Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Gnor27 #9627 üzenetére

    "A winyó 2,5-ös kicsi így egy usb-s külső tokba rakva nem akart elindulni csak csipogott."

    Akkor szokott kattogni, vagy csipogni, ha elégtelen USB-n a tápellátás. Ha csak USB 2.0 porthoz volt csatlakoztatva, akkor nem meglepő ez, pláne ha 7200-as a HDD. USB 2.0 portnál Y-kábel, azaz 2 db port használata javasolt, vagy asztali PC-n hátlapi portja, ott jó esetben akár 1 port is elég lehet. Vagy eleve USB 3.X port használata és akkor nem kellene tápellátási gondnak lennie. Viszont ha túl hosszú az USB-kábel, akkor akár az utóbbinál is lehet gond, ezért lehetőleg rövid kábelt célszerű használni.

    "Most kellett volna róla valami így egy külső tápos keretbe tettem bele de sokáig megint csak csipogott, de a gyors ki-bekapcsolás segített és felpörgött"

    Mármint ha 3,5"-os típusba, aminek saját tápegysége van, akkor annál elvileg nem lehet gond a tápellátás, simán meg kell hajtania egy 2,5"-os HDD-t gyors ki- és bekapcsolás nélkül is. Vagyis érdekes, ha esetedben nem ment elsőre...

    "Fix mbr vagy akármilyen más helyreállítással érdemes lenne próbálkozni vagy csináljam egyből adatvisszaállító programmal? Mit javasoltok?"

    Ha adatot akarsz menteni és már el is kezdted az EaseUS szoftverével, akkor nyilván azt kellene végigcsinálni. Meg ha tartósan RAW lett mindhárom NTFS partíció, akkor az amúgy is problémás és elsődlegesen az adatmentés javasolt. Ha az megvan, ráérsz utána kísérletezni. Bár egy rendszermeghajtónál nem feltétlen javasolt a direkt visszaállítással, mivel akár a rendszerindítást is elcseszheti (példa). Ha nem cél róla a későbbiekben a bootolás, akkor inkább lehet, de adatpartícióknál sem minden esetben eredményes a direkt javítás, visszaállítás. Ha fontos adatok vannak rajtuk, akkor elsődlegesen adatmentés javasolt, az a biztosabb és egyben biztonságosabb megoldás.

    "A maradékokat látja és rohadt lassan de olvasni is tudja. Pl az egyikről másoltam 4-5 gigát és legalább 20 percig tartott miközben a sebesség a nulla és a 2-3 m per másodperc között ingadozott. "

    Kérdés, hogy a leírt malőr miatt, vagy már előzőleg sérült-e a HDD, milyen jelenleg az állapota, azaz mit mutat pl. a HDS. Ha gond vele, tele van szektorhibával, akkor nem meglepő, ha irreális mértékben belassul. Ha kritikus az állapota, akkor viszont meg kell fontolni, hogy érdemes-e otthon tovább nyúzni, vagy nem-e kellene inkább szakemberre bízni a mentést, ha nagyon fontosak a rajta lévő adatok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák