- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Daffy
őstag
válasz Tarill #23397 üzenetére
Amikor egy pár egymásra talál, szemérmesen az akvárium egy eldugott helyére vonul. Az ikrákat a nőstény egy széles levélre rakja. Ezeket ezután mindkét szülő szorgalmasan őrzi és ,,szellőzteti". Sajnos a sok keresztezés és tenyésztés folyamán egyre inkább megváltozik a viselkedésük, már nem olyan jó szülők, ami gyakran oda vezet, hogy nem jár sikerrel a szaporodás. Előfordulhat, ál-ívás is, ebben az esetben két nőstény példány is ikrázik, hím nélkül, viszont a terméketlen ikrák nagyon hamar penészednek, és természetesen egy kishal sem kel ki belőlük. Egyébként létezik egy közeli faj, a Pterophyllum altum, mely fogságban keveset szaporodik. Ennek az úszói még sokkal hosszabbak, mint a vitorláshal, azaz a Pterophyllum Scalare úszói. Egyébként szeret együtt élni pontylazacokkal és törpe bölcsőszájú halakkal.
Electric Warriors---www.electricboogie.hu
-
Sirandrish
legenda
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
bringasisti
őstag
-
Daffy
őstag
válasz Sirandrish #23403 üzenetére
Szerintem a segitseg a fontos,nem a mikentje....De ha neked oromet okoz az allando kotozkodes,csak rajta....Tovabbi kellemest
[ Szerkesztve ]
Electric Warriors---www.electricboogie.hu
-
Sirandrish
legenda
Én csak neked akartam segíteni de mindegy
A kötözködésre meg kérhetek egy példát? Nagyon nem jellemző rám és tényleg nem rémlik ilyenEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
noxon
őstag
Hello, gondolkozok egy nagyobb akváriumon ( 375 l ) viszont a bútor maradna ami van úgy viszont lelógna a két széle kb 25 cm-el. Szerintetek, ha csináltatok bútor lapot egy asztalosnál valami jó kemény fából, esetleg két lapot a biztonság kedvéért majd betenném a bútor és akvárium közé, hogy tartsa a széleit. Bírni fogja a lap? Ez érdekelne.
[ Szerkesztve ]
We live in a simulated world...
-
Sirandrish
legenda
Távol álljon tőlem hogy le akarjalak beszélni róla. Mindenkinek 1000 litereset!!!
De neked a 160 literesnél sem volt egy nyugodt perced..mindig elégedetlenkedtél hogy nem sikerül úgy ahogy szeretnéd. Nem kéne előbb azt profi szintre hozni vagy valami hasonló mielőtt belevágsz egy nagyobba?Amúgy szerintem a 25 centi az sok...szerintem..lehet hogy nem
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
noxon
őstag
válasz Sirandrish #23409 üzenetére
Persze, hogy elégedetlenkedek de nincs semmi baj az akival igazából, működik minden benne, persze kisebb gondok mindig lesznek mindegy milyen az aki A halak miatt is, meg nekem is jobban tetszene egy nagyobb, ami nem mostanában lesz, de be van tervezve, addig még ki tanulom jobban a dolgokat.
Amúgy szerintem meg elbírná De, ha jól tudom van itt asztalos is, majd Ő megmondja remélem.
-
Sirandrish
legenda
Biztos lesz nálam okosabb is aki elmondja a véleményét
Egyébként 25 centi/oldal vagy 2x12centi?Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
noxon
őstag
válasz Sirandrish #23411 üzenetére
25 cm/oldal :/
Max alá támasztom majd.
-
Sirandrish
legenda
Tehát fél métert lógna le az állványról.
Most már engem is érdekel valami profi véleménye, de szerintem az nagyon sok..Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
noxon
őstag
válasz Sirandrish #23413 üzenetére
Csak 25 cm lógna le mindket oldalon az nem fél méter az már sok lenne
-
Sirandrish
legenda
"Csak 25 cm lógna le mindket oldalon"
Ez pontosan fél méter
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #23379 üzenetére
Nagyon jól fog kinézni.
Ha nekem lesznek egyszer sügérjeim, akkor legalább ekkorát akarok én is.
Hajrá! -
mdk01
addikt
válasz xxxjjjkkk #23319 üzenetére
Én is P.H.től rendelem a tápot Svédországból már 3 éve.
Egy cimborámmal áltunk így össze és közösen már megéri. Egy 1,5-2kg--os csomagot szoktunk rendelni 10-15k-ért amit elfelezünk. Olyan 5k a posta, de még így is jóval olcsóbb mintha a boltba venném meg és nagyon sokáig elég, meg ráadásul minőségi.
Mindenképpen érdemesebb porból keverni, ment akkor úgy adagolod ahogy tetszik, és azt a makro-t amelyiket akarod.
Amúgy én is low tech-be nyomom, ott is lehet rajta spórolni, azért mert nem romlik meg.[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
Topikgazda
Direkt hosszú medencét szerettem volna,a mélység centikért nem akartam fizetni plusz pénzt, meg ha 10 centivel lenne csak nagyobb akkor az már 720 liter lenne. Ahhoz már a két külső szűrő is kevés szerintem. Holnap megyek aljzatért és sziklákért. A ledes fényforrás is készen van a "kezdő" fénnyel. Nagyon szeretném összedobni a napokba. Elsőnek a régi beállt szűrőt akarom belerakni.
Nem is került annyira sokba mint gondoltam így összeszámolva.
-
Sirandrish
legenda
válasz Silentfrog #23418 üzenetére
Az árhoz azért tegyük hozzá a "lopott" szűrődet, meg hogy (szerintem) durván jó ajánlatot kaptál az akira
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Sirandrish #23419 üzenetére
Várjál vele, még nincs benne víz majd kiderül, hogy mennyire jó, ha feltöltöm vízzel!
-
Sirandrish
legenda
válasz Silentfrog #23420 üzenetére
Biztos jó lesz az
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Sirandrish #23421 üzenetére
Remélem!
-
Sirandrish
legenda
válasz Silentfrog #23422 üzenetére
Mondjuk már vagy 200 lityit tolhattál volna bele
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Sirandrish #23423 üzenetére
Majd ha benne lesznek a kövek és az aljzat. Egyszerűbb mint 200 liter vízbe evezni!
-
Sirandrish
legenda
válasz Silentfrog #23424 üzenetére
Ugyan már..egy ekkora akiba az mennyi? 2 centi?
Amúgy maximálisan igazad vanEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
20k-Ig van jobb vétel az Eheim 2213nal?
-
xxxjjjkkk
senior tag
Néha esett szó a budapesti boltokról, de most csak azért is rákérdeznék így összefoglalva.
Járkálok a városba elég sokat, ráadásul egy 1500ft os halkajára se fizetek ki túl szivesen 1790 pk-t.Ahova én járkálok:
Aquadepo
Aquafauna
Korallosakvarium - tisza utca
Ugye aki ismeri az árukészletüket, az tudja, hogy kb mind másban jó, és a készletük is csak részben fedi egymást. Az áraik jók. Kicsit sajnálom, hogy a korallosnak nincs nagyobb édesvizi kínálata, de ugye miután korallos..., meg elvileg a másik boltjuk inkább, majd egyszer megnézem.Ami külön tetszik, és nekem szempont hogy mindháromba tiszta a bolt is, és az akváriumok is. Jó hogy csak két hetet van ott a hal, de akkor is... Ne már egy vízköves, teleszart, algás szutyokbam nyomorogjanak már a halak.
Ami még jó, hogyha nem tudnak valamit, akkor nincs kiadva nekik, hogy faszságokat beszéljenek, és tukmálják rád mindenképp.Régebben járkáltam a rájába is, de a felszerelés drága, a hal ugyan olcsó. Viszont növénybe, ki lehet fogni jókat.
Greenaqua nekem távol van, ami meg kell onnan, az kb van a fennti háromba is.
Esetleg van még jó, amit elkerültem?
Voltam pár kissebbe, ami ha itt lenne a szomszédba, valószínű járnék oda, de külön nem éri meg kimenni.
Freshnapf(xxl), és alfazoo is nagyom szépek, csak az árak..."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
Sirandrish
legenda
válasz Sirandrish #23426 üzenetére
Végül is egy Atman CF 1000 lett belőle...a rendelést le is adtam.
Ez 1350l/h-t tud..ha 800at tud akkor már jó vagyokViszont ebbe legalább 2 réteg perlont akarok rakni...azt egymásra tegyem majd vagy mondjuk kosaranként?
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Sirandrish #23428 üzenetére
Az nem 30?
"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Sirandrish #23430 üzenetére
Nem akarom lehuzni az atmant, mert nem ismerem, viszont azt mondjak, hogy a perlon lefojtja nagyon.
-
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Sirandrish #23432 üzenetére
Mondjuk a hydoromat, az tolja mint az allat.
-
Sirandrish
legenda
válasz xxxjjjkkk #23433 üzenetére
Nem vagyok egy nagy szakértő, de szerintem azt pont ugyanúgy megfogja mint bármi mást. Legyen szó akár Atmanról vagy Eheimról. Sűrűbb közegen nehezebben jut át a víz...ergo perlon nélkül a Hydorod is biztosan jobban teljesítene
De majd meglátjuk egyébként. Az biztos hogy jobban járok vele mint az Eheimmel jártam volna...az 440itert tud gyári adatok szerint..az maximum 300-320 lehet. Ha arra rátolok két réteg perlont, akkor lehet belefullad.
Reményeim szerint két ekkora szűrő már elviszi majd powerhead nélkül is kakimenetesen az akit
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Sirandrish #23434 üzenetére
Nemtudom, a motor teljesitmény számít. Na nem az hogy hány wattot fogyaszt. Azon kívül a rotorlapáttól a csőig minden
Elvileg az eheim jobb, de jóval drágább is.A hydort meg koszosan lemérem majd.Igaz én a prof600 at vettem 200 literbe, a halak nem bírják az áramlást, ha nem fojtom le. 2 hete van meg. Eddig jó.
A víz tökéletes.
Azt az atmant meg az eheimet összehasonlítani, meg kár, így, hogy csak árban hasonlízanak.
De én sem vagyok szűrőszakértő, csak műszakilag közelítem meg."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
Tarill
őstag
olyan kérdésem lenne hogy külső szűrőbe a szűrőanyagot mennyire kell tömötten rakni? eheim 2211-be aminek csak 1,3l a pohara ugye van alul felül távtartó szóval ott szabadon tud járni a víz de közte van egy kék szivaacs nem egész egy liter eheim golyó meg eddig legfelül volt egy perlon amit kidobtam és egy félbevágott kék szivacsot tettem be kicsit passzentosan ment már rá a fej de ráment és a fülek is bepattantak de hát azért fognak is
-
Sirandrish
legenda
válasz xxxjjjkkk #23435 üzenetére
Elhiheted hogy én is szívesen vettem volna Eheimet, de ebből a pénzből csak egy sokkal, de sokkal gyengébbet tudtam volna venni.
Amúgy meg 4 év garival az Atman sem lehet hogy rossz szerintem.Egyébként az adatok szerint a Hydor kevesebbet forgat, mondjuk nagyobb a szűrő térfogata...cserébe többet fogyaszt és jóval drágább
Annak az árából már egy EHEIM Classic 2217et is vehettem volna, és akkor meg már inkább ezt választottam volna
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Sirandrish #23437 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy az eheimet kellett volna venned.
Azt se hogy a hydort.
És azt se, hogy szar az atman."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
noxon
őstag
válasz Sirandrish #23437 üzenetére
Nah két külső lesz a 300 literesben? Powerheadet kiveszed belőle így? Majd írj mennyivel lesz job így a víz meg az áramlat, kiváncsi vagyok megéri-e két külsővel nyomatni.
-
Sirandrish
legenda
Jaja..hát remélem hogy a Powerhead kikerülhet így belőle
havri1 Nálam nem szűr a Power, csak forgat.
[ Szerkesztve ]
-
noxon
őstag
válasz havri1 #23440 üzenetére
Mondjuk mióta rendesen beállítottam az áramlatot, pár napja mindig mikor haza érek meló után öröm ránézni, mert szép tiszta a víz még keresztben nézve is. Szóval most elégedett vagyok így ( egy külső szűrővel meg a vízforgatóval ), bár mikor az auratus sügér dombokat és völgyeket kreál nekem az aljzatban és megtöri az áramlatot olyankor nem örülök, de hát ez van
-
Krisz79
őstag
54l akiba is ajánljátok a külső szűrőt?
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
Krisz79
őstag
válasz Silentfrog #23445 üzenetére
Köszönöm.
Kicsit borsos, 15e alatt lenne,jobb lenne.
Ha felette,akkor mi jöhetne szóba? mit ajánlanátok?http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
havri1
félisten
válasz Krisz79 #23446 üzenetére
Eheim 2213 classic - ot láttam most fb-n pipák, csapok megvannak, csak csövet kell venni. Gyári töltettel 12e.
Sziasztok!
Eladó egy Eheim 2213-as külsőszűrő, csapokkal, teljes gyári töltettel (Eheim bioMECH, Eheim Substrat Pro) . A csövezés nincs meg hozzá, kidobtam, mert nagyon meg volt már keményedve.
Ára 12000 Ft
Érdeklődni privátban vagy 06-30-820-07-15
[ Szerkesztve ]
havri
-
farkas26
tag
https://www.youtube.com/watch?v=Ee7lhNOCGhY
"A jövő sem a régi"
-
Sirandrish
legenda
Ide is beteszem hátha...
Lenne egy talányom amit én nem értek. Adott egy 300literes akvárium amiben csigát még szerencsére egy darabot sem láttam. Amúgy is van Botia ha esetleg mégis lenne, de amúgy tényleg totál nulla. Valahogy az esőztető lyukait viszont néhány hetente eltömítik üres csigaházak. 2 perc alatt tudom orvosolni a problémát, azzal nincsen baj, de nem értem. Hogyan? Honnan? Ha még az akiban van is csiga, hogy jut az át a szűrőanyagon amit perlon zár? Nem értem...
valaki?Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest