Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fenyő

    őstag

    válasz Vladi #33084 üzenetére

    Jó ötlet, főleg hogy az Xp már lejárt hivatalosan és nem hivatalosan is max 1-2 éve lehet még hátra, amilyen gépeken meg fut azok meg elég nagy százalékban alkalmatlanok (vagy igencsak döcögősek) Win 7, pláne 8.x / 10 futtatására.
    Mondjuk Athlon Xp-vel az SSE2 hiánya végett még Linux alatt is meg leszel lőve kissé, csak régi adobe flash, nyista pepperflash/ppapi / újabb (34+) Chrome/ium, tehát egy P4 vagy A64 (ill K8 alapú Sempron) esetleg Penium/Celeron M is kerülhetne az anyagba (főleg, hogy ezekkel is jönnek szép számmal), így Athlon Xp-nél külön ki lehetne térni az SSE2 hiányára, Celeron/Pentium M-nél pedig a nonPAE kernelre.
    Vga kariból R300 alapúak (Radeon 9550 pl egy ezresből már megvan) már elég jól mennek Linux alatt nyílt amd driverrel, azokkal a kompozitálás is pörög comptonnal és némi videógyorsítást is tud korlátozottan.
    Ha vki vdpau gyorsítana HD szériás agp-és Radeonnal arra is lehetne térni, ez is visszatérő kérdés szokott lenni, persze nem csak agp-és kariknál hanem úgy általában Linux alatt.
    Nvidia kariknál viszont ha lehetséges akkor meg mindenképpen zárt drivert érdemes használni, a nyílt nem sokat ér.

    [ Szerkesztve ]

    Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!

Új hozzászólás Aktív témák