- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rinocerosz
őstag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy valaki cserélt e már akkumulátort egy Acer aspire 5 a515-54G-ben? -
sunavlys
senior tag
Sziasztok, vettem egy Acer travelmate gépet. Pendriverol próbáltam w10-et telepíteni. Valami install. Wim-et hiányol. Debian is elakadt ha jól láttam, nem ismeri fel az ssd-t. Belemenve bios-ba, valóban nincs ssd a bootolhato eszközök között, az információs ablakon viszont ott van 512 GB-tal. Merre tovább?
ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro
-
Pakmara
őstag
Sziasztok!
Adott wgy Aspire 5 A515-44. Létezik az, hogy sehogy nem lehet az energia sémat úgy beallítani, hogy egyezzen akkus és töltős üzem mellett? Alap beállítás mellett hálózatról 4 Ghz-ig felboostol->melegszik->pörgeti a ventit. Akkuról olyan 2.4-ig lövi el, csendesebb/hűvösebb. A kettő között teljesítményben nem érzek érdemi különbséget az én használatom mellett. Hiában állítom az energiaséma minden egyes lehetőségét egyformára akkor is eltérően viselkwdik. Bios természetesen fapad, semmilyen beállítás nincs
Köszi, Pakmara
-
csixy
addikt
Hogyan lehet 115kilóból egy nem gamer Acer gépet egy egyszerű nyugdíjas felhasználó számára összekalapálni.
[https://prohardver.hu/tema/milyen_notebookot_vegyek_3/hsz_173207-173207.html]Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Beni2360
félisten
A BB topikban szoktak akciós lapikat li kelni és az Emagnál meg sok UjraCSomagolt lapi kapható. Érdemes körül nézni.
(egy egyszerű nyugdíjas vagyok)[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Imort
csendes tag
sziasztok!
Kinéztem magamnak ezt a laptopot: Acer Aspire 5 A515-45-R2XL
Esetleg van vele tapasztalatotok, vagy tudtok hasonló árban jobbat ajánlani?
Magammal vinném, amikor utazok, átlagos felhasználásra szánom, egy linux futna rajta előreláthatólag. Barátja az ubuntu linuxnak ez a laptop?Egyáltalán jók az acer laposok? nem volt még olyanom soha.
Köszi!
-
csixy
addikt
válasz Beni2360 #35405 üzenetére
Én a saját nyugdíjas best buy sztorimat tettem fel, ami hepi enddel végződött. Leírtam a pontos adatokat, azért hogy ha valaki meg akarja ismételni, akkor itt van a know-how-ja, csak nem szabad mellényúlni, mert pont mellette egyből a gödörbe esünk.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Beni2360
félisten
Akkor most újra olvasva a hsz-t én félre értettem. Azt hittem keresel egy laptopot valakinek. Bocs.
Nálam is volt pont 2 éve egy B. B. vásárlásom egy 165 e-res média boxot 85 e vettem meg de az elarazas volt.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
nutfile
aktív tag
nekem ugyanez van 3 hónapja, csak ezüst (akcióban volt 180k).
én mondjuk win10-et tettem rá és frissítettem win11-re.
korábban nekem sem volt acer.
átlag használatra tökéletes. leginkább böngészek és streamelek rajta (netflix, nfl gamepass), valamint outlook és chat progik vannak még használatban. ezek gond nélkül mennek.
ubuntut (ezen még) nem próbáltam. -
atika88
senior tag
Sziasztok!
Adott egy ACER Aspire 7750G 17" Notebook (i5-2430M 2x2.40 GHz-3.00 GHz turbo 2mag/4szál és mellé egy GPU Radeon HD6650 1GB)
Általam még nem tapasztalt problémával találkoztam. Gyakorlatilag Windows 7 és 10 alatt is különböző kiadású driverekkel is következőt csinálja: a képen vízszintesen fekete csíkok jelennek meg egy pillanatra majd eltűnik azonnal. Főként böngészés altt ha görgetősávot használjuk. Gondolom nem képernyő hiba se nem memória...inkább a Radeon GPU akarja megadni magát lassan benne
Üdv és Köszönöm a segítséget! -
Sztlaci
aktív tag
Aspire3 as sorozatú laposba lehet 5-ös sorozatú kamerát tenni. A gyári az az Acer szégyene.
Talán ha CIF felbontású.
Vagy másik drivert? Hogy ilyen fost lehet hogy szoftveresen butították le?
Nem hiszem el, hogy ilyen szemete még gyártottak mikkor ez a piacra kerül.Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD
-
csixy
addikt
Összeeszkábáltam a nejemnek egy Acer Aspire 1 A114-21-A5WL gépet ,ma volt az átadási ceremónia. A beletett 500-as NVME és a 8gigásra cserélt RAM ellenére sem volt drága. Win 11 Home seper rajta. Egy speccy-t elengedtem, lehet-e hogy tényleg van benne még egy RAM slot, mert a RAM oldalon kettő slotot mutat?
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
iximaxi
csendes tag
Sziasztok! A317-51G-508V amit szeretnék kimaxolni, de az sem egyértelmű, (netes kereseések, változó adatok) hogy 2666Mhz.nél nagyobb ram rakható-e bele, az sem, hogy a 4gb soldered mellé +8 vagy +16 is megy?
továbbá, hogy MVme-ből mennyi a max 512 vagy nagyobb?
és, hogy az alaplap PCIe Gen3x2 vagy PCIe Gen3x4 vagyis van-e értelme pl ilyet venni:
SSD M.2 NVMe MSI Spatium M390 500GB, ha valakinek van tapasztalata erről az nagyon hasznos lenne számomra, a felesleges vásárlásokat megelőzendő. Előre is nagyon közönöm
IXI -
szobipeti199
tag
Sziasztok!
Az alábbi 2 laptop közötti különbségekről szeretnék tájékoztatást kérni, pro/kontra, és hogy véleményetek szerint melyik jobb ár érték arányban? Illetve az Iris xe mennyivel rosszabb az MXhez képest, vagy az i5-ös proci sokkal többet ad, mint az Iris xe elvesz?
Egyetemi felhasználásra kell (Visual studio community) és ritkán játék (fortnite), viszont az egyetemi felhasználás előnyt élvez, tehát ha arra jobb az i5-ös proci, akkor nem baj ha gyengébb az iris xe.
Ezek alapján melyiket ajánlanátok?
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!
https://www.acershop.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptop/acer-aspire-5-a515-56g-39qp-ezust-matt-kijelzo-mar-3-ev-garanciaval-nxat2eu00f/15708/
https://www.acershop.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptop/acer-extensa-ex215-54-52rn-mar-3-ev-garanciaval-nxegjeu00j/15593/ -
Pakmara
őstag
válasz szobipeti199 #35418 üzenetére
Szvsz jobban jársz az általános notis topikban. Ott inkább van élet, hamarabb kapsz szakszerű választ.
-
szobipeti199
tag
válasz Pakmara #35419 üzenetére
Ott már megkaptam a tiltásomat, mert a "szakértők" erőltetik, hogy töltsem ki a 10 pontos kérdést (hozzáteszem megtettem, mégsem kaptam választ..) és akkor tudnak majd nekem válaszolni, hogy milyen laptopot vegyek, mert ez a kérdés amit feltettem értelmezhetetlen... És ennyi pénzért amúgy is csak használtat vegyek, mert az újak szemétre valók.
Hát igen, "szekértők" -
Pakmara
őstag
válasz szobipeti199 #35420 üzenetére
Nem lesz hozzáértő válasz de én az i5-öst venném, ha a kettőből kell választani. Az i3 az 2 mag 4 szál, az i5 a duplája 4/8. SSD is dupla méretű. Ha minden igaz az i5 Iris-ben 80 végrehajtó egység van. Az első pár szembejövő YT videó alapján ez 40-50 FPS-re elég 1080P Low. Ha ez elég akkor boldogság, ha nem akkor lehet utána járni h MX 450-ből melyik verzió van az i3-asban és az mit bír. [link]
-
Egri75
csendes tag
válasz szobipeti199 #35422 üzenetére
Azért az Aspire 5 mellet tőbb minden szól MX 450, a 48Wh ,a háttér világítású billentyűzet, a csatlakozók USB Type-C , Wi-Fi 6 . Általános felhasználásnál nem jön annyira elő az I5 proci előnye.
-
Pakmara
őstag
válasz Egri75 #35423 üzenetére
Jogos. Harmadik típusú javaslat? 155e, Ryzen 5300 Apsire 5
-
szobipeti199
tag
Akkor bedobnék még egyet, ha szabad Még az egyik üzletükben van egy elérhető.
Ryzen 3 5300U jobb lehet mint az i3 1115? 2 mag vs 4 mag? Illetve az amd bővíthető 16 gigára, az intel nem, bár egy ilyen konfignál hozna előrelépést a 16 GB?https://www.acershop.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptop/acer-aspire-5-a515-45g-r8hg-ezust-matt-kijelzo-mar-3-ev-garanciaval-nxa8ceu004/15895/
-
Pakmara
őstag
válasz szobipeti199 #35425 üzenetére
Már nincs készleten.
-
szobipeti199
tag
válasz Pakmara #35426 üzenetére
Igen, az utolsó darabot sikerült eltetetnem, hétfőn megyek megvenni.
Már csak el kellene dönteni, hogy kb azonos árban i3 1115 vagy Ryzen 3 5300, vagy pedig megér 70ezer ft felárat az i5. De ahogy nézem a teszteket, nem annyival jobb azt i5 mint amennyivel drágább.Szerk.: Közben találtam egy másik versenyzőt is ami i5-tel van, csak az kimaradt a leírásból, bocsi.
https://www.acershop.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptop/acer-aspire-5-a515-56g-59rb-ezust-matt-kijelzo-mar-3-ev-garanciaval-nxat2eu00g/15707/
[ Szerkesztve ]
-
Egri75
csendes tag
válasz szobipeti199 #35427 üzenetére
Ez a legjobb paraméterekkel rendelkező, de a legdrágább is, ez már csak a pénztárcád függvénye.
-
mulatosdj
aktív tag
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy ebbe a laptopba a memória bővíthető-e vagy van -e 2 slot benne. Vagy esetleg egyik az alaplapra van integrálva? Valaki tud ebbe segíteni? https://www.acershop.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptop/acer-aspire-5-a515-56g-59rb-ezust-matt-kijelzo-mar-3-ev-garanciaval-nxat2eu00g/15707/
Illetve az intel i5-1135g7 mellé az iris xe vagy az mx450 kártya az erősebb?
Köszönöm szépen! -
mulatosdj
aktív tag
válasz szobipeti199 #35430 üzenetére
Szia! Ez a memória forrasztás nem a legjobb dolog sajna. Bár ahogy néztem a felhozatalt, nagyon nincs más ebbe a kategóriába, ami többet tudna vagy jobb lenne.
-
mulatosdj
aktív tag
Végül nem rendeltem meg a kinézett laptopot, bár nem tudom hogy jól döntöttem e. Ajánlásra várok egy másik csoportba, kíváncsian várom kapok e.
-
szaboi6512
őstag
Üdv!
Melyik gombot is kell nyomni a biosban hogy megjelenjen a rejtett funkció is?
Elfelejtettem, és nem látja így a merevlemezt..
KösziASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
sowi
őstag
-
szaboi6512
őstag
-
sunavlys
senior tag
válasz szaboi6512 #35438 üzenetére
Megirod?
ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro
-
imis
senior tag
Sziasztok,
Van egy acer VN7-572G (2015) notebookom. Akkut kiszedtem mert felpuffadt. annélkül használom. Még minden működik, szóval nem cserélném.
A kérdésem, hogy van rajta usb-c csati, he ehhez csatlakoztatnék egy hub-ot amni van PD töltő csati (jelen esetben a táp lenovo usb-c) akkor nekem ezen a csatin működne minden? -
e.vid
senior tag
válasz szaboi6512 #35438 üzenetére
Ezt soha nem fogom megérteni...amikor valaki kérdez, segítséget vár, majd rájön a megoldásra és csak annyit ír, hogy megoldódott... miért nem lehet a megoldást megosztani
'' Ne félj a tökéletességtől! Úgysem éred el sohasem.'' - by Dali
-
ArniHun08
újonc
Sziasztok!
Eladó 2011-es gyártású Acer 5755G notim i5-2430M CPU 2,4 GHz, 8 GB RAM, 256-os SSD-vel, Win10-el. Szerintetek mennyit lehet elkérni érte?
Köszönöm ha segítesz! -
Beni2360
félisten
válasz szaboi6512 #35442 üzenetére
Igen gondoltuk, de hogyan? Én töröltem egy HDD teljes anyagát mert nem tudtam betujelet adni neki.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Pakmara
őstag
válasz szaboi6512 #35435 üzenetére
Sziasztok!
A515-44 Aspire 5-nél valakinek van tippje, hogy advanced biost hogy lehet előhozni (ha van ennél a modelnél ilyen egyáltalán). Neten találtam rakat videot, de az ot látott bill.kombókra (Fn+Tab pl) nem történt semmi.
Köszi, Pakmara
-
Beni2360
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Mikrotik routerek
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Futás, futópályák
- Óra topik
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest