Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pikari

    addikt

    válasz envagyok #91169 üzenetére

    Alapvetően amit te akarsz, az egy alacsony szintű formázás (olyan, mint ami anno az mfm kontrollerekkel volt), ami nem azonos a magas szintű formázással.

    -A gparted (ami csak egy gui) nem hiszem, hogy képes alacsony szinten lemezt formázni.

    -Ezzel egyútt linux alatt elképzelhető (de nem garantált), hogy működni fognak a lemezek, de ősi csoda disztribek alatt olyan régi kernel lesz, eleve ami nem fog tudni mit kezdeni a nem 512 bájtos szektormérettel, tehát valami újabb kell, pl debian.

    -Fontos megjegyezni, hogy hiába formázod le itt a lemezt akárhogy, attól még windows alatt az nem fog működni.

    -A sas kontroller kártyának, ÉS az operációs rendszernek is támogatnia kell a speciális szektorméretet ahhoz, hogy használni tudd.

    -Létezik olyan HDD, ahol linux alatt egy control paranccsal be tudod kapcsolni a vezérlőjében permanensen az 512 bájtos szektorméret emulációt. Ehhez köze nincs a formázásnak vagy a gpartednek, fejből nem tudom, ez egy egy soros utasítás a parancssorban. Fontos megjegyezni, hogy a lemez tartalma ezzel elérhetetlenné válik.
    Google szerint: hdparm --set-sector-size 512 --please-destroy-my-drive /dev/sdx

    [ Szerkesztve ]

    A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

Új hozzászólás Aktív témák