Új hozzászólás Aktív témák
-
Grillo
őstag
Srácok, ha kell valakinek red cherry, szóljon, van elég, és ahogy elnézem a nagyokat, hamarosan jön az utánpótlás.
Almacsiga is van, a nagynak barna a háza, és egyedül megoldotta a szaporodást, úgyhogy biztosan a kicsik is ilyen ügyesek lesznek...
-
Grillo
őstag
Segítség!
Vettem minap egy Diversa 25 literes szettet, kifejezetten a garnéláknak.
Viszont a fa elkezdett penészedni (nem biztos, hogy az, ilyen fasza ködszerű cucc, több ponton kijött). Nem vasfa, hanem mittomén, de boltban vettem.
Valamilyen módon elő kellett volna készítenem (kifőzni?), vagy a vízben van valami?
Az akváriumot 1 napi álló csapvízzel töltöttem fel, tettem hozzá megfelelő mennyiségű JBL BiotopolC-t, és egyszer volt feles vízcsere.Ja, valamennyi vizet raktam át a másik akváriumból is, de ott ilyen jelenséget nem tapasztaltam.
Ötlet?
-
albert8
veterán
Én biztos, hogy kifőztem volna, talán többször is. Ezen kivül az aksit min 2 hétig hagynám állni berendezve. Többszöri vizcserével.
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
aldebaran
őstag
Debrecenben van valakinek eladó cpo rákja?
[link]Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
albert8
veterán
Én nem tenném be, mert szerintem nem illenek össze. Inkább elvinném egy állatkereskedésbe és általában beveszik.
Egyébként szerintem elvannak, de a vitorlás elég kényes a hideg vizre.
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
mdk01
addikt
Ilyen volt? Sima penész.
Ha igen rakd vissza nyugodtan, ha nem, sztem akkor is és cserélj vizet és menjen a szűrő.
Azzal hogy kiveszed nem fogsz rájönni mi az. Ha gondolod persze nyugodtan főzd ki baj nem lehet belőle, de ezt simán le is lehet mosni csak nem ér semmit mert megint előjön.Én a tőkét kifőztem kétszer, mert előjött ez a gond és azt hittem, egy nem elég. Aztán 2hét volt mire elsüllyedt a tőke és megint ilyen lett. Kaptam RC-ket SzalaiG-től és 3-4 nap alatt lezabálták az egészet és azóta sem jött elő és nem azért mert az RC- eszik folyamatosan hanem egyszerűen eltűnt.
[ Szerkesztve ]
-
Aszfaltbetya
tag
a vitorlas nem kenyes a hidegvizre ezt sajat tapasztalatbol tudom,
teljesen elvan a szobahomersekleten es hacsak nem laksz hutohazban 24-25 fokon elvan
egesszen 20 fokig
a diszkosszal ellentetben aki mar 25 fokon stagnal nem eszik es a sarokban gubbasztva nem mocoroga vitorlast ne ereszd ossze aranyhallal mert rovidesen nem lessz a halacskanak uszoja de rosszab esetben szeme sem
mivel suger fele iritalja a narancsos uszoja amit libegtet a vizben es kicakozzaKerek mindenkit a Privat uzentben torteno erdeklodesre, valamint az uzletrontas elkerulesere
-
Aszfaltbetya
tag
rakj be egy sima ancit ami kicsit nagyobb az majd karban tartja ,
ha penesz akkor orommel fogja lezabalni rola es a garnelakat nem bantja
ha nem muliik el a tunet javaslom a haztartasi sosavat,
megsikalod vele. oblites surun, kis aztatas es mehet visszaKerek mindenkit a Privat uzentben torteno erdeklodesre, valamint az uzletrontas elkerulesere
-
Grillo
őstag
válasz Aszfaltbetya #9665 üzenetére
Ancim nincs, és nem is akarok, túlságosan nagyra nő. Viszont van törpe szívóharcsám, gondolom az is megfelel a célnak.
-
mdk01
addikt
Srácok szerintetek ellehet írni 5x vminek az árát egy nullával?
[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
Nem hiszem hogy nagyon el lenne írva.
(#9670) mdk01:
Ez biztos olyan dolog mint a színezüst evőkészlet.Meg különben is, a drága növényeket nehogy már vmi olcsó ollóval vagdosd. Milyen dolog ez?
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
mdk01
addikt
válasz sellerbuyer #9673 üzenetére
Köszi
A másodiknál ráqrnak 10fontot a posta miatt Britanniából, de Kínából ingyen eljön.
-
mdk01
addikt
válasz sellerbuyer #9678 üzenetére
Megelőztél
Na, de ahogy látom az árat akkor ezt megbeszéltük.
-
sellerbuyer
őstag
Van egy rejtély az akimban. Pontosabban kettő.
Az egyik, hogy hová tűnhettek az afrikai karmosbékáim (2db), de ilyen eltűnések folyton vannak egy akiban, szóval ez a kisebbik rejtély.
A nagyobbik furcsaság az, hogy vettem én anno jó pár Mollyt egy akvarista társunktól, mikor indítottam az akit. Mindegyik kicsi volt, szép, erőteljes fiatal példányok. Volt köztük egy piros hím. Na ez már hónapokkal ez előtt volt, az összes molly hatalmasra nőtt, a nőstények is szép nagyok, kövérek, minden, ami kell... Ez a kis piros meg kis piros maradt. De olyan kicsi, hogy már a neonjaim nagyobbra nőttek jócskán, mint ő, pedig azokat is kiskorukban vettem.
Nem láttam még ilyet, nemtom hány éves akvarista "pályafutásom" alatt, hogy egy hal úgy maradjon és egyáltalán ne fejlődjön, annak ellenére, hogy eszik rendesen, meg semmi baja. Persze a nagytestű halaknál egyértelmű, hogy kis méretű és sűrűn telepített akiban nem nőnek, de hogy ez a pici hal úgy döntsön, hogy akkor most ő ekkorka marad...
Legmurisabb látvány, amikor elkezd udvarolni a nálánál kb. hatszor nagyobb nőstényeknek.
Szerintetek kihívjam a tévét és kezdjem el mutogatni, mint csodát?
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz sellerbuyer #9681 üzenetére
Embereknél is van ilyen kicsi ember, nem jut eszembe most a nevük.
Olló amúgy kell vkinek Székesfehérvárra? Megyek jövőhéten Bp.-re és veszek egy ilyen orvosit.
-
Aszfaltbetya
tag
válasz sellerbuyer #9681 üzenetére
a karmosbeka eltunesevel nem vagy egyedul
valszeg nemes egyszeruseggel kimaszott es elillant a kis dog
nekem vagy 8 db tunt el mar szoval en feladtamKerek mindenkit a Privat uzentben torteno erdeklodesre, valamint az uzletrontas elkerulesere
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9683 üzenetére
Igen, hasonlóra gondoltam én is, mivel ezek eltűnésekor nem volt semmilyen hal az akiban, ami megehette volna őket. Meg hát amúgy is meg van nekik a megfelelő védelmük ugye az ilyenek ellen.
Bírom őket, kár, hogy eltűntek.
[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
Fénycsövekből háromsávosakat és daylight-ot (6400K) használok.
Na most a kiégett daylight helyett beraktam sima cool white csövet, mert csak ezt tudtam venni a Praktikerben (ha már ott voltam) és azt vettem észre, hogy teljesen ugyan az a színhőmérséklete van, mint a háromsávosnak... sajnos.
Daylight csöveket meg csak villamossági üzletben kapni sajnos, szóval nem tudom kommersz helyről pótolni (pl. Praktiker), mert ott csak a lámáknak vannak csövek. Kétféléből lehet választani: cool meg warm light. Ennyi, örüljünk vazze. Még a K-t sem írják rájuk, nehogy véletlenül összezavarják a T. fogyasztót.
Nem tudom, ezekkel mit akartam mondani, csak leírtam. Nagyon hajnal van még.
Eszembe jutott, hogy egy 10eK-s csövet be kéne rakni előre, csak kipróbálni, hogy mit mutat. Nagyon imádom, ahogy kinéznek a tengeri akik... irigylem... Ki kellene próbálni. Kár, hogy ezek olyan nagyon drágák...
-
mdk01
addikt
válasz sellerbuyer #9685 üzenetére
Vegyél csak 8000K-eset az is már szép tud lenni, viszont nem olyan magas a kék spektrum csúcsa. A nagy kék spektrum csak az algának kedvez.
Most én is azon gondolkodom hogy 8000K legyen a 4000K mellé vagy 6500K, csak power kompaktból nehéz beszerezni ezeket a spec. kelvineseket.
A normálisabb márkák fénycsöveinek a spektrumjai fent vannak a neten.PL. Philips lent "diagrams"
Itt meg egy normális összefoglaló írás ami használható is.
[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
Tudom, meg minden, nem ezzel van a gond. A gond pont az, amit írtál, a beszerzés. Ha találok egy webáruházat, ahol kommerszben van akár 6500K-s is akár 650Ft-ért(!), vagy 900 körül, az tutira olyan messze van, hogy vagy a benzin lenne odáig 1.500 Ft, vagy a kiszállítás ugyanennyi, tehát többe kerülne mint a fénycső. XIII.-ban találtam legközelebb, de az tőlem pl. messze van eléggé.
Dühítő, hogy Praktikerbe, Metroba, stb. járok az M3-ashoz és egyikben sincs más, csak a cool, meg a warm, ennyit ismernek kb.
Az is dühítő, hogy az egyik daylight fénycső, amit vettem anno vmi 1.200 Ft-ért egy villamossági webáruházban, tartott kb. pár napig! A másik is fekete már rendesen, ez sem fogja sokáig húzni és mindkettő OSRAM!!!Egyébként más területeken is úgy vagyok, hogy fel nem foghatom, mi a xarért nem lehet Bp-en kapni semmilyen normális cuccot úgy, hogy bemegyek az üzletbe és megveszem?! Miért van az, hogy jobban megéri az ebay-ről rendelni, mert hamarabb(!) itt van Hong-Kongból a cucc, mint Bp-ről! Ráadásul kevesebb a postaköltség (vagy nincs!) is.
Döbbenet az egész és egyben röhejes. Tele vannak a boltok cuccal, de mind a gagyi, lámáknak kellő vackok. Ha valaki ért vmihez, pl. fotózás, filmezés, számtech, akármi, akkor annak bizony min. egy hetet kell várnia a termékre, míg megérkezik, mert a kutya sem tartja raktáron. Megreneled itthon, majd ők megrendelik Hong-Kongból, várhatsz rá a megérkezés után is, míg leltározzák, beárazzák, estébé, meg ráb...sszák a bazinagy ÁFA-t. Hát akkor már inkább megrendeled te magad Kínából. És akkor megy a nagy panaszkodás, hogy így tönkremennek szegény magyar üzletek, meg úgy tönkremennek. Hát ez van kérem, kicsit kitágult a piac, kitágultak a lehetőségek a vevők számára is.
Nem baj, majd ha jól megszűnik az EU, annak a kereskedők is bazira fognak örülni, mert visszaáll szépen a régi "jó világ", hogy mindenki Mo-n veszi meg a cuccot majd, mert nem tudja elszámolni a más országból vásárolt termékeket.
Na ennyit a politikáról, rühellem, csak most kifakadtam, mert pont ma néztem utána fénycsöveknek is, meg a tervbe vett fényképezőmnek is (utóbbit már hónapok óta nézegetem) és hát elkeserítő a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
Ja algák és kékség. Én imádom a kékes színezetű akikat, a zöldeset meg nem szeretem. Na most az enyém a sok növény miatt nagyon-nagyon zöldes lett, ezt szeretném ellensúlyozni. Amúgy is a kék színt szeretem, a zöldet meg kifejezetten utálom.
Az algákat meg már alig várom, hogy legyenek, mert éhen halnak az algázóim! Egy mg alga nincs az üvegeken, mióta meg van az aki, a növények viszont szépen fejlődnek. Minden akvarista álma kb. Az algakaparó mágneses bigyókám úgy van még, ahogy megvettem, az üvegre tapasztva. Alganyalóim meg már kb. elfogynak. Etetem én őket forrázott cuccokkal, mint az állat, de csak az egyikük hajlandó fogyasztani (a kisebbik), a másik rájuk sem szagol, az feszt az üveget nyalná a szerencsétlen, ha volna rajta mit nyalni. Látszik, hogy szenvednek ettől az állapottól, úgyhogy inkább már bevállalnám az algákat is...
Szóval legalább egy darab 10K-sat azért én csak megvennék. 2.5K körül talátlam legolcsóbban, mikor nézelődtem asszem. Csak hát megint a kiszállítás ugye... Akkor 4-5K-ért már kapok halas boltban úgy, hogy csak bemegyek és elhozom és közelben van... De ennyiért meg kell a fenének... Szóval meredek a dolog kissé...
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
Ha osram nem akkor tungsram?
Itt sok minden van,de a jó csövekhez itt is ki kel nyitni a pénztárcát de még mindig sokkal olcsóbb mint egy akva fénycső.
Legalább megnyugtattál hogy nem csak Sz.fehérváron ilyen xar a beszerezhetősége mindennek, viszont sztem Bp. még így is 100x jobb mint itt, ahogy látom neten.
[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
Jaja, ezt is néztem már.
Nem tudom, hogy az OSRAM, meg Tungsram, meg GE, meg mittomén milyen összefonódások vannak már, a Tungsram-GE-ről tudtam csak, nemtom, hogy az OSRAM-nak van-e köze ezekhez.
Esküszöm, nem egy terméket már vidékről rendeltem meg, mert olcsóbb volt a fuvar is vmennyivel, a termék meg jóval olcsóbb volt, mint Pesten és legalább volt raktáron! Itt Pesten már nagyon elkeserítő a helyzet.
Volt anno, hogy pályázaton nyert pénzt annyira későn utalták, hogy pár napunk maradt elkölteni... Gondold el, X millió Ft-ot. És ami ugye a pályázatos pénznek a szépsége, hogy csak konkrétan arra költheted, amit beleírtál a pályázatba! Ha beírtál pl. egy bizonyos típusú eszközt, akkor csak azt veheted meg. Minden egyéb esetben (ha nem költöd el, vagy ha nem azt veszel, amit írtál), küldheted vissza az egész pénzt és kb. soha többé nem nyersz már annál a kiírónál. Nem tudom elmondani azt a szenvedést, amit levágtunk egy xaros kamera vásárlással ekkor! Budán valahogy nagy nehezen kaparták elő az egyik raktárból nekünk, mert vadiúj modellt vettünk és alig volt még rendelhető is Mo-n akkoriban...
Aztán minap volt olyan, hogy el kellett költenünk másfél órán belül adott termékcsoporton belül cirka 200e Ft-ot, különben vissza kellett volna fizetnünk. Az volt a kikötés, mindegy mit veszünk, csak a megfelelő kategórián belül olyasmik legyenek, amiket meg tudunk indokolni, hogy miért kell használnunk. Neeee tuuuuudd meg! Ahová soha nem mennék egyébként vásárolni: Media Markt. Ez volt az egyetlen hely, ahol meg tudtuk nagyon nehezen(!) valósítani a küldetést, mivel itt annak ellenére, hogy minden aranyárban van, legalább voltak cuccok raktáron. Kb. kifosztottuk pl. a textil egérpad részleget, az összeset elhoztuk, ami ki volt téve! Na most kb. 500 Ft volt db-ja!!! De most pénz nem számított, úgyhogy pakoltuk, mint az állat...
Na szóval brutál rossz a helyzet beszerzés téren (én intézek a munkahelyemen nagyjából mindenféle beszerzést), nem tudom, hová fog ez vezetni...
-
Paarthurnax
senior tag
Hétvégén vettem fel ezt a videót. Próbáltam a kamera makróját az akváriumban.
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
mdk01
addikt
válasz Paarthurnax #9691 üzenetére
Szép!
-
mdk01
addikt
válasz sellerbuyer #9690 üzenetére
Nem egyszerű az biztos. Meg ez a pályázat is úgy xar ahogy van, már én is hallottam több felől.
-
sellerbuyer
őstag
válasz Paarthurnax #9691 üzenetére
Perszeeee, fájdítsd csak a szívünket a szép tengeri akiddal...
Csak viccelek, tökjó!
-
Paarthurnax
senior tag
Köszi, örülök, hogy tetszik. Nem nagy egyébként, csak hetven liter, mert az utóbbi két évben csak tanultam és gyakoroltam a karbantartást és ezt minél kevesebb kárral próbálom.
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
sellerbuyer
őstag
Akit érdekel: a Praktikerben van ioncserélt víz, 1.190 Ft-ba kerül 10 liter. Fehér korrekt műanyag kannában van, amit aztán később vízcseréhez jól lehet hasznosítani.
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz sellerbuyer #9696 üzenetére
Köszi, de azt gondolom tudod hogy akvaboltban 25,-/literért adnak.
Hogyan áll össze az aksid hogy nincs algád? Mit csinálsz? Akvaristán fent vagy? Kell még kérdés?
[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
Hol adják 25-ért Pesten? Onnan fogom venni, ha nincs messze. Én eddig legolcsóbban a Tesco-ban találtam, ott 5l volt 270Ft. Sajnos most felújították, kibővítették a Tesco-t, így mindennek az ára felment, nem is kicsit, így most asszem, 320 körül láttam talán. Most a 10 lityis műanyag kanna miatt nekem nagyon bejött ez az ár, egy 5l-es benzines műanyag kannácska sem olcsó mulatság. Jelenleg a gagyi 5l-es inonos flakonokat töltögettem, igazi áldás ez a két 10 lityis kanna nekem.
Semmit nem csinálok az algákkal. Szerintem nagyjából jó a hal-növény egyensúly, ilyesmi lehet. Nekem is van egy pici algám egyébként, de csak egy-két növényen, mert a szűrőm nagyon erős és nem tudom hová irányítani, hogy ne hajtsa ki a cuccokat a vízből (erről már írtam itt). Így azon az egy-két növényen, amik az útjába esnek, fonalalga van, meg ott egy foltban az üvegtetőn, ahová kihatja a cuccot. Az oldalüvegeken viszont semmi. Az alganyalóim szerencsétlenek százzal végigszáguldanak az üvegeken, mert úgyis tudják, hogy nincs rajtuk alga, majd csalódottan rácuppannak vmelyik nagyobb növényre és azt szlopizzák. Ez van. A fonalalgára is ráfanyalodtak nemrég muszájból, pedig azt utálják elvileg.
Ja! Nem csak forrázott cuccokat szoktam adni nekik, hanem olykor 100%-os spirulina tablettát is, na azt imádják! És nem csak ők, hanem a többi hal is, pl. a mollyk és a harcsák is.
Akvaristán fent vagyok, ha érdekel, privátban megírom.
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz sellerbuyer #9698 üzenetére
Fehérváron 3 akva boltba is adnak így. Viszed a kis kannát és ozmogépről engednek. Biztos Bp.-n is van ilyen csak lehet 30-35,- de tuti nem 120,--ért.
Nekem is kellene egy kis ozmó víz csak a 250-esbe drága lenne , mert min.100l 2hetente az még 25,-/l-rel számlova is sok, panelba meg ozmokészülék az necces, de még filózom.
Fonalalgára próbáld ki a sziámi algázót. Én nagyon szeretem őket. Anno vettem őket mert azt hottem fonalalgám van és 2hónap után rájöttem hogy bojhos alga, így nem eszik, de megkedveltem őket.Kecsesek gyorsak és csak 400,-/db ami nem pénz értük.Most én is küzdök egy cuccal, de az nem alga. Itt beszélgettünk róla ha neked van ötleted azt szívesen veszem.
A #317181 hsz-től kezdődik és csak pár hsz.
Először a talaj kavicsán kezdődött halványan és tapasztalat híján azt hittem barna alga. Vhol tudta hogy nem az mert erős a fényem. Aztán átterjedt a nagy sziklámra is és most az anubias-on is rajta van már.Jelölj be akvaristán ismerősnek akkor nem kereslek.
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
Ide is berakom a blogomat ha esetleg vki nem járna akvaristán.
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Farming Simulator 25
- Spórolós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...