- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sirandrish
legenda
válasz Silentfrog #22799 üzenetére
Tetrara árat kérek privátban
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
Finger? Amúgy mi a talp? Azzal adják vagy te ragasztottad?
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
Kérdés azokhoz akik leszedik az esoztetot. Hogy rögzítik a csövet? Ugye az az U idom ami egy Lben végződik az sokkal szélesebb mint maga az aki, így ugye a gravitáció lefelé húzza ami azt eredményezi hogy a vizet a tetőre nyomja a cső. Mivel rögzítitek? Képet is elfogadok
-
Daffy
őstag
válasz Sirandrish #22803 üzenetére
Vmi ko,de igen azzal adtak.A vicc az,hogy az egyik medium a masik smallkent lett rendelve.Hat elegge fulig ert a szam mikor meglattam oket.A ti hszeitekbol indult a kereses,de itt nem fingers woodnak hanem spider woodnak hivjak....2 napomba kerult mire kiderult...Az egyik 17,a masik 14$ volt
Electric Warriors---www.electricboogie.hu
-
Daffy
őstag
válasz Sirandrish #22804 üzenetére
Electric Warriors---www.electricboogie.hu
-
Sirandrish
legenda
Nekem is nagyon bejon. ..tuti hogy idővel minden követ erre cserélek
-
Sirandrish
legenda
Telorol nem nagyon látom de otthon megnezem
Az viszont tuti hogy nekem nincs olyanom mert nekem semmit sem adtakEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Tarill
őstag
Más, belső szűrő hogy tud levergős lenni ha az egész a víz alatt van? Aquael fan2 1 hete kipucoltam akkor is csinálta, most vízcserekor megint leürült és megin csinálja csobog benne a víz konkrétan és este rohadt zavaró ki is húztam éjjelre. Próbáltam a víz alatt forgatni döntögetni az a múltkor bejött de most nem.
-
havri1
félisten
válasz Sirandrish #22808 üzenetére
Tetra - hoz járt vagy 4 kicsi és 4 nagy "csipesz", és rövid meg hosszú szárral, nekem is ezekkel van beállítva!
Amúgy a kövek tövében nekem is van mulm.
[ Szerkesztve ]
havri
-
Sirandrish
legenda
válasz havri1 #22811 üzenetére
Nah arra totál nem emlékeztem de tényleg van hozzá valami. Csak arra nem bírok rájönni hogy azt hogy és mire kéne használni
-
havri1
félisten
válasz Sirandrish #22812 üzenetére
Ne idegesíts
Kiválasztod a távtartó hosszát, rövid vagy hosszú. Aztán összepattintod a tappanccsal, majd kész
Nekem egymás mellett van a 2 szűrő kimenője. Üveg mellett rövid távtartóval a tetra, hosszabbal meg az eheim, és így egymás mellett vannak, egy irányba ordítva a vizet.havri
-
noxon
őstag
válasz Sirandrish #22804 üzenetére
Én az esőztető tapadó korongjaival kívűlről Persze nálam így sem lett semmivel sem jobb.
We live in a simulated world...
-
noxon
őstag
Atman AT-F305 belső szűrőről van véleményetek? Jó fajta? Nem hangos?
Tudom tudom havri1 szerinted hangosak az atmanok
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
-
atos19881101
senior tag
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Sirandrish #22817 üzenetére
Azt hiszem te kérdezted, a szöszöket, nekem gyak. eltűntek teljesen(a fagy. kajával kerül be helyette).
Másik szűrőm lett, viszont a szűrésben 2 dolog változott, nagyobb áramlás + perlon.Illetve te kérdezted szintén, ha jól rémlik a cső levágást, én tudom, hogy számít, de ma összefutottam, egy emberrel, aki szivattyúkkal foglalkozik, és ő is megerősítette, hogy emelési magasság + cső hossz bizony sokat számít, még 1,5 métereknél is. De ha meglesz a végleges hely, úgy is mérek.
"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
Tarill
őstag
válasz atos19881101 #22818 üzenetére
szerintem igen! anci(k) törpeharcsák amúgy is jobban tűrik a dolgokat
-
Sirandrish
legenda
válasz xxxjjjkkk #22819 üzenetére
A szűrőmbe nekem most is van perlon.
Igen a csőlevágás nekem is logikus hogy ha a víznek kevesebb utat kell megtennie az csak pozitív lehet, de a FB-s csoportba azt mondták hogy mivel rövid maga a táv (csövenként 30-40centi) így nem számít.
Ettől függetlenül hétvégén szerintem levágok belőle mert ártani biztosan nem árt majdatos19881101 Szerintem mehet bele, de arra készülj hogy az alja rettentő koszos lesz...ezek a nagyobb kövek kegyetlenül megfogják majd a kakát.
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
válasz Sirandrish #22821 üzenetére
Nálam számított, még írtam is fél éve kb, amikor visszaraktam az UV-t, hogy mennyivel jobban nyomja, mióta kivágtam kb 30-40 cm-t összesen.
havri
-
-
Sirandrish
legenda
válasz havri1 #22822 üzenetére
Nah hát remélem nálam is meglátszik majd. Én összesen szerintem 80centit a két csőből ki tudok majd vágni.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Sirandrish #22824 üzenetére
Megtennéd, hogy leméred előtte/utána?
Én is le fogom, csak jó lenne számszerűsíteni.
Fb meg fb...
-
Sirandrish
legenda
válasz xxxjjjkkk #22825 üzenetére
Majd visszaolvasok hogy hogyan is kell és akkor megnézem
-
atos19881101
senior tag
-
Sirandrish
legenda
válasz atos19881101 #22827 üzenetére
Erre csak annyit mondok hogy elmentem egy kőkereskedésbe és 7K-t költöttem. Abból jelenleg az akiban olyan 2K-nyi van, mert a többi vagy nem mutatott jól vagy olyan nagy volt hogy már nem mertem belerakni
Nah most a tied sajnos még kellemetlenségeket is fog okozni..Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
atos19881101
senior tag
válasz Sirandrish #22828 üzenetére
Igen ezekre mondják, hogy tanulópénz.
És csak a nagyobbakat kellene kiszednem? Mert alul van egy réteg ami nagyon pici. Azt a halak szerintem könnyen beszippantják.
Szerk.:
A vízben olyan mintha "por" úszkálna. Ez mi lehet? A fáról jöhet?[ Szerkesztve ]
/** while (state(Korso) != BROKEN) go (Korso, &Kut) **/
-
Sirandrish
legenda
válasz atos19881101 #22829 üzenetére
Igen csak a nagyobbakat. Az aljzat innen jónak néz ki, abba nem akad meg semmi szerintem.
Lehet hogy beszippantják..de ki is köpik..nem eszik megPor..igen..ősi ellenségem. Nekem is van a vízben...néhány réteg perlon elméletileg talán meg tudná fogni, de ahhoz kéne nekem még egy szűrő mert akkor ez meg nem bírná nyomni a vizet
Nem tudom mitől lehet..ezer meg ezer teóriát olvastam már szóval gyakorlatilag bármitől lehetEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Skillet
addikt
KATT
ebből 1kg sacc hány liter lehet? 0,6-0,7 körül?[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
atos19881101
senior tag
válasz Sirandrish #22830 üzenetére
Akkor az egész felső részt szedjem le egészen a fehér aljzatig? Vagy válogassam ki a kavicsok közül a nagyokat, és a kisebbek maradhatnak?
Most vettem észre csak a sötétben én is ezt a "port". Az akvárium oldalára belülről fel van tapadva rendesen. Én most tippre a fára gondolok, hogy az hozta elő, mert fehér trutyi kijött rajta.
-
Sirandrish
legenda
válasz atos19881101 #22832 üzenetére
Igen a fehér aljzatig szedd le azokat a kavicsokat.
Nekem a por a vízben úszkál, nem tapad fel az aki oldalára szóval nem tudom az mi lehet.
Az a fehér trutyi egy ilyen vékony réteg végig a fán? Csak mert azt az első lakók pikkpakk lecsipegetik, azzal ne foglalkozz.Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
atos19881101
senior tag
válasz Sirandrish #22833 üzenetére
Igen ilyen vékony réteg. Olyan mintha szőrös lenne a fa. Olvastam, hogy elméletileg 2-3 hét és eltűnik. Bízom benne.
Akkor nekiállok feltúrni ismét a vizet.Szerk.:
Rendicsek. Lassan tervezem az első lakókat, így akkor rájuk bízom eme nemes feladatot.[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz atos19881101 #22834 üzenetére
Szerintem ha lesznek benne halak, nem lesz ideje magától eltűnni
A Veliférák és az Ancik is úgy zabálták befele mintha kötelező lenneEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
noxon
őstag
Ünnepélyesen jelentem, hogy nálam semmit nem ért, hogy rövidebbre vágtam a szűrő csöveket.
Ugyanolyan gyengus maradt a nyomó ágon a víz.
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
-
noxon
őstag
válasz Sirandrish #22837 üzenetére
48 cm-et a szívó csőből 80 cm-et a nyomó részből. Most 52 cm a nyomó rész két csappal együtt, a szívó pedig kb 30 cm hosszabb talán a két csappal együtt, mert az lentebb az aljába megy. Eheim classic 2215 a szűrő. Nem vettem észre semmi erősödést benne sajnos. Ettől függetlenül más szűrőknél lehet ér valamit.
Másik meg, hogy az atman 305 nekem nagy csalódás. Nagy csúnya kocka darab és úgy berezonál tőle a bútor amin van az aki... meg búg Áramlatot jót csinál nagyon, de hát így nem éri meg nekem.
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
A 2215 meg a powerhead mellé vettél meg egy belső szűrőt is?
Egyébként mérted is vagy csak szemre nem lett jobb? Mert szerintem mondjuk 5% pluszt nemigen vennél észre.
[ Szerkesztve ]
-
noxon
őstag
válasz Sirandrish #22839 üzenetére
A powerhead helyett akartam egy erősebb belső szűrőt, mert erre nem lehet szivacsot rárakni...
Csak szemre és érzésre, oda tettem az ujjam így nem érzek és látok semmi változást. De, ha mégis javult a helyzet és nem érzem, akkor sokat nem ér a napi használatban.
-
Sirandrish
legenda
Amúgy tudnál képeket mutatni hogy hol és mennyi kaki van? Mert nekem csak egy kis folton áll meg...vagyis ott sem áll meg csak szerintem túl lassan tűnik el
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Sirandrish #22839 üzenetére
Mondjuk szemre észre vesz 5-10% ot bárki is?
Főleg hogy közte meg is állt.Mérés nélkül kár volt.
-
-
havri1
félisten
válasz Sirandrish #22841 üzenetére
Ma havernál voltam, és pont ezen tanakodtunk, hogy mi lesz a mulmal.
Arra jutottunk, hogy pl nála, kizárt, hogy a külső szűrő felszívja, mivel olyan helyen van a 2 (azaz 3) szívó, hogy egyszerűen lehetetlen, hogy oda bekerüljön az áramlással a szar. Egyszerűen valószínűleg a vízben felbomlik, ha elég erős a biológia az akváriumban.
Nekem is a kövek mögött van középen és kb 8 cm-re a talajtól a 2 szívó, 1-1 hely van a kövek köztt, ahol összegyűlik, de kis idő után már nem látom ott. Vagy elkavarják a halak, és eloszlik a talajon, vagy tényleg felbomlik. Amit meg látni, az a friss termék.havri
-
Sirandrish
legenda
válasz havri1 #22844 üzenetére
És mennyi idő alatt bomlik le? Illetve az mi hogyha látom az üvegnel ilyen foltokban hogy az aljzatban valami barna foltok vannak. Mintha szennyeződés lenne de ha beleturok akkor semmi. Eltunik de nem kavarok fel semmit.
-
Salex1
őstag
Darakórra mi a gyors gyógyír?
-
havri1
félisten
válasz Sirandrish #22845 üzenetére
Passzz. De így jobban belegondolva, simán elképzelhetető. Első akváriumban nekem nem is volt külső szűrő, csak egy belső, kicsit nagyobb szivaccsal mint a gyári. Vízcsere volt, de soha nem kellett kiemelten porszívózni a talajt. Tele volt növénnyel is, és nem volt mulm benne.
És kicsit megdőlni látszik (számomra is) a külső szűrő vs belső szivacs szűrő biológiai szűrés körül keringő hiedelem. Fater az első számomra, akinél látom, hogy működik. Vízcsere (kút), csak ha eszébe jut (nem hetente), szűrő ami nekem is volt a szettben belső, halak több mint 2 évesek, és kristály tiszta a talaj és a víz is. Mivel már piszkosul kíváncsi vagyok, venni fogok tesztet, és mérek nála. Ha nem lenne biológia, kizártnak tartom, hogy a halak (guppi, neon, xifo, molly) ilyen sokáig élnének egy ammónia és nitrit tartályban. No és a mulm.. Nincs ami beszívja
Van egy csoport, amit most szándékozok felkeresni, állítólag van olyan sügeres 600l körüli medence, amiben egy powerhead 2 szivaccsal végzi a komplett szűrést, rendkívül hatékonyan.havri
-
Sirandrish
legenda
válasz havri1 #22847 üzenetére
És akkor most jön az amit bringasisti már hónapok óta mond hogy a szivacs a király.
Ő is csak azt használ állítólag és minden szuper nála.
Mondjuk legalább egy képet mutathatna mert lehet tényleg nem kell más...Lehet rendelek egy szivacsot a powerheadre és meglátjuk
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
válasz Sirandrish #22849 üzenetére
Arányait tekintve, egy 54l-es akváriumban lévő belső szűrő, egy kb 10x5x5 szivacs pont olyan hatékony lehet, mint egy 4-600l 2 30x10x10 powerheaddel
Ami lényeges itt még szvsz, az, hogy nem takarítunk szűrőt, hagyjuk békében dolgozni hónapokig, évekig.havri
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest