Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz spleenszuru #24947 üzenetére
Újabb bizonyíték, hogy a gyári szereléknél bármelyik utángyártott cucc jobb. Bár 3 év garanciaidőt szerintem mindenki kibír, aztán utána hozzá lehet nyúlni.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
spleenszuru
őstag
Mivel túlment a maximum HS értéken a kártyám, default beállításokon (111 C), nem voltam hajlandó így tovább használni.
RMA meg az idők végezetéig tartana, bizonygatná egyik a másiknak, és vissza, hogy már pedig a gyártó által megadott értékeket hozza a kártya (órajelet valóban, de az a hőmérséklet offos).
Főleg, hogy ahonnan rendeltem, már kifutott termék.Másrészt, egy 6900 XT-t ne kelljen már 1040 mV-n használnom, nulla OC-val, ha már kiadtam érte ennyi pénzt.
Még 2,5 év van vissza a gariból, és ezalatt csak nagyobb terhelést fog kapni a kártya, szóval úgy döntöttem, ez a lépés szükséges volt.
Malaka!
-
-
válasz spleenszuru #24954 üzenetére
111 fokos volt a HS? Az kemény, pláne egy Red Devil, amin azért jobbféle hűtés szokott lenni.
Mennyivel változtak az értékek és milyen hűtőpasztát és padot használtatok? Gondolom, aki csinálta, az leellenőrizte.
[ Szerkesztve ]
-
spleenszuru
őstag
Még úton van haza, de a szaki fórumtársnál a HS temp 15-18 fokot esett, ő nem timespy-t használ, én azt fogok itthon.
A delta is beállt 12-15 fokra, míg ez nálam 35-40-et is megütött.
Jövök majd az előtte-utána eredményekkel természetesen.TG Kryonaut pasztát tett rá, padok maradtak a gyárik, mert a memória hőmérsékletem rendben van, ill. azzal lebukna garin, mert Gelid GP-Ultit használ.
Malaka!
-
válasz spleenszuru #24958 üzenetére
A Kryoval abszolút jól jártál, az enyémen is az van.
-
ScomComputer
veterán
válasz spleenszuru #24947 üzenetére
No kíváncsi leszek rá mit hoz majd..de akkor még, jó hogy szóltam..mármint ajánlottam..
-
Pro!Petya
addikt
Szintén TG Kryonaut : [link]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Amúgy én csak azért hajtom rommá alul feszelve, mert így víz mellett néma a gép.. hajthatnám 1175mV-n, mert bírja, csak 400w hőt vízzel sem tudok fixen lehűteni. Köztes értelmes állapot, pedig nincs.. Vagyis, lehet van, de én úgy döntöttem, h akkor inkább padlón lent.. 1019mV, 2450/2550. 1150-1175mV-n pedig megy 2710-2810-et. Cserébe 4K mellett mini kazán Így pedig, 250-300W között hintázik, cirka 70 fok körüli HS mellett.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
bobalazs
nagyúr
AMD Software: Adrenalin Edition 23.5.1 Release Notes | AMD
Fixed Issues
Application crash or driver timeout may be observed during video playback using DaVinci Resolve™ Studio
Brief display corruption may occur when switching between video and game windows on some AMD Graphics Products, such as the Radeon™ RX 6700 XT.
Higher than expected memory usage during shader compilation time when first launching THE LAST OF US™ Part I.
Intermittent system crash while playing Call of Duty®: Modern Warfare® II on some AMD Graphics Products, such as the Radeon™ RX 580.néha ezt kijavítják, és egy másik driverben újra visszajön.
-
spleenszuru
őstag
válasz hackeeeee #24963 üzenetére
Amennyire rommá lehet majd hajtani, azért én is szeretném, elvileg OC tűrő kártya.
Nyugodtabban állok majd így neki, ha a gyári értékeken is azt fogom látni, hogy nem főzi fel magát.Ettől függetlenül persze soha nem tervezem 1200 mV-n használni, viszont pl. még 1050 mV-n is meg tudta ütni a 100 fokos HS-t, pedig az a fesz már jóval kevesebb a gyáritól.
Mindezt 75% max venti PWM mellett, amitől szintén szeretnék alacsonyabb fordulatot használni a jövőben.Ha végre hazaér, meglátjuk, mit tudok belőle kihozni.
Malaka!
-
HSM
félisten
válasz spleenszuru #24965 üzenetére
A gyári 1.15V-ot ne úgy értsd, hogy azt mindig bírnia kellene... Azért van a TDP korlát is, azon kellene nézni, elmelegszik-e a HS.
Nálam pl. a 6800XT 1.063V-on is TDP limit nélkül jóval a gyári paraméterek fölé ment, 316w szemben a gyári 254W-al. pl. TimeSpy alatt.. [link]
Az az 1.15V azokra az esetekre van benne, amikor a GPU kihasználtsága alacsony, ezt ilyenkor magasabb órajelekkel próbálja ellensúlyozni. -
spleenszuru
őstag
"A gyári 1.15V-ot ne úgy értsd, hogy azt mindig bírnia kellene... Azért van a TDP korlát is, azon kellene nézni, elmelegszik-e a HS"
Itt arra gondolsz, hogy teljesen defaulton, ami nekem 1200 mV, plusz a 15% TDP rátolás, nem?
Nálam így főzte el magát, így lett 111 C a HS.
+15% nélkül pedig 99 C.Malaka!
-
HSM
félisten
válasz spleenszuru #24967 üzenetére
A TDP rátolás tudtommal tuningnak számít... A gyár TDP-n kell a gyári specifikációt hoznia.
-
spleenszuru
őstag
Nos, hogy kereshető legyen:
Powercolor Red Devil Ultimate RX 6900 XT újrapasztázás projekt, CrazyHardwer fórumtárs által.
Használt paszta: Thermal Grizzly Kryonaut
Teljes képalbum:
[link]Az excelben a default azt jelenti, hogy adrenalinban le van tiltva az egész hangolás ablak kb. MPT is resetelve lett.
Rövid összegzés:
Paszta előtt->után rendben
Full default:
GPU: 70->67 C (Kül. 3 C)
HS: 99->85 C (Kül. 14 C)
Memória: 66->68,1Full default+15% TDP:
GPU: 74->73 C (Kül. 1 C)
HS: 111->94 C (Kül. 17 C)
Memória: 69,9->74A ventik pasztázás után 49-52% PWM-en mentek, ami tök jó hangerőben is, én ennél többet is bírok.
Összességében elégedett vagyok, a HS esetében kifejezetten, mivel kb. soha nem fogom 1200 mV-n használni.
A memória temp megnőtt, erre figyelmeztetett is a kolléga, hogy szétszedés után ez jellemző jelenség.Malaka!
-
szabesz0524
csendes tag
válasz C4mp3r #24525 üzenetére
Nem tudom kaptál-e erre választ. Az a szar amit az AMD drivernek hív, veszekszik az overlay programokkal (MSI afterburner stb.) Ilyenkor csinálhat olyat, hogy újraindítja a gépet.
Jogi megfogalmazás: Az oldalon megjelent képek, videók, írások a véletlen művei! Ha bármely egyezés lenne élő, halott, vagy élőhalott emberekkel akkor az kizárt dolog mert nem tudom!
-
palfitom
félisten
válasz spleenszuru #24971 üzenetére
Érdekes. köszi a tapasztalatokat!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Most olvastam, hogy az Asrock kiad egy új 6650 XT-t... minek? Már itt a 7600 XT is.
-
bobalazs
nagyúr
válasz Franklin #24976 üzenetére
Nem.
Vigneau
Nem.Én megkérdeztem valakit akit érintett ez a téma és beszámolója szerint ha a másodlagos monitoron egy ablakot húz vagy átméretez, akkor egy két képkocka erejéig korruptálódik a kép, kb úgy néz ki mint amikor vram hibás egy vga.
Franklin hibája is valamiféle képernyő korruptálódás, de gondolom nem kizárólag a másodlagos képernyőn. -
gorgo
őstag
Hi!
Létezik olyan 6650xt kiadás, ami 16x PCI lane-t használ?
Illetve ha alulfeszelem, az mennyiben hat ki a max TDP-re?
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Bossp
addikt
Az sok mindentől függ. Felbontás, beállítások, alkalmazás. Lehet alapból nem üti meg a default feszt soha. Legalábbis 4k-n nem igen láttam a 6900XT-met 1.2 V-on :D. De 1.0-ra állítva drasztikusan csökkent a tdp-m . 200 alá 300+ról.
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
C4mp3r
addikt
válasz szabesz0524 #24972 üzenetére
semmi koze nem volt a driverhez, a tap volt keves. csereltem egy 850-es minosegire, es megszunt a problema.
-
szabesz0524
csendes tag
Örülök, hogy megoldotta. Ha netalántán újra előjönne akkor azért próbáld meg amit írtam Adatlapodon láttam, hogy ugyan olyan a kártyánk. Te foglalkoztál UV-al? Ha igen tudnál működő beállításban segíteni? Kicsi soknak érzem a gyári 1.2-t
Jogi megfogalmazás: Az oldalon megjelent képek, videók, írások a véletlen művei! Ha bármely egyezés lenne élő, halott, vagy élőhalott emberekkel akkor az kizárt dolog mert nem tudom!
-
stoon
addikt
Talán még ma be tudom üzemelni
de tesztelni lehet csak később tudom.
előre jelezném , hogy elkélne a segítség a "finom" hangoláshoz! (seggszikla6900xt )(#24997) F.B.I.: asrock 6900xt vizezve lessz
[ Szerkesztve ]
steam, origin uplay: artika78 -- Az élők, csak wickendező holtak!!!
-
bartos96
tag
Sziasztok rx 6600 ~85 ezer és rx 6700xt ~146 ezer között vacilalok. Neztem teszteket gtx 1650 lowon viszi a TLoU 60fpssel. Hasonlóra számítok a 6600 tol is 3 év múlva. A kérdésem az lenne érdemes kB 60 ezerrel többet költeni a 6700 rá? Mondanak sok mindent az AMD kártyákrol, hogy a driver így úgy kB mire számítsak? Sose volt AMD kártyám gt 1030 át váltana. R5 5600 16 GB RAM és 650 wattos táp mellé menne.
-
Vigneau
félisten
válasz bartos96 #24999 üzenetére
Szia!
Szemfülesen a HA-n már 110k körül is találsz RX 6700 XT-t. Bár a garija soványka.
Az RX 6600 pedig már beszédült 65k környékére is a piacon - 6 hó garival, de újonnan. Az arany középút az RX 6650 XT lehetne Neked, 85-95k környékén. Ki lehet fogni ezekből közel 3 év garis példányt is.
Vigi
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest