- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszlát
addikt
válasz zsiga_667 #60343 üzenetére
Összehasonlíthatatlanul jobb így (legalábbis nekem jobban tetszik).
Az én tapasztalatom szerint az FF ritkán működik ennyire zsúfolt kompozíciónál, homogénebb környezetben inkább adja.
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Ixion77
addikt
válasz papaya #60347 üzenetére
Az első szerintem nagyon jó lett. Talán annyi, hogy mintha egy picivel balra lenne pont középen. De lehet hogy csak vizuális csalódás. Számomra a szélek nem adnak hozzá, megpróbálnám levágni azokat hogy 3:2 legyen. Vízszint a felezőn, házcsúcs középen.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
válasz papaya #60356 üzenetére
Nekem hangulatilag bejön. Ami kicsit furcsa, hogy a levelek kicsit "mobilosak". Nem is tudom hogy lehet ezt jól leírni. Valahogy nem igazán jól definiáltak. Inkább festmény- mint fotószerűek. Talán túl erős az utómunka?
(#60357) randras_83: Ez szerintem nem igazán sikerült. A fejpúp levágás még elmegy, az arckifejezés bizonyára van akinek tetszik, megfésülködni is a modell dolga. Ami már a fotósé, hogy a szürke háttér értelmezhetetlen, a pupilla felső része fekete lett rossz fényszög miatt. Utómunkában sem tudom mi történt, de a bal szeme alatt olyan mintha fóliából lenne a bőre.
Ami jó lett, az a 3D hatás: a bal válla jól "kiemelkedik a képből"."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
rekid
addikt
válasz randras_83 #60357 üzenetére
Klasszik állóban nekem jobb lenne a képarány. A retus most tényleg nem lett jó. A többi nekem oké.
Gyáva népnek nincs hazája!
-
papaya
senior tag
válasz Ixion77 #60359 üzenetére
Igen, ez inkább az orton effect miatt van, amit alapból nem szoktam használni, de itt úgy éreztem dob az összképen. Az igazság az, hogy nem ez a fajta útómunka lenne a cél, csak vhogy ide jutottam ki, pedig próbáltam már egy rakat módon végig tolni a color gradinget. De majd idővel
Vond, randras_83: köszi! -
fattyu
veterán
tartózkodjunk az ilyen ad hoc képarányoktól.
nagyon nagyon ritka az hogy ad a képhez bármit és nem csak az jön le hogy a helyszínen nem sikerült a komponálás de utólag izzadok belőle valamit
másil kép : ugyanez igaz a keretre is. neeeee. kicsit giccses lett az utómunka amugy éppen lehetne teccetős is
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
S.J.
tag
koszonom az eszreveteleket!:)
-
solena
tag
Üdvözletem!
Bepofátlankodom ide is. Fullkezdő vagyok, nem is veszem magam túl komolyan, de kezembe akadt a munkahelyi masina (Fujifilm Finepix SL300), és lőttem pár képet, amiből egyet ítéltem használhatónak. És mivel kíváncsi voltam, hogy az Adobe Photoshop Expressel mit lehet kihozni (kissé vérszegény program, de most nem akartam annyit feccölni bele, az energiámat az analóg képeimhez tartogatom).
Valószínűleg ezerszer lerágott téma, de valahol el kell kezdeni:
Véleményeket szívesen fogadok
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
sarasota123
aktív tag
válasz solena #60368 üzenetére
szia, a topic összefoglalót olvasd el legyél kedves
Amire NEM való (a topic):
-"Most vettem a gépem és ez az első kép, amit lőttem vele" című képek megosztásaHe scales the mountain because he's not afraid of it. He slays the dragon because he's not afraid of him. And he walks through hellfire because Broomhilda's worth it.
-
solena
tag
válasz sarasota123 #60369 üzenetére
Tudtam én, hogy valamin átsiklottam, jogos.
[ Szerkesztve ]
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
Balinov
titán
válasz solena #60370 üzenetére
sarasota123-nak kb igaza van, viszont az ertekelendo, hogy latszik, hogy azert volt valami koncepcio, nem szomszedmacskaja, kutya fejmagassagbol, hatsokert volt a tesztfoto.
Lehet ezt jobban is csinalni, tag rekesszel, buket csinalni a karacsonyfaizzok fenyebol, stb..
Majd azert a beepitett vakut kapcsold le azon a SL300-n, ha nem kivanja a tema
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
solena
tag
válasz Balinov #60371 üzenetére
Nem szeretek koncepciótlanul fotózni (szerintem ezért kedvelem az analógot is, csak annak a topikjába még nincs mit vinni, mert "szenvedek" a géppel), csak úgy, bele a világba. Az eredeti képen is nagyjából sikerült középre tenni a gömböt, és egészen megtetszett a végeredmény, amit utómunkával kihoztam belőle, azért mertem behozni. De teljesen jogos sarasota123 véleménye
"Lehet ezt jobban is csinalni, tag rekesszel, buket csinalni a karacsonyfaizzok fenyebol, stb." - Köszi az ötletet, ha még kézbe kaparintom később, szerintem fogok vele kísérletezni
A vaku nem ment, bár a gépre volt bízva, hogy használja-e. Szűrt természetes fénynél néha nehéz belőni, hogy kell-e, nem kell-e, de erre jobban oda fogok figyelni.
Köszönöm a véleményed
-
rekid
addikt
Gyáva népnek nincs hazája!
-
zsiga_667
tag
Ha nem egy darab kézipoggyász méretű hátizsákkal utaznék, akkor már otthon lennék mert elfogyott volna a pénzem. Ha havi 4-5 alkalommal repülök, nem mindegy hogy 10ezer a repjegyem vagy 20 a feladott csomag miatt, és nem mindegy hogy kényelmesen ki tudok sétálni a reptérről ahol tízszeres áron van a taxi. A legtöbb ázsiai reptér nem Ferihegy ahol kényelmesen 900Ft-ért bevisz a busz a belvárosba.
10 kilóba és 55x35x23 centibe viszont nem fér bele egy állvány sajnos. A legkisebbek és legkönnyebbek sem, nemhogy egy másfél kilós. Van 5 m43 objektívem, kettőt tudtam magammal hozni, ennyire nincs felesleges helyem.
-
kovsol
titán
válasz zsiga_667 #60379 üzenetére
Ilyen manfrotto táskával szoktam utazni: [link]
A Befree állványom simán belefér az oldalsó zsebébe. Pont azt nem mutatják be a gyári oldalon, hogy direkt van egy tripod zsebje is.
Wizzair és ryanair kézi poggyásznak is megfelelő. Veszek prioritit és akkor két kézivel mehetek. Egyik ez a hátizsák az állvánnyal együtt, a másik meg egy kis gurulós bőrönd szokott lenni.Évente 3-4x szoktam repülni így.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
zsiga_667
tag
válasz kovsol #60380 üzenetére
Értem amit írtok, csak nagyon nem ugyanaz egy hosszú hétvégére elugrani egy európai városlátogatásra, meg fél évig utazni úgy hogy nem vagy három napnál többet egy helyen, és egyik nap 34 fok van árnyékban, másik nap meg 12. Mindezt úgy hogy havonta ne költs többet mint amennyibe egy hét hagyományos nyaralás kerülne.
Szerk.: Az elmúlt bő 2 hónapban 10x repültem, ehhez jön a héten még kettő.
[ Szerkesztve ]
-
krono.
tag
Sziasztok!
Két kép, még augusztus végéről. Összességében meg vagyok elégedve a végeredménnyel, nem kicsit döngettem, hogy még elkapjam a naplemente maradékát
(A háttérrel mondjuk nem vagyok kibékülve egyik képnél sem, és a fák levelein van egy kis hdr artifact)
Bármilyen kritikát szívesen fogadok[ Szerkesztve ]
-
-
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz krono. #60384 üzenetére
#fosfrancia #csakagerman (kicsi a világ)
A Clion szelektíven világosítanék egy leheletnyit. Az általad említett fák körüli artifact annyira nem problémás, viszont az első képen a szürke felhő alja a kocsi felett zavaróan aurás és a hátsó spoiler felett van egy anomália (vagy magán a spoileren az ég tükröződése érdekes?). A második képen a háttérből kivenném a kéményt és a tornyot és kicsit több teret hagynék a Clio előtt.
[ Szerkesztve ]
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
krono.
tag
válasz Fotonhámozó #60389 üzenetére
Mit értesz az alatt, hogy kicsi a világ?
A fényesítésen én is gondolkodtam, de valahogy nem sikerült zöld ágra vergődnöm vele. Így is +1EV van rajta, többnél azt éreztem nagyon fakó kezdett az autó színe lenni. Gondolkodtam az egészen egy fél fényértéket húzni, de végül így hagytam. Az aura is szerintem ennek tudható be, úgy tűnik elrontottam a maszkolást. A szárnyon szerintem csak a tükröződés látszik
A második képen igazad van, le lehetett volna varázsolni még azokat
-
zsiga_667
tag
válasz Csari93 #60399 üzenetére
Ez már a "művészet" része a fotózásnak, csak te tudod eldönteni hogy mi tetszik. Én szeretem nagyjából azt reprodukálni a képen amit a saját szememmel láttam, mások meg szeretik teljesen más hangulatúra alakítani. Minél többet fotózol meg szerkeszted a képeid, annál hamarabb kialakul a saját egyéni stílusod. Pl. itt a topicban vond képei azok amik talán a leginkább egységesek, még a témát leszámítva is felismerhető hogy az ő képei.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest