- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Hívószám-hamisítás
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz stratova #9194 üzenetére
Bakker... nekem idő lenne összeszedni, de ami jelentősebb: C64, 486 DX4-100, PS1, Athlon, Athlon II, Phenom II, FX-6300, FX-9370, és majd Ryzen 1200,
1700Ryzen II... jah, integrált VIA és ilyesmik amikkel kalandoztam...
Közben céges gépekben i3, i5, Core2Duo, apple i5, mittudomén... Párat szvsz kihagytam. VGA-t ne szedjük össze, az eltartana pár napig[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Televan74
nagyúr
Nekem már tanulnom kellene,de nincs elég emberanyag a tanfolyamra. 1-2 fő mindig hiányzik,most is el lett napolva Október 21. -re a start.
Egyből nem jár majd az eszem hülyeségeken,nem is fog érdekel a PC -m mint játékos masina. PS4Pro szép,egybe gép,nincs mit rajta cserélni.!(#9200) Gyuri27 Cseréltem, SadomazoGyuri!
[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
stratova
veterán
Hát igen, Neked hobbid nekem csak érdeklődési köröm a PC de hogy költsek is rá, annál mindig találok vmi fontosabbat. De mindjárt jön a Prof. és jól lehord engem is, hogy nem fejlesztek.
Szerintem az utóbbi 5 évben többet bütyköltem más (rokon, közeli barát) PC-jét mint a sajátomat főleg utóbbi miatt szeretek nagyjából naprakész lenni.
Karácsonyra már vennem kell egy telefont (fél-egy éve?) elhalálozott 2. Xperia Pro után, mert a céges + Nokia 1207(?) nem élet még nekem sem, pedig türelmem épp szokott lenni a cuccokhoz. Csak ugye itt kerül az ember csapdába, hogy kis mindenesnek használná a cuccot, videózni még csak családi szinten is pedig jól jönne az OIS a kameránál.[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz stratova #9203 üzenetére
Jah, hobbi, már nem dolgozom vele... viszont így nincs is rá keret igazán. Nincs még garázs, nappali bútorozásra vár, stb... mindig van fontosabb. Játékokat az FX is viszi, de azé' nah...
Vízhálózatot felújítottam, de csak kell egy digit nyomáskapcsoló... 16k. Ezek a mechanikus rugósak gagyik.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
Most vagy én vagyok nyomi, vagy tényleg nincs normális DDR4 destop ram itt?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz stratova #9206 üzenetére
Nagyon kicsi a lakás, ha 200k takarja
Ha konnektorok, kapcsolók is cserések, akkor kapaszkodj. Meg ugye már kell ez-az, pl. fi relé, etc... ami nélkül nem szerelnek.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
stratova
veterán
Pont a fi-relé okán merült fel, mert 12 éve csak részlegesen húzták át (<50 nm). Jött a szaki betette tesztelgette jó volt, amikor kellett levágott. Aztán átment még alkatrészért a szomszéd villamossági üzletbe, addig a mikro 2x baCCta le, így most fi-relé van csak bekötve nincs (szóval mintha nem is lenne) majd jövőre kipofoztatjuk, addig még formálódik mi hol legyen.
Kis szobából háló vagy gyerekszoba legyen (utóbbinál a fűtést kell kipofozni, mert télen nem fázhat meg és a cserépkályha sem gyerekbarát hőmérsékletű) előbbinél kell egy normális ágynak is használható kanapé, ami táska és bonellrugóval 145-ről indul, viszont akkor is hasznos ha nagyszülőt fogadunk vendégül pár napig. Legyen-e 2. gyerek (ha egyáltalán) össz 2 szobával.
Na megyek mert a gyerek apázik, hogy hol vagyok a nagy ágyról nem stimmel a létszámellenőrzés, ha én altatok és asszonyka nem dőlt még le akkor anyázás van ( ), ha mindenki a helyén akkor elfetreng a kiságyában a plüssökkel és elalszik.
Jó éjt.[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Amikor kvázi ok nélkül nem tudsz aludni 2:10 óta...
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
Amd - Radeon - Ryzen
-
Televan74
nagyúr
Sajnos a RX580 elkelt! De van egy fasza GTX1070 eladó! Mini itx -es konfigba kiváló!
-
ViZion
félisten
Bohém gyerekek...
Nah, nyomtatót veszünk. Mai meglepetés: mindenki hazudik. Mi meg nem, de meg is fizetünk érte...
A lényeg, oviban a kaja ingyenes, ha a havi nettó 110 k/ fő alatt van. CSAK mi fizetünk a csoportban. 27-ből 1 db gyerek. Van sok, akinél jogos, de vannak khm... nagyvállalkozók, autónepperek gyerekei is itt, akiknek a garázsba is beférne a házunk... de nem fizet, mert önbevallós. Ha hazudsz, hazudsz. Esetleg a lelkiismerettel kell elszámolni, de ezeknek a "vállalkozóknak" az már rég nincs.Nem vagyok mérges, csak kicsit bántó ez a hozzáállás, h aki megteheti, az sem teszi meg, mert havi 6-7k-val boldogabb, pedig ez is lopás szvsz. Mindegy is.
-
Televan74
nagyúr
Hát megint más a bevallott jövedelem és a valódi.De amíg engedi nekik az ország vezetése kicsiben,addig ők odafent csinálhatják nagyban. És szépen lassan csődbe megy az ország,a mai 35 - 55 év közötti korosztály már ne is álmodjon nyugdíjról,se ingyenes szociális ellátásról. Itt köszön vissza Hofi bácsi vicce.Mikor lesz új cipó a fiad lábán? Majd ha a párttitkár fia rálép!
Nem tudom hova vezet ez az ország,de én már nem szeretnék részese lenni pár éven belül.[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Televan74 #9222 üzenetére
És az a baj, h nem Te vagy az első, de nem is az utoló... a szakemberek, fiatalok elmennek. Minap volt cikk az orvoshiányról, de a többi szakmában (kezdve a bolti eladótól a kőműves, CNC kezelő, hegesztő, asztalos szakmákon át az olyanokig, mint a bádogos, ács... stb) is hiány van. Most még nem látványos, de 5-10 év múlva mi lesz, amikor a mostani szakik kiöregednek?
-
-
ViZion
félisten
válasz Gyuri27 #9224 üzenetére
Igen, ez is igaz. De felénk 50k már jó albi és 200k felett a fizu, ha CNC-zel, hegesztesz, ilyesmi. Ember meg nincs...
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz SECTORnooB #9226 üzenetére
Sziasztok! Szolnokon is kb 50 egy albi, és a jelen helyzetben itt, csak az nem talál munkát aki nem akar. Mióta ideköltött az ipari parkban nem egy cég tette be a lábát, még egy targoncás béra sincs 180e nettó alatt. Szóval akár jól is lehet élni.
Anno mikor ideköltöztem az Auchan-ban (anno cora) ban dolgoztam, ott mint osztályvezető kaptam 116e ft-t... szégyen volt, vezetői beosztással. Átmentem a Pennyhez boltvezetőnek ott rögtön ugrott 143 ra, majd kijöttem az ipari parkba egy családi céghez (5 éve) és már akkor is 180 at kaptam készhez... azótta eltelt 5 év, és évente 20 nettóval emelik a fizetésem, csak nem menjek el. + 13. és 14. havi fizu (ami több mint a nettóm), valamint évvégén van egy ingyenes wellnes hétvégém a családdal.
Máshol is ugyanez van, beszéltem ismerőssel, targoncázik, sima mezei targoncás. 250 alap 2 műszak az igaz, de mellé választható 600e cafateria. És sosincs elég emberük. Erőssen elgondolkodtam azon, hogy átmegyek. (szinte ugyanaz a zsé + cafatéria) csak felelőség nuku... Elég volt már a vezető beosztásokból... utálok emberekkel foglalkozni, ott meg nem kell...[ Szerkesztve ]
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
ViZion
félisten
válasz Jakuskacsa #9227 üzenetére
SECTORnooB : Kiskőrös
Nálunk is ez van kb. Ki is felejtettem a targoncást és a C-s jogsit. Mindkettő komoly hiány felénk (is).
Ker. vezetőként kb. nekem is így alakul a fizu, de semmi juttatás, csak 13. havi. Ruha is necces, járj ingben, makkos bakancsban... de a 22-26k Ft-os bőrcipő fél évet bír, a 18k Nike meg 3-at. Feladtam, 3 éve kaptam ruhát, ha nem tetszik, akkor most vegye a cég
Emberekkel, ügyfelekkel sok a stressz, cserébe relative kötetlen a munkaidő, kiléphetek, ha vmi nyűgöm van, stb. Ma már a béren kívüli juttatás is fontos, nálunk nincs sajna, pedig igény az volna rá...
Nem elégedetlenkedem, de bizony az idők változnak, már több kell, ha meg is akarjuk tartani a dolgozókat. Sajna nálunk ezekre kevésbé figyelnek (nem csak ruhára, hanem a munkakörülményekre is gondolok), persze amennyire van lehetőségem, ezen próbálok változtatni, a többi vezetővel együtt.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Gyuri27
félisten
Azért egy hegesztőnek cnc-nek meg vicc a 200k.
A cnc még hagyján. De a hegesztés az egy faccopó meló és ártalmas is az egészségre.Jakuskacsa: 180. -50 + közös költség. Meg városon nincs az a kiszaladok a kertbe.
De ok. 60 az albi. 40 a lakás akármi, hogy egyszer legyen saját. Marad 80 pénzed mindenre.
Ez minden csak nem jó. Ezért melózhatsz 2-3 műszakban.[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
SECTORnooB
addikt
Gondolom dél felè az átlag magyar bérek is alacsonyabbak mint az ország centrumában, diák melózok egy fémipari cégnél (Szekesfehervar)CNC sek 220-240 körül visznek de erre még jön a a túlóra amibőlsokat kell pluszba vállalni mert kevés az ember,de kezdenek talán a bérek emelkedni... Én logisztikát tanulok, nyáron teszem a targoncás jogsit is tovább tanulási terveim is vannak ( logisztika mérnök) kíváncsi vagyok amire aktív munka vállaló leszek addigra hogy és merre fog változni a gazdasági helyzet.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Gyuri27 #9229 üzenetére
Az mára nem 180, hanem 280, meg az asszony is keres közel 200-at, sima virágkötészetben. A lakás a miénk, 2 éve megvettük, kiajánlotta az önkormányzat (önkormányzati lakásban éltünk, felét befizettük a vételárnak a másik felét törlesztjük), maradt még 4 év törlesztő, havi 20 -al. Rezsi:
Gáz télen 12e nyáron 3-4e
Víz kb 5e
Villany: 7-8e
Upc: 20e
lakástörlesztó 20e
Személyi költsönöm van még 4 évig az 35eAkkor: Állandó bevétel: cca 460 + gyerek után 50e (tartós beteg sajnos, azért ennyi)
Állandó költség: cca 85e télen nyáron + kocsi az egy évre!! kb 45eHa ebből valaki nem tud megélni az bajfék, még akkor is, ha albiban él.
ViZion:
Igen sajnos a ruha itt is úgy van, hogy évente kapok 5 pólót, meg egy kabátot, a többit old meg.
Cipő: na az az én lábamon sem bírja tovább mint 6 hónap, mert itt nincs kilométer hiányom. Egyszerűen attól esik szét, hogy állandóan taposom.[ Szerkesztve ]
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
ViZion
félisten
válasz Gyuri27 #9229 üzenetére
Nem azt mondtam, h ennyit keresnek, innen indul. Aki ügyes, többféle hegesztéshez ért, annak megy felfelé... nem is kicsit. CNC-sek nél is eléggé felmentek a bérek, túlóra lehetőség adott, azzal már bőven 200k fölé lehet ám menni. De pl. CNC élhajlítóra sincs szakember. Nem könnyű meló, de fix, jó fizu, meg minden amire vágysz, ha azt tudod csinálni. Gyere melózni ide, lehetnék a főnököd
SECTORnooB: ha így haladunk, akkor a jobbak már mind németbe fognak dolgozni... Nálunk is voltak jó CNC-sek, kitanultak mindent 2-3 év alatt és leléptek. Nem tudom hibáztatni őket sem, egyszerűen nem akarnak 50-60 éves korukra befejezni egy házépítést és gondolkodni, h miből fog megélni majd nyugdíjasan...
Jakuskacsa: megélni meg lehet, nem kérdés, csak ugye van még mellette pár dolog. Jó lenne pár hétvégére kiugrani a stresszből, biztosítani valamennyire a nyugdíjas éveket, a gyerek jövőjét...
-
Jakuskacsa
senior tag
Mi éltünk jobban is. Vállalkozásunk volt. Nehéz volt újra a robotmunkára visszaállni. (jók voltak a megérzéseid, hogy miből tellett ennyi kocsira )
Úgy gondolom, hogy megtanultuk beosztani. Nyáron voltunk Horvátországban, általában minden második hétvégén megyünk valamerre csavarogni (ebbe beleértem akár 3 településsel arrébb lakó ismerőst, vagy barátot is). Tavaly nagyon ügyesek voltunk, mert februártól májusig minden hónapban el tudtunk tenni 70-100 at.
Lakást állandóan újítjuk. Nappali kész, gyerekszoba teljesen új, bútor, tv, szőnyegek, mindent cseréltünk. AZ éven még a konyha maradt, meg a fürdő. AMit nem kell bemutatni neked ormányos, hogy na az zsebbenyúlós. Nem tagadom mi szeretünk élni. Már rég ezek is készen lennének, de mi inkább eléltük. Elnyaraltuk...A jövőre gondolunk is meg nem is. Amire én nyugdíjas leszek, szerintem már nem élek. Amennyire tologatják a határt annyira biztosabb, hogy nem leszek nyugdíjas. A gyereknek meg van mindene. 3 lakás közül is választhat. Anyósék ráíratták minden vagyonukat.... ettől többet hova tegyek?
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz Jakuskacsa #9232 üzenetére
Számolj egy olyan valakit aki most indul a nulláról és nincs jóáras önki lakás.
200 pénz az nem sok. Albi + közös költség mint írtam 60 pénz. + lakás kassza. Az egy százas indulónak.
Marad 100 pénz. Lehet tovább számolgatni.
Villany 5, gáz általányba 25, viz megint 5 (kerekítek) net-tv-mobil 10 cirka 50 pénz.
Marad 50 pénz enni, ruházkodni, gyógyszerre, ribikre, vasra.
Persze nem kell lakás kassza. Lehet örökké albiba élni.Apucy01: szereti ha nincs vazelin.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Gyuri27 #9236 üzenetére
Értelek, de senki sem úgy kezdte, hogy mindene megvolt. Én egy csomag ruhával meg 120 ft-vel vágtam neki a világnak 12 éve. Tudom milyen elkezdeni az életet, az első pár év az arra jó, hogy megtanuld mi a pénz fogalma. Nekem is volt olyan hónapom, hogy utolsó nap nem jutott még kajára sem...
Tudom azt is, hogy a Magyar bérek messze nem a legjobbak, de ha van benned egy kis akarat előrébb lehet jutni, lehet 10 év vagy több, de lehet.A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
Gyuri27
félisten
válasz SECTORnooB #9237 üzenetére
A nagy átlag annyi. Itt keleten ennek a fele az átlag.
Jakuskacsa: értelek. Csak tudod 40 után nulláról újrakezdeni mókás dolog.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz Jakuskacsa #9240 üzenetére
30 az nem 40. Ketten az nem egyedül.
SECTORnooB: itt keleten a minimálbért pengetik koma.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
-
ViZion
félisten
válasz Gyuri27 #9242 üzenetére
Gyere ide, albi támogatást is intézek, CNC megmunkálóközpont, hegesztés, élhajlítás... még LAN-on HotS-t is tolhatjuk
-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
válasz SECTORnooB #9247 üzenetére
Te is az inkább szép vagy kategóriába esel.
No akkor találd ki ki az a grill.Amd - Radeon - Ryzen
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos tablet topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Autós topik
- További aktív témák...
- LG 86QNED916QA 4K QNED MiniLED 4K 120Hz.2 Év Gyári Garancia
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest