- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
jegenye77
addikt
Házi barkácsba meglehet oldani azt, hogy dimmelhető legyen a már meglevő fenycsöves lámpám?
Led-est lehet kapni és tengeri akvarisztikában láttam T5-ös lámpát fényerőszabályozósat.
Én a meglévő Odyssea lámpámat, hogy tudom hasonlóképpen szabályozni?Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
jegenye77
addikt
válasz bringasisti #22754 üzenetére
Találtam ilyen kütyüt.
Egyszerű ennek a bekötése vagy, hogy müxik ez?Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
bringasisti
őstag
http://ezermester.hu/cikk-6095/Vilagitotestek_fenyero_szabalyozasa
BENEFON DELTA--------N8
-
jegenye77
addikt
válasz bringasisti #22757 üzenetére
Ha jól értelmezem az olvasottak akkor maga a fénycsőnek is speckonak kell lennie. A "sima" gyári ami ezekben a lámpákban van azt nem is lehet.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
bringasisti
őstag
válasz Shrimplandhu #22759 üzenetére
Napfelkeltét akar a halaknak varázsolni
BENEFON DELTA--------N8
-
jegenye77
addikt
válasz Shrimplandhu #22759 üzenetére
Napkeltét és napnyugtát szokták így utánozni. Növényeknek jó állítólag.
És többször előfordult, hogy a felkapcsolásnál de inkább a lekapcsolásnál megijednek a halak és párszor ki is ugrottak ilyenkor.
Nekem nincs tető rajta és a vizet is majdnem teljesen tele engedem. Max 1 cm van az üveg tetejétől . Könnyen kiugrálnak így ha kicsit is megijednek.[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
farkas26
tag
Szerintettek megérné?
Tartalék szűrőnek szánom.EHEIM 2222, csövezés nincs hozzá, de a csőadapter megvan, van némi hibája, a rotorház a leszorítófüleknél sérült, igy kicsit ügyeskedni kell az összerakásnál, de nekem mindig sikerült csöpögés nélkül összerakni. az ára a sérülés miatt 5000Ft
"A jövő sem a régi"
-
havri1
félisten
válasz farkas26 #22764 üzenetére
Egy vagyon az alkatrész hozzá.
Cső filléres, autósboltban beszerezhető (nem szilikonos, de megteszi). A pipák meg az esőztető húzós. Fülek se olcsók, ha az van eltörve, és nem tudni milyen állapotban van a rotor+tengely+ fejtömítés.
Én csak olyat vennék, amit ki lehet próbálni, és bele tudod kalkulálni a végösszegbe a kellékeket.havri
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz havri1 #22765 üzenetére
Ha pl az atman csövezés jó hozzá, akkor kicsit olcsóbb, érdemes körülnézni.
Az a baj, néztem én is eheimeket, 3lehetőség van 99% ban
1 olcsó, elkapkodják, kettőt nem tudsz róla kérdezni, és jegelik(de hogy mikori az sincs bele írva...), ritka
2 ez a leggyakrabb, a tartozékok fele élből hiányzik, ha megveszed, ott vagy egy garis újnál, drága amúgy is, -20-30%nál, inkább veszel újat.
3 hibás, hiányos, láthatóan lomis árulja: kockázatos megcsinálni, leginkább úgy érné meg szarakodni vele, ha mondjuk lomtalanításkor találnád.
Ha ráb*szol és forgórész+motortekercs+csat akkor vehetsz egy újat is annyiból.
A pontos hibaok általában kimerül egy "há nemtudom villog"-ba.
Tömítésről, előéletről, ne is beszéljünk.Azt meg senki nem nézé jó szemmel ha 1 órát buzizod csavarhúzóval, mielőtt megveszed.
Szerk:
Ja és a kedvencem: dupla csap hiányzikSzerk2: 5 ezer egy új kis aquael belső, szerintem tartaléknak inkább azt.
[ Szerkesztve ]
"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
Silentfrog
Topikgazda
Én sem venném meg.
Ahogy előttem mondták, ki tudja mikori, milyen állapotban vannak a tömítései , a rotor, a tengely.
5000 az ára + alkatrész + posta. /gondolom/A greenaquanál egy 2213-at 15.5 ezerért, ingyen postával. A két szűrő szinte ugyanazt tudja, csak ez új, garanciás, és a csapokon kívül mindent adnak hozzá, és ez nagyon sokáig fog még működni, és tudod, hogy ez tuti nem 10 éves.
-
Sirandrish
legenda
válasz Silentfrog #22767 üzenetére
Tartozékok: szűrő-szivacs, perlon vatta, csövek.
v
Tartozékok: szűrő-szivacs, perlon vatta, csövek, szivacs töltet, dupla csapA dupla csapot értem..de a másodiknál miért van külön a szivacs töltet? Az elsőnél full üresen küldik a cuccot? Ha igen akkor mi az a szűrő-szivacs?
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Tarill
őstag
na, ma 1 év után először talajporszívóztam az aksit hát olyan vörös iszapos sárlevet szívtam le 6 vödörrel ami 60% vízcserét is jelent. Kegyetlenül sok mocsok kijött, ezentúl minden 2.-3. cserénél fogom csinálni hogy ennyire ne gyűljön fel. Szerintem nagy megkönnyebbülés lesz ez a szűrőknek. Kicsit kitúrtam a virágokat is de nambaj majd újra megkapaszkodnak
-
xxxjjjkkk
senior tag
Esetleg, nem tudjátok, hogy dupla t8 páramentes foglalatot hol lehet venni?
Lehetőleg BP.
Sehol nem találok.
És igen, használtam a googlet."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
Daffy
őstag
válasz jegenye77 #22758 üzenetére
Nekem ilyen lampam van,ledes.Programozhato 24 oraban,ejszakai es nappali feny amit ugy allitasz be ahogy akarod,a ketto kozott pedig 15 perc a valtasi ido.Szoval 15 perc alatt sotetedik el ejszakaira vagy vilagosodik ki nappali fenyre.Kulon tudod allitani a voros,kek,sarga es zold fenyeket plusz a feheret es a fenyerot.
Electric Warriors---www.electricboogie.hu
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Sirandrish #22769 üzenetére
Sosem vettem még új Eheim szűrőt, ami nekem kellene az egy használt Suzuki ára! Nem tudom...
Szerintem csak a dupla csap a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz Silentfrog #22773 üzenetére
Jó hát nekem sem lenne rossz egy komolyabb, de még mindig nem tettem le a második külső szűrőről...gondolkodom rajta ezerrel.
Csak az a bajom hogy én ebben áramlat ide-oda irányításában nem látom a rációt. Tudom hogy neked is működik de én fosok tőle. Ha meg a hosszanti falra raknám mindkettőt akkor meg az Eheim sokkal gyengébb lenne mint a Tetra és félő hogy úgy meg kevés lenne....a franc se tudjaEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Daffy
őstag
válasz Sirandrish #22775 üzenetére
Nekem allitani lehet a kulso szuron az aramlasi sebesseget ,otthon nincsenek olyen szelepek?A kimeno es a bejovo agon is van,akar teljesen lecsokkentheted majdnem nullara
-
Sirandrish
legenda
Hogyne lenne...de ez hogy jön a problémámhoz?
Az a gond hogy a jelenlegi szűrőm önmagában kevés. Viszont még egy ugyanilyet nem akarok venni anyagi okokból. Egy kisebbet vennék ami rásegít a nagyobbra, csak nem tudom hogy hogy tudnám az akiba úgy elhelyezni hogy biztosan jó legyen.Silent kolléga pl úgy csinálja hogy a (szemből) bal hátsó falról a frontüvegre irányítja az áramlást, míg a másik szűrő a jobb hátsó oldalról vissza tolja a bal hátsó sarok felé. Tehát elméletileg a víz egy háromszöget ír le. De én ettől félek...
A másik megoldás hogy hosszába "kettéosztom" az akit és balra megy az egyik szűrő, jobbra meg a másik. De ugye így meg az egyik oldalt sokkal kisebb teljesítményt kapnék..Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Sirandrish #22775 üzenetére
Figyeld meg ha nálad így marad minden akkor egy év múlva mikor nem fogsz már ennyire foglalkozni a medencével akkor észere sem fogod venni , ha a Tetra elkoszolódik és csak 300 litert mozgat óránként.
A mulm nem egyből vándorol a szűrőbe hanem csak 2 óra múlva, de nem lesz ott ha legközelebb nézed. -
Sirandrish
legenda
válasz Silentfrog #22778 üzenetére
De az a baj hogy ott marad..mármint jön helyette más. Ha csak 3-4 nagy kő lenne az akiban akkor semmi gond nem lenne, főleg ha a powerheadet bevágnám középre. De a sok fa meg növény akadót képez, ami miatt van 1-2 pont ahol megáll. És engem ez speciel nagyon zavar. Ha kaja után 1-2 óráig olyan az oké..nyilván nem vákummal dolgozik a szűrő, vannak helyek ahol egész nap látni kakit
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
noxon
őstag
Kezdem unni ezt az áramlás dolgot 100 féle kép próbáltam már elhelyezni a köveket, befolyó kifolyó vizkavarót, mindent, de a szart soha nem szedi össze rendesen, ott kavarog mindenhol, de a szívó kosárba 10ből egy darabot kb ha oda sodor az is a szerencsén múlik...
We live in a simulated world...
-
Sirandrish
legenda
Jeee..
Mondjuk nekem csak 1 helyen marad ott de engem is bosszússá lesz pötylitEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Daffy
őstag
válasz Sirandrish #22777 üzenetére
Ugy jon oda,hogy en azthittem az aramlastol azert felsz mert eros.Erre javasoltam megoldaskent az allitast.Valoszinuleg felreertettem.
-
Sirandrish
legenda
Nem nem..pont hogy gyenge. Vagyis van egy powerheadem ami minden gondomat megoldaná ha pont középre tudnám rakni de a berendezés miatt nem tudom
Látod...pont ott fogy el a kraft...és ott a kakaEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Sirandrish #22779 üzenetére
Egy év múlva 10 centisek lesznek a sügéreid , ők állandóan nyüzsögnek, kakaskodnak , felverik az aljzatot.
Nekem ugyanaz a külsőm van mint neked,és van még egy külsőm ami 350-400 liter vizet mozgat maximum.
Teljesen tiszta az aljzatom pedig 17 darab 12-13 centis sügérem potyogtat néha 5-6 centiset meg van 13 darab 5-8 centis császársügér.Neked a powerhead-ed legalább 3x ennyi vizet mozgat.
-
Sirandrish
legenda
válasz Silentfrog #22784 üzenetére
De ezt mondom. Ha olyan elrendezésem lenne mint neked akkor a jobb falon full középre be tudnám rakni a powerheadet és totál pöpec lenne. De a jobb oldalon lévő ágasbogas Anubiasom miatt sokkal közelebb kell raknom a front üveghez. Ott nincs is kaka...csak hátul egy folton, mert ott a sok tereptárgy miatt álló víz van.
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Sirandrish #22785 üzenetére
Sügéres medencéd van 2 tő növénnyel ,és 5 kővel. Meddig tart az átrendezés?
-
noxon
őstag
Úgy meg nézném Ti hogy oldjátok meg ( mármint élőben úgy lehet csak látni jól ) Nekem nem az a bajom, hogy leüllepszik a kaka, mert kering, az a bajom, hogy b.szik a szívó kosárhoz áramoltatni, csak úgy sodródnak körbe körbe....
Most vagy bele teszek egy belső szűrőt, hogy össze szedje, vagy nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
Teljesen tiszta sosem lesz. Ha 1 akadó is van, de egy tök üres medence sarkában is összegyűlik.
havri
-
Sirandrish
legenda
válasz Silentfrog #22786 üzenetére
Héhéhéé HÁROM tő növénnyel
Amúgy az a baj hogy most tetszik
De majd kiprobalok ezt-aztEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #22773 üzenetére
Érdemes lenne elgondolkodnod egy diy külső szűrőn.
Az enyém elbírna egy 1000literes aksit is egy nagyobbacska pumpával, de még lehet ezzel is eltötyögne és 45kból megvolt.
Sok megoldás közül lehet már választani egyre többen mutatják be ki hogyan csinálta, van ötlet bőven. -
Sirandrish
legenda
válasz havri1 #22788 üzenetére
Lényegében nem koszos csak van egy kis felület ahol tovább áll meg a kaka. Ahogy a képen is látszik. Az aki többi része makulátlan
-
havri1
félisten
-
Sirandrish
legenda
Van powerheaded. ..rakj rá egy szivacsot. Én tuti nem tennék rá mert úgy már nagyon nagy.
-
Sirandrish
legenda
válasz havri1 #22794 üzenetére
Tehát azt mondod hogy később tele lesz kakival a medence? De hogy? A tiéd is gyönyörű tiszta. ..
-
Daffy
őstag
válasz Sirandrish #22783 üzenetére
Nekem a ket szurovel most fasza,masfel oraval etetes utan tiszta az aljzat.egyik a frontuvegre van iranyitva,a masik a bal sarokbol a jobb sarokba.Ugy nez ki mukodik.
-
noxon
őstag
válasz Sirandrish #22795 üzenetére
Erre nem lehet szivacsot tenni Lehet kéne vennem még egy külső szűrőt, de nálam is anyagiak miatt, csak egy kisebb jöhetne szóba kiegészítésként. Áh sehogy nem lesz ez jó szerintem.
Én azt se értem pl, hogy le talajporszívózom a kakit, aztán 1 óra múlva megint ott kavarognak, honnan jönnek azok? Ennyit ilyen gyorsan nem piszkítanak a halak.
Ja meg az akaszt ki nagyon, hogy oda áramlik a kaka a szívó részhez, 10szer megkerüli 20 féle kép aztán tovább lebeg, na ezen kiakadok mindig
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
Topikgazda
Pont most rendeltem meg a 200X 60X50 es medencét. 600 liter , ez nem annyira sok , viszont a császársügéreknek szerintem tökéletes méretarány.
Már megjött a JBL 1901 szűrőm. Az elgondolás ugyanaz mint a mostani 120 cm hosszba , két külső szűrő a medence két sarkában.
JBL 1901 és egy Fluval 203, diffúzorral az áramlás növelése érdekében.Egy valami biztos a JBL 1901 nem ér meg 55-65 ezret, ennyi pénzért jobb megoldás az amit te mondasz./ ha egyre gondolunk, épített külső szűrőre/
noxon .: Jaj dehogy nem. Mikor vittek tőlem halat és vödörbe várták a szállítást, akkor láttam, hogy mennyit potyogtat egy jól táplált ha pár óra alatt. Bár lehet , hogy" idegi állapotban" voltak mint a Mónika showba a szereplők!
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
Nah ugyan ezen filozom én is csak nekem a jobb oldalról menne balra. Viszont nekem meg a cső elhelyezése sem lenne megoldott mert ha leveszem az esoztetot akkor csak egy cső csonk marad amit nem tudok rögzíteni. Persze az akibol nem esne ki de nem is tudnám úgy elhelyezni ahogy szeretném
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ukrajnai háború
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Farming Simulator 25
- Vodafone mobilszolgáltatások
- További aktív témák...