Új hozzászólás Aktív témák
-
albert8
veterán
válasz Blabcsi #9900 üzenetére
Napfény jobban algásit. Am meg fotoszintetizál szerintem ugyan úgy.Tehát az akváriumban lévő baktériumokat, ásványi anyagokat, meg salakanyagból.
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
Blabcsi
senior tag
A másikban szifók vannak, amikor kiszedtem, hogy takarítom a nagyot és egy kisebb medencébe egyberaktam az összes halat, hát ne tudd meg, mintha kaját kaptak volna.
Vagy 10-et szétkaptak.
Meg még csak 1-1,5 cm a hosszuk.https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
Aszfaltbetya
tag
-
Blabcsi
senior tag
válasz Aszfaltbetya #9906 üzenetére
https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
mdk01
addikt
Dobtam az aksiba a baby sárgarépát. Elsősorban a garniknak, de szeretik a halak is. Tegnap kaptak először és meglepetésemre 1nap alatt benyomtak 4 nagyobb darabot. Este rakom és villanyoltás után van esélyük a garniknak is kajálni belőle.
200,- egy kiskonzerv amit lelehet fagyasztani, így minden este kaphatnak egy darabot.
VideóMég lehet nem látható mert benyomtam vmi rezgés javítást amire várni kell.
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz sellerbuyer #9909 üzenetére
Sárgadinnye is jó lehet.
Görögdinnye? Az is jó laza szerkezetű az RC-knek meg biztos jó a színük miatt.Uborka nem süllyed le ha jól emlékszem, azt hogyan csinálod?
-
mdk01
addikt
válasz sellerbuyer #9909 üzenetére
Ma vettem még 3db sziámi algázót még. Teljesen egyszerű hal de nekem nagyon tetszik ahogy kergetőznek. Neked hogy bírja még egyedül?
-
sellerbuyer
őstag
Próbáltam a görögöt is, de az nem igazán kellett nekik. A zöld héját rágcsálták, de aztán otthagyták. A sárgát teljesen a vékony héjáig lepucolják, amíg porózussá nem szlopálják. Mostanában már héj nélkül adom nekik. Így egy jókora darabot esti etetéskor berakva, reggelre eltüntetik. A spirulina tablettából meg nem bírnék annyit berakni, hogy elég legyen. Brutálisan zabálják, le nem jönnek róla, míg el nem fogy. Ami érdekes, hogy a nagy hátonúszó harcsa is eszi mint az atom, nagyon imádja. Nem gondoltam, hogy ennyire növényevő is a szentem. Lehet, hogy vega?
-
sellerbuyer
őstag
Azoknál, amik nem süllyednek le, a forrázás a trükk. Leforrázod mondjuk éjszaka és másnap reggelig állni hagyod. Én még egész nap is állni hagyom és csak másik nap esti etetésre teszem be. Garantáltan elsüllyednek még az ilyen szivacsosabb (néha csak ilyet sikerül kapni) kígyóubik is és a saláták.
A salátalevelet egyébként többször próbáltam, de nálam egyáltalán nem eszik sajnos, otthagyják.
-
kymco
veterán
válasz Blabcsi #9903 üzenetére
Bár nekem nem voltak, de a bátyám arról mesélt, hogy nála nem tudtak a mollik, szifók és más elevenszülők velük mit kezdeni... Egy akváriumba nevelte őket, és mivel a szaporulat folyamatosan volt, boldog-boldogtalannak ajándékozta a növekvő anci nemzedékeket...
Persze, hiszek neked.www.refujvaros.hu
-
Aszfaltbetya
tag
válasz sellerbuyer #9916 üzenetére
lehet ismetelten lessz sziami algazo
vagy ormanyos marna ,
ertesitelek fejlemenyrol
hala az egnek az uj Ozmokeszulek bevaltotta a hozza fuzott remenyeket, marcsak a megfelelo aranyt kell beloni ,
nem tudom itt kinek van diszkosza rajtam kivul de figyeljen most rajuk , evszakvaltas van megvannak zavarodva .Ugralnak, es sajnos pusztulas is van ienkorKerek mindenkit a Privat uzentben torteno erdeklodesre, valamint az uzletrontas elkerulesere
-
Aszfaltbetya
tag
Hatonuszoharcsak ismet lesznek elertek a majdnem felnott meretet
asszem 4-5 db
vitorlas halak
- koi
- marvany
-zebra
-feketeKerek mindenkit a Privat uzentben torteno erdeklodesre, valamint az uzletrontas elkerulesere
-
mdk01
addikt
válasz sellerbuyer #9916 üzenetére
Forráztam én is, de nem hagytam állni.Viszont most értem a lényeget. Meg kell fonnyasztani, hogy a cellái közül kijöjjön a levegő és elsüllyedjen
Köszi
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9918 üzenetére
Oksa, próbálok még én is helyet csinálni.
-
aldebaran
őstag
Ti csináltatok már CO2-t élesztővel, cukorral?
Egy 110l-es medencébe ennyi elég, vagy nagyobb adag kell:1,5l-es petpalackba 2dl cukrot öntöttem, majd egy teáskanál élesztőt. Ezt felöntöttem 1 liter langyos vízzel. Porlasztókővel engedem a vízbe a CO2-t, de csak 1 oszlopnyi buborékom van...
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
mdk01
addikt
Ez a bébisárgarépa bejövő a halaknak nagyon meg sztem a garnik is rámozdulnak éjszaka.
Minden este kb. ilyenkor kapnak 2db olyan 3-4cm hosszút és másnap délután már semmi sincs belőle.
Érdemes kipróbálni. Én konzerveset vettem.Vettem 1,5cm-es ancikat, hát ezek is nagyon jópofák ahogy cuppogják a követ.
-
sellerbuyer
őstag
Annak, alapján, amit múltkor írtál, rápróbáltam a szokásos módon leforrázott és állni hagyott sárgarépa karikákra.
Amikor beraktam még kíváncsiság fogadta, majd egy-két kóstoló után teljes érdektelenség, egy teljes napig.
Már erősen gondolkodtam, hogy kiveszem, de aztán tegnap délután már láttam, hogy alig van belőle, erősen megrágcsálták a karikákat. Mára eltűntek. Nagy valószínűséggel csak annyi volt a gond, hogy ugye rágósabb a répa, mint mondjuk a sárgadinnye. Kétszer-háromszor le kell forrázni és tovább kell állni hagyni, aztán ezt is simán megnyamizzák az éhenkórászok. Bébirépára nem költök, van itthon mindig bőven normál sárgarépa. A cukor miatt csak óvatosan adagoljuk!
-
Jamby18
senior tag
Vasfával, kapcsolatba, még mindig áztatom (1 hete) szerencsére már "sima" víz jön le róla. De szeretnék betartani minden fontos "előírást" ezzel kapcsolatban. Tehát ha vasfa van egy akváriumban minden héten cserélni kell a vizet, ez 10 vagy 50%? Mindenképpen kell bele valamilyen algaevő csík, hogy leegye róla a penészt? Ha egyáltalán megjelenik rajta
-
albert8
veterán
válasz Jamby18 #9927 üzenetére
Nem kell lennie és nem azért kell cserélni a vizet. Növényes akváriumban mindig cserélni kell a vizet, hetente vagy 2 hetente legalább 1x. A mennyiség mérettől függ. HA most inditod az akváriumot akkor elsőnek rakd össze és utána 1, de inkább 2 hétig üzemeljen élőlények nélkül. Ha viszont kész az akvárium akkor csak rakd bele a fát amikor már úgy látod, hogy rendesen kiázott és elsüllyed.
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
kymco
veterán
válasz Jamby18 #9927 üzenetére
Az akvárium vizét a fegyülelmő bomló szerves anyag miatt kell cserélni, ami az elhalt növényi részek, a halak ürüléke, az el nem fogyasztott bomló táplálékok miatt állandóan jelen van. Ezek a bomló szerves anyagok ammóniát és nitriteket hoznak létre, ami mérgező a halaknak, vsz káros a növényeknek is és a foszfátokkal és nitrátokkal együtt táptalaja az algásodásnak.
A vízcserével csökkented ezen anyagok koncentrációját.www.refujvaros.hu
-
mdk01
addikt
Tegyük azt is hozzá gyorsan, de javítsatok ki ha nem így van, hogy nem azért kell cserélni egy növényes aksiba a vizet mert az növényes hanem azért mert azokat rendesen tápozzák mikro és makro elemekkel amikből nem arányosan vesznek fel a növények ezért némely elem felgyülemlik.
Na ezt a felgyülemlést lehet egy vízcserével újra nagyjából szintbe hozni.Az ammónia és társai egy normálisan szűrt aksiba nincsenek,vagy nagyon kevésbé van jelen ,a nitrátot, foszfátot, káliumot meg lehet mérni, ha ezek mennyisége rendben van akkor ez miatt sem kell vizet cserélni.
A vízcsere az egyfajta újbóli egyensúly felállítás, vagy igazítás amire annál ritkábban van szükség, minél kiegyensúlyozottabb egy aksi....és ez az ami nagyon nehéz már már lehetetlen és érdemes törekedni a minél ritkább vízcserére, hogy minél kevésbé bolygassuk az akvárium vízét, vagy minél kevesebb vizet cseréljünk..
-
mdk01
addikt
válasz sellerbuyer #9926 üzenetére
A bébirépás konzerves cukorra gondosz ugye? Azt én is éreztem mikor megkostoltam, ezért átmostam, persze biztosan szívott fel belőle.
Cukor többlet milyen hatással van a halakra azon kívül, hogy valszeg úgy úsznak mintha speed-et szedtek volna?
Köszi
-
sellerbuyer
őstag
A répában alapból meglévő cukorra gondoltam.
A cukornak szerintem semmi jó hatása nincs kb. semmilyen összetettebb élő szervezetre, max. finom. A halak kis szervezetére nyilván még durvább hatással van, mint a nagyobb élőlényekére.
[link]valszeg úgy úsznak mintha speed-et szedtek volna?
Ez nem elég?
-
sellerbuyer
őstag
Hát mivel az akvaristán még mindig pangás van, vagy nem tudom, de a kutya nem jelentkezik általában a hirdetéseimre, ide is beteszem:
5db Ékfoltos Razbóra eladó csak egyben, 1.000 Ft-ért, ill. cserélhető nagyobbacska méretű halra. Kiváltképp érdekelhet arany anci (tudom, nem így hívják) , nyúlhal, érdekesebb halak, esetleg Gyöngygurámi pár. Mollyk szintén eladók/cserélhetők.
-
Jamby18
senior tag
válasz albert8 #9928 üzenetére
Vizet cserélek, csak arra gondoltam a fa miatt ugye több a kioldódó anyag. Az akvárium már egy hete üzemel, hal nélkül, meg folyamatosan megy a szűrő. A fát akkor berakom meg a műnövényeket is leforrázom egy picit fertőtlenítés miatt. Meg egy csíkot is veszek akkor.
kymco Ok meg a vasfa is színezi jócskán a vizet.
[ Szerkesztve ]
-
kymco
veterán
válasz Jamby18 #9936 üzenetére
A vasfa kiáztatása/kifőzése ezt a problémát is kezeli. Ami pedig ezek után ázik ki belőle még jó is, mert ezt a savas anyagot, ami kiázik a halak és a növényzet is kedveli, hasonló van a tőzegben is. Természetes algaellenes szer.
Max az esztétikai értéke lehet kritikus egyes embereknek. Engem pld kifejezetten nem zavart a víz barnulása...És én lebeszélnélek a műnövényekről, ha csak nem extrém rosszak a feltételek egy élő növényhez...
[ Szerkesztve ]
www.refujvaros.hu
-
Jamby18
senior tag
Van benne élő növény, de vettem két vörös színűt is hátra, gondolom csak komolyabb szerekkel meg műszaki dolgokkal tudnám megoldani hogy olyan kinézet legyen mit a sera katalógusokba, üzletbe. Sokszor hiába vettem ilyen a talajba tablettát elsárgultak a növények, vagy pl vizi hortenzia majdnem kinőtt az akváriumból, meg a száraiból kinőttek gyökerek amik lefele nőttek, az jól érzete magát, aztán elkezdték enni a sima guppik és kipusztult, ugyan az volt a hínárokkal amik nagyon szép élénk zöld színben nőttek, erre elkezdték enni a halak a törzsét és a víz tetején lebegett. Hiába vettem növényi haltápot akkor is ették. Gondolom valami olyan aromát csinált a halaknak, hogy nem tudtak ellenállni.
-
Aszfaltbetya
tag
válasz sellerbuyer #9935 üzenetére
Szereztem egy L144es kifejlett csajt
Kerek mindenkit a Privat uzentben torteno erdeklodesre, valamint az uzletrontas elkerulesere
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9941 üzenetére
Gratula.
-
Aszfaltbetya
tag
ritkitas utan meg mindig ,
kb 15 vitorlas
aranyguramik ,
gazdit keresnek akit erdekel irjonKerek mindenkit a Privat uzentben torteno erdeklodesre, valamint az uzletrontas elkerulesere
-
Aszfaltbetya
tag
ha esetleg valakinek van diskosza itt rajtam kivul
eladnam vagy masik fiura cserelnem , sajnos nekem nem ert egyet a parjaval , es masikkal nem all parba
Kerek mindenkit a Privat uzentben torteno erdeklodesre, valamint az uzletrontas elkerulesere
-
hoby36
senior tag
Móron elvihető 16 db molly.
A logikában semmi sem véletlen!
-
reactor
tag
Eladó sorba került beírom hátha érdekel valakit.
JBL CrystalProfi e900 külsőszűrő.
/ ki-be folyó ág házilag készített , tökéletesen üzemel. /80*35 gyári műanyag tető , 2 fénycsöves
54l , 60*30*30 akvárium üvegtetővel.
Érdeklődni pü.-ben .
-
sellerbuyer
őstag
Hát mivel nem igazán pörög a topic:
Egyik Molly fiúmból egy hónapja kiharaptak egy jó nagy darabot. Először még úgy voltam vele, hogy eutanázia..., de aztán láttam, hogy az olykori fájdalom rohamok mellett egészen élénk és eszik is rendesen, így kapott még egy esélyt.
Az óta is remekül el van és teljesen rendbe jött. Persze a kiharapott rész nem nőtt azért vissza, de ennek ellenére jól érzi magát. Az élet és az élni akarás csodákra képes.
-
Aszfaltbetya
tag
3 db aranygurami,
2 fiu egy lany
a lany ikras
gazdit keresneKerek mindenkit a Privat uzentben torteno erdeklodesre, valamint az uzletrontas elkerulesere
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest