Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FoxiestFox

    félisten

    válasz DarthSun #76893 üzenetére

    Ennek alkalmából gondoltam, kipróbálom a legutóbbi verziót a Frankenpadomon, PCMCIA Audigy 2 ZS-sel Win10 alatt.

    Emlékszem hogy régebben felment ugyan, de egyáltalán nem volt hang, úgyhogy a kX drivereket használtam, amivel kisebb bugoktól eltekintve elégedett voltam.

    Most működik a Daniel K cucc is. Érdekes.

    Viszont a kX hangja szebbnek tűnik pl zenehallgatásnál, mintha másképp hajtaná a hardvert, pl magasabb hangerőkön sem torzít fejhallgatóval, míg a Dan K féle bizony igen.
    Support packkal ALchemyvel van EAX elvileg, nálam viszont nem működik, vagy némák az EAX játékok, vagy nem választható az EAX.
    Az EQ elég buta a kX-hez képest.
    A nagyobb anomália, hogy a beállításokat nem jegyzi meg rendszerújraindításoknál, úgyhogy minden bootkor ki kell kapcsolni pl a CMSS 3D-t (nem is értem, miért van alapból bekapcsolva), és beállítani az EQ-t.
    kX megjegyzett mindig mindent, az mondjuk random időközönként egyszerűen elhallgatott és nem volt hajlandó hangot kiadni, míg vissza nem váltottam integrált hangkártyára, el nem távolítottam az Audigy2-t a rendszerből, majd vissza nem toltam a slotba, nem váltottam vissza rá, és indítottam el ismét a kX control panelt.

    Szóval mindkettőnek vannak betegségei, de azt azért elég elképesztőnek tartom, hogy ilyen régi hw a mai napig kisebb zökkenésekkel lazán használható modern rendszer alatt.

    Azt is megnézem majd, hogy ugyanez a kártya XP alatt hogy működik majd a Daniel K pakkal a gyárihoz képest (igaz, XP alatt a gyárival sincs baj).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák