- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
őstag
-
-
őstag
Mennyi áramot adjak még neki? A hűtésben abszolút igazad volt, nem futja ki magát, a célom a gpu score-od ( elég ha beérlek ).
2590-2690 és 2600-2700 mhz-ken is lefutott, de kevesebb gpu score lett, itt ütközik valszeg TDP limitbe, mert több mV-t nem kért hwinfo szerintHighend55
Nem érti mit tesztelgetek Visszavárunk 6800 v 6900?[ Szerkesztve ]
-
rumkola
veterán
Ha adrenalinban több profil van elmentve, mitől függ, hogy melyiket tölti be induláskor?
Afterburner kiválthatja az adrenalin profilokat, vagy összeakadnak? -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Pro!Petya #7200 üzenetére
Az enyém sem tud ilyet..
Alulfeszelem, alapon is megkotlik, ez ilyen.
A TDP emelés sem hoz semmit, megetettem vele 380W-t, semmivel sem lett jobb, és órajelben sem ment többet.
2490/2590, felette fagy. hiába kap ampert, vagy több kakaót. Ha több kakaót kap, megeszi, de a pontok nem emelkednek.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
BeZol
őstag
Gratula
Amúgy lehet nem jól csinálod olyan szempontból, hogy nem lövöd ki a zero rpm-et.
Úgy kéne tesztelni, hogy azt kinyomod, hogy alap órajelen is 100%-on tekerjen, akkor jobb lehet a hőfok mert nem száll el a bench első pár másodpercében.
Nézd meg nálam a ventis részt, úgy kéne kinéznie Wattmanban, hogy piros az egész
Ha csak a bench után vetted vissza akkor tárgytalan
Szép munka amúgy +40W-ból -
őstag
Köszi, most 21.500 a cél Ventit visszavettem, mert asszony beszólt mi ez a zaj
Nézem a 3D TS 6900XT eredményeket, ezeket a 16..19e cpu scorokat hogy érik el 10900K-val @5.2..5.3Ghz-n?
Másik kérdésem, ez a hot spot 100 fok valami modul amin nincs vapor hűtés? Vizes blokk alatt hűtve lenne? Vagy a back plate alatt van szintén hűtés nélkül?
Igor csak a memory modulnál ír két darabot, amiket közvetlen nem hűt a vapor chamber -
BeZol
őstag
A Cpu score sok esetben folyékony nitrogénnel hűtött proci, érdekességnek a Viktor orosz srác konfigja a teszt alatt aki 2. gs score-ban 6800 XT-vel, de overallban első:
Az órajel is brutális nála az 5950X-nek és a memória is brutálisan alacsony időzítésű.
Tehát addig örülhetünk a jó helyezéseinknek, amíg nem lesz vmi moddolt bios és/vagy driver a kártyákhoz, mert akkor jönnek az extrém tuningosok és azokat is szénné húzzák mint az RTX 3080/3090-esekkel tették
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
Gratula, sok sikert!
(a TG-topikba beköszönhetnél )Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Én elengedtem ezt a tuning hececárét, 2490/2590, és minden megy.. 1440p-ben hajtom VSR-rel. Ennyi.
Véleményem szubjektív...
-
BeZol
őstag
Nagggyon jó, ezek alapján golden a chipp, világranglista 19. vagy, Jacek van előtted 2-vel 21.568 ponton a red deviles kártyával, csak ugye nálad 2x8pin belimitálhat, már most is a határait feszegeted 419W-on (láttam 425W-os benchet is másnál 2x8pinen), alapvetően ha nem kaphat több áramot akkor gondolom lekapcsol a gép, na akkor leszel tényleg a végén.
Játékokban meg ugye nem terhel be ennyire szinte semmi, ott jóval barátibb fogyasztással el tudsz fityegni + magasabb órajeleken.Highend55:
multi-gpu benchmarkot kérek!
Itt az enyém: [link]
Ugye nekem 750W-os táppal kellett megoldani, úgyhogy 2 alulfeszelt kártyával nyomtam, egyik 2400-2500MHz-en mehetett, a másik pedig 1800-1900-on, így még bírta a tápom
Ha mindkettő kártya stockon volt, akkor GT2 alatt lekapcsolt a gépem -
őstag
Ezeket a ranglista helyezéseket hol látod? Nem találtam sem Jaceket, sem magamat Nem tudom hol a végső határ, nagyon megsütni sem akarom, vizezni kellene, blokk az nuku készlet, mondjuk már bekapcsolt az 1200es HX ventije is
Játékba nem kell ekkora OC, amivel gammázok az elketyeg alapon is
Highend55
Pedig annyira vártuk a merc crossfire teszteket, csalódást okoztál a népnek -
őstag
Megvan köszi, elbénáztam, overall score-t kerestem Valahogyan begyűröm magunkat a top 10-be, kár hogy nem lehet bekommentálni, hogy "tuning oc by BeZol"
-
Highend55
tag
Na ezt tudja TimeSpy stabilan MPT 335+15 szazalek wattman 2550-2650 mhz :
Azer jo a TimeSpy mert ha itt stabil akkor mindenhol az lesz legalabbis az elozo kartyaimnal igy volt.
Viszont szar pontot dob mert az elozo 17900at dobott ez meg joval gyorsabban ezt tudja:
(Nvidia 780 gtx-em volt benne eddig)
Death Stranding ingame :
Egyik aktiv topik forumtars rogton raharapott pentekig nalam lesz addig normalisan fogom hasznalni 2550-en mert megveszi.[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
Highend55
tag
Nincs kedvem tovább szarakodni, Scomnak meghagyom a további élményt vele
Szerintem ez is menne meg jobban csak nem engedtem el eléggé.Amit elfelejtettem ez nem cicereg !
Amúgy ez már bőven elég lenne nekem,erre jön az Aorus zsákbamacska újra[ Szerkesztve ]
-
Krisz0418
őstag
Este hozom is az erkely tesztet en is tegnap melo utan mar nem volt kedvem van esely a hideg miatt picivel jobban menjen vagy hagyjam ahogy most van?
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
BeZol
őstag
válasz Highend55 #7287 üzenetére
Nálam az aourus semmit sem cicergett (pedig még a sapphireom is cicereg egy picit csak azóta jóval-jóval halkabb lett), aki pedig megvette, azt írta h "úgy ciripel a vga mintha 1 lódarázs szorult volna bele"
Szóval AMD kártyáknál a "nem cicereg" az nem általánosítható, a helyes kifejezés: "nálam nem cicereg"
-
Bazijoe73
senior tag
Miért megy minden játék 60 FPs-el? Egyik se megy feljebb.
Samsung Galaxy S5 Rootolt
-
Krisz0418
őstag
Itt is vagyok a gyors erkély tesztemmel. Én nem nyomtam el 100%-ra a ventiket szóval az eredmények 55%-os ventikkel készültek!
Mindkét TS ugyanazzal a beállítással ment le elsőre.Ezek a beállítások voltak, ez a 7\24-es beállításom is. MPT-ben 350w lett megadva semmi más.
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
BeZol
őstag
válasz Krisz0418 #7294 üzenetére
Milyen szép hot-spot
Érdekes h 343W fölé nem megy, nálam 365-385W között szokott produkálni TS alatt, lehet h ezért benne marad, első körben Wattman-feszre gyanakodnék, h azt kéne feljebb vinni (10mV-os lépcsőkkel próbálkoznék step-by-step felfele), de az is lehet, hogy mivel nem megy 2700-2800-as gpu-órajeles beállításon, eleve nem is fog ennyit enni, bár ezt utóbbit kétlem.Ubi82:
Nagyon szép eredmény, itt már a hot-spot limitál szerintem, mert nálan 64fokig menve +150 pont lett (94fok volt előtte).
Még 2 trükk van:
- én úgy tapasztalatam, hogy friss újraindítást követően jobbak a pontszámok, majd egyre rosszabb és rosszabb, szóval ha megvan a jó setup, indítsd újra és akkor nyomd a tesztet (az se baj ha lefagy párszor, nekem újraindítást követően szinte fixen lefagyott 1. próbálkozásra, utána meg már kb sosem), de még ilyenkor is az van, hogy pl. nálam folyamatosan 21.270 pontokat dobált, és csak 3.-4. nekifutásra dobott 21.300 fölé, itt pedig zártam a napot (mármint 3.-4. újraindítást követően, mert ha lefutott a bench, akkor kövi bench miatt indítsd inkább újra)
- a másik trükk pedig a memória, ez lehet h csak placeboo, én MPT-ben a Frequency fülön a Memory DPM 3-at 993-ra tettem, így lehet h szintén nyertem extra 30-50 pontot, de ezt sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom. 960-as érték alatt tutira crashel a kártya még windows alatt is x idő elteltével! Ugye így azt próbáltam reprodukálni, hogy 2124MHz-en ugrik elvileg az időzítés feljebb, tehát a valós 2138 vagy a beállított 2150MHz-hez képest mennyivel vagyok lejjebb, és ugye a 993-as beállítás az -7*2 = -14 elvileg, ergo talán egy időzítéssel jobban áll így a memória.Az egyetlen további finomhangolási lehetőség már csak a Watman-os fesz-csúszka.
Nyomni kell a benchet és meg kell nézni h amikor kifagy, milyen órajelen ment a GPU. HA azért fagyott ki mert fellőtt az órajel a tartomány tetejére, akkor Wattmanban teszem azt 5mV-tal irány visszább.
Igen ám, de amikor kifagy a TS, akkor a kifagyát követően kilő a GPU órajele a maxra, szóval ezt TS diagrammjában kell ellenőrzni. Ilyenkor a memória órajele (sárga vonal) és beszakad, ergo láthatod h mi volt az utolsó stabil órajel. HA ez a beállított range-ed teteje volt, akkor fixen sok a Wattman-os feszültség.A trükk itt pedig az, hogy nálam a decemberi driverrel 975mV-on fellőtt a tartomány tetejére, 960-965mV-nál tartózkodott 2725-2735MHz-en legtöbbször, és 970mV-on 2735-2745MHz-en fityegett csúcsra-felszúrás nélkül. Ugyanaz a hideg volt kint, szóval így tudtam kimaxolni a középső-tartomány kvázi tetejét anélkül, hogy felszúrt volna 2804MHz-re (vagy minimum 2775MHz környékére) amit nem GPU-Z-ben nézel vissza, hanem a TS grafikonján!!! (mert crash után mindig kilő a GPU órajel, ergo fals adatot kaphatsz, ezért kell TS grafikont nézni mikor beszakad a memória órajele a sárga vonallal).
Remélem kimerítő választ adtam a finomhangoláshoz
A legtöbbet viszont a hőfok segítene, nálam az hozta a legtöbbet, a többi már csak apróság mellette.
Az pedig, hogy pl. decemberi driverrel nálad hol vannak ezek a határok, az passz (bár mivel 1150 helyett 1175mV a teteje neked, esélelyesen 25mV-tal feljebbi értékeket kell csak használnod így tippre, de úgyis ki kell tesztelned h hogyan is van pontosan) -
AsakuraDave
őstag
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Házimozi belépő szinten
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- Xbox tulajok OFF topicja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hardcore café
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Crypto Trade
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest