törölt tag
válasz Gyuri27 #1041 üzenetére
Itt már néztem, és ebből nekem sajnos nem egyértelmű:
"Support for unregistered DIMMs up to PC2 8500(DDR2-1066MHz) and PC3 10600 (DDR3-1333MHz) – AM3"
Intel legalább egyértelműen, szépen táblázatba szedve le tudja írni a proci adatait, nem több oldalon át rizsával megpakolva..
-
törölt tag
válasz #95561216 #1042 üzenetére
A Family 10h AMD Phenom™ II Processor Product Data Sheet 5.oldalon:
• Integrated Memory Controller
- AMD Memory Optimizer Technology
- Low-latency, high-bandwidth
- Adaptive Prefetching Support
- ECC checking with double-bit detect and single-bit correct
- Supports up to four unbuffered DIMMs
- Package AM2r2
- 144-bit DDR2 SDRAM controller operating at frequencies up to 1066 MT/s (533 MHz)
- Package AM3
- 144-bit DDR3 SDRAM controller operating at frequencies up to 1333 MT/s (667 MHz) -
Silenzio
addikt
Vajon az Asrock AOD 790GX Am2+-os lapom támogatja a 6 magosokat? Nincs kedvem lecserélni. GTA IV-ben próbálta már valaki? Van számottevő különbség?
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
Silenzio
addikt
Ez ám. Akkor jó. Szedem is majd az 1.90-es Biost. Azon gondolkodom, 2-3 évre tervezve elég lenne-e a mostani helyett egy tuningos, EE 4 magos AMD, vagy inkább a 6 magos szériát illene erőltetni?
Apropó, az új Gamestar tesztet nézte valaki? Kivételesen megvettem, mert a Planescape Torment mégis ugye a világ legzseniálisabb RPG-je. Érdekesen alakul a teszt. Fogyasztásban a grafikon és a szöveg ellentmond egymásnak: az Athlon II X3 435 199 W-ot zabál, míg az i7980x 91 W-ot (load). Valószínűleg elkúrták, mert minden furcsán, a felső szegmens felé haladva lefelé skálázódik.A teljesítmény tesztek meg szintén furák. A Crysis Warhead-et tudtommal csak a cache és az órajel érdekli, ergo egy Phenom 1090T-nek egy X4955 szintjén kéne lennie. Ezzel szemben utóbbinál 106 fps-t mértek, míg a 6 magosnál 122-t, amivel megverte az i7 860-at. Ezt mindegyik grafikonban megveri, mindegyikben ugyanannyival. Erős kamuszaga van az egésznek. Crysisban aztán végképp nem lehet erősebb, de Left for Dead-ben sem hinném.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
Gyusz
őstag
válasz Silenzio #1047 üzenetére
Nem nagyon hiszem, hogy hat mag kelleni fog játékokhoz. Talán az új konzolgeneráció megjelenésével változik majd a dolog, de az nem mostanában lesz.
Gamestart meg inkább hagyjuk, bár mostaniakat nem láttam, de a régebbi hardvertesztek elég fura eredményeket mutattak.
[ Szerkesztve ]
-
zlutor
aktív tag
En erre inkabb azt mondanam, hogy programja valogatja... Pl. az ArmA2 legujabb foltja kulon hivatkozik a 4+ mag kihasznalasara...
Improved: -cpuCount=4 is now default on computers with more than four logical CPUs to prevent hyperthreading causing performance problems. If you want to use more CPUs, use -cpuCount=N to override this.
Amit írok az nem az igazság, hanem a véleményem... ;-)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest