Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tobias88888

    őstag

    válasz likeaRAINBOW #24301 üzenetére

    Hardverker, 1 év garanciát írnak, ami gondolom a jótállás, de a bolt többet nem akar rá vállalni, melyik bolt is tenné? Olvasd el a jótállás és szavatosság fogalmát...

    Riogatni fórum hozzászólásban bárki tud össze vissza ugyan úgy ahogy idióta híreket is csinálni. Konkrét esetet ha írna Thrustmasterrel kapcsolatban, hogy egy itthon amúgy is forgalmazott termékre egy bizonyos boltból nem járt a szavatosság és a Thrustmaster válaszát is belinkelné, akkor hiteles lenne.

    Fehercsoki
    "Nem a szavatosságról beszélek, 2 év jótállást vállal a TM az összes termékére, ebbe a T300 és annak összes változata beletartozik, ezért teljesen egyértelmű, hogy amelyik bolt ezt nem adja meg, az nem hivatalos forrásból szerezte a kormányt."

    http://www.ofe.hu/inet/ofe/hu/top/gyik/szavatos.html
    http://fogyasztovedelem.kormany.hu/node/157

    Nem a bolt adja és nem is a bolt veszi el a szavatosságot. Ugyan így gyártó nem vállalhat jótállást, csak szavatosságot (persze azt kiterjesztheti):
    "THRUSTMASTER EXTENDS ITS WARRANTY TO 2 YEARS" (2000es évekből)

    Warranty-ra keress rá egy szótárban :)

    A lényeg:
    - A termékhez tartozó számlával fix 1 évig jótállás vonatkozik a termékre a boltnál. Van olyan termék amire ez nem jár vagy nem ennyi idő, de a kormányokra 1 év.
    - Kizárólag a terméket vásárló személy 2 vagy több évig érvényesítheti a szavatosságot a gyártónál (ezt növelheti a gyártó). Akkor nem érvényes, ha olyan országban vetted a terméket ahol azt nem forgalmazzák vagy nem te vetted (eredeti vásárló tudja csak érvényesíteni)

    Ha megnézed a magyar boltokat össze vissza írják, azt nem lehet alapul venni, hozzá nem értők szerkesztik. Pl olyant írnak edigital oldalán, hogy 1 év gyári garancia van, ami nyilván hülyeség a fent leírtak alapján :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák