Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hegyirabló

    veterán

    Nem akarok senkit védeni vagy bántani, de némileg azért igazat adok inf3rnonak. Ami a magyar kiskereskedelemben folyik, az néha tényleg kritikán aluli. A polcok konganak az ürességtől, de tényleg úgy, hogy közben meg a raktárban ott van a termék, csak nincs kedvük kihozni. A Spar ilyen szempontból nekem is a "kedvencem". Ezer történetet tudnék írni róluk, de most csak hármat fogok. Bementem egyszer Intersparba, tehát még csak nem is kis bolt, polcok üresek. Kérdem az eladót, mondja hogy hát ez van. Megkérdezem tőle, kellően udvariasan, hogy nekik nem az az érdekük, hogy minél több terméket eladjanak? Mire azt válaszolta, hogy ő akkor is megkapja a fizetését, ha egyetlen terméket sem ad el. Dicséretes mentalitás, nemigaz?

    A második sztori, közép Spar, pont az a termék, ami nekem kellene, egy darab sincs a polcon. Megint csak kérdezem, a válasz az, hogy csak az van ami a polcon van, biztos, hogy nincs belőle több, ő ezzel nem tud mit csinálni. Kicsit szkeptikus voltam, a korábbi - és inf3no által említett - rossz tapasztalatok miatt, ezért felhívtam a vevőszolgálatot, ahová van közvetlen kontaktom. Mondja a vevőszolgálat, hogy hát igen, akciós termékből kötelező tartani megfelelő mennyiséget, de mindjárt odaszól a boltba, és visszahív. Így is lett, kiderült, hogy több kartonnyi van még abból, amit venni akartam. Megyek a sorra, eladók pakolják ki a dolgot. Mondja nekem az egyik, hogy "- Nem kellett volna ám betelefonálni a vevőszolgálatra, nyugodtan szólhatott volna bármelyik kollégának itt a boltban!". Ekkor kezdtem el gondolkodni magamban az anyukájáról.

    Harmadik történet, az egy diszkont áruház. Én nagy kóla ivó vagyok, tudom, egészségtelen, az én bajom. Unom már a cipelését, ezért egyszerre szoktam nagyobb mennyiséget venni, akár másfél hektót is. Bemegyek a diszkontba, kólás raklap üres. Kérdem eladót, nincs kóla? Hát nincs, lehet, hogy nem is lesz, meg egyébként is utálom a munkámat (ezt már nem mondta, csak ez volt az arcán). Na, állt két öltönyös pasas az üzlettérben, és beszélgettek. Vagyok olyan vagány, odamentem. Kérdem, menedzsment? Mondja igen. Mondom nekik, hogy kellene jó sok kóla. Bement az egyik öltönyös a raktárba, három perc múlva ő maga húzta ki a raklap kólát. Ez utolsó történetnek mi a tanulsága? Valószínűleg azért ő a menedzser, mert nem a könnyebbik végén fogta meg soha a munkát.

    Szóval nem lehet általánosítani, de ahogy a már említett fórumtárs írta, azért elég sok példa van. Most hármat írtam, de ezret tudnék!

    :R

    Eladó új Puretrak Valor egér, USA vásárlás, csak kipróbálva volt 1 év jótállással.

Új hozzászólás Aktív témák