- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- iPhone 12 mini - kicsi a bors, de bitang erős
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
daneel_hu
addikt
Megnéztem ezek közül párat, lényegében még nincs harmadik hullámuk, vagy csak most kezdték el. (pl Hollandia, Németország)
Ha már példa akkor: Thaiföld tavaly tavasz óta 94 kovid-elhunyt.
60 milliós lakossággal.
Még ha durván ferdítenek, akkor is kb 1000x-es különbség egy eu-országhoz képest.
De szerintem bőven van még ilyen állam, csak keresni kell.EU, USA és egyéb nyugati államok = egészségtelen életmód, durván széthízott társadalom.
-
Ringman
nagyúr
jaj, hát akkor lehet ez még sem így van?
Orbán Viktor: egyetlen módon tudjuk megállítani a vírust, oltássalEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
lacafaca
addikt
-
Stanlee
őstag
válasz Drizzt #93299 üzenetére
A Mutti kedden bejelentette, hogy akkor aki eddig mar kapott egy adag AstraZenecat, es hatvan alatti, az nem fog kapni masodik AstraZeneca oltast. Ez kb. 1,8 millio embert erint.
Helyette majd mindegyik kap egy Pfizer/Biontech vagy Moderna oltast. Az ajanlast kiado STIKO nem tudja, hogy mukodni fog-e a ket kulonbozo tipusu oltoanyag hasznalata, de miert ne. Egy honappal ezelott meg 65 felett nem szabadott adni az AstraZeneca-t, mert nem volt eleg adat az idosekre gyakorolt hatasarol.
A szentseges szuzanya errol a dontesrol mar tudott mult heten, elment a TV-be, leadta a szentmiset, hagyta 300 ezer uj ember beoltasat, majd kiallt a nep ele es bemakkantotta, hogy akkor inditunk egy ossznepi kiserletet 1,8 millio ember bevonasaval, hogy hogyan hat ha kulonbozo oltoanyagokat kevergetunk.
Ha Orbanc merte volna ezt megcsinalni, itt a forumban akkora tombolas lenne, hogy ihaj, de ugye a Mutti, az biztos jo amit a Mutti meg a friccek csinalnak.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
t72killer
titán
válasz Stanlee #93358 üzenetére
, ez Mengelét játszik?? Ez megőrült. A mutánsokra specializált mRNS-t még nem adjuk, merthogy nem tesztelték a 2 aminosavcserélt cuccot 1millió tesztalanyon, de random oltóanyagokat összekotyvasztunk. Remélem az így felszabadított AZ oltóanyagot más ország megkapja legább...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Wn2tl
aktív tag
Úgy látszik ő is Gődény fan.
-
Stanlee
őstag
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
nagyúr
válasz FіkuszKukіsz #93366 üzenetére
Ezzel még nem is lenne gond, sajnos mindeki szabadon lehet hülye, amíg az nincs másra hatással, ez a mondat sokkal aggasztóbb: "vélekedett a fitnesszguru, akinek több mint 1,2 millió követője van a Facebookon.
[ Szerkesztve ]
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
snecizero
senior tag
Oltásom kálváriája:
Három héttel ezelőtt mentem oltásra a szputnyikért.
Odaérkezésemkor egy túlbuzgó rendőrbácsival találkoutam. Nem barátkoztunk össze finoman fogalmazva. Az oltást nem kaphattam meg a vese problémám miatt.Következő kör a mai nap. Ma reggel 8:42 mentem oltásra Pécaen a 400 ágyas klinikára.
Odaérkezésemkor két sort találtam. Mondanom kell hogy rengetegen voltak. Egy katona mindjárt meg is szólított.
Kérdezi hova érkeztem. Mondom a nevem, ő meg nézi a listáját és nem találja a nevemet. Azért mondja áljak ebbe a sorba. Ez a rövidebb sor volt. Nem én választottam, ide állítottak. Nagy meglepetésemre kit látnak szemeim hát azt a túlbuzgó rendőrbácsit. Látta hogy beállok a sorba és egyből elkezdett közelíteni felém. Gondoltam hát ebből semmi jó nem fog kisülni.
Oda ordít hogy hányra jöttem. 🤔 Mondom neki az időpontot. Avval a lendülettel átvezényelt a hosszabb sorba. Na jólvan gondoltam ma innen nem szabadulok.
A sorban álva oda jött egy fogalmam sincs hogy hova tegyem besosztott emberke. Mondom neki a nevem az oltópont számát stb. Mondja nekem kövessen. Egy "VIP" belépőn bementem és a kötelező regisztráció után azonnal megkaptam az oltást. Az oltás kb annyira fájt mintha egy darázs megcsípett volna. Utána beinvitáltak a váróba. Itt 15 percet ell kell tölteni. Ha minden ok akkor mehetek. Miközben ott várakozom eszembe jutott hogy nem kérdeztem meg oltás előtt hogy mit akarnak belém nyomni. Amúgy monták korábban hogy pfizer lesz jó eséllyel. Szputnyikot az első oltási kisérletemnél ügye nem kaphattam. Mondja a hölgy hogy szputnyikot kapott.
Azt mondta hogy mostanra változott és adható a krónikus betegeknek is. Most már éppen hogy érzem egy kicsit a karom. Amúgy teljesen jól vagyok. Mondjuk azért még korán vagyok. Hidegrázás, fejfájás, láz ra számoljak mondták. Röviden ennyi![ Szerkesztve ]
Ulefone Power Armor 21. * Jézus az út az igazság és az élet !!!*
-
Z.É.T.
őstag
válasz daneel_hu #93369 üzenetére
Annyira felesleges ez, Thaiföldön a szabályoknak köszönhetően egy teljes év alatt annyi fertőzött volt, mint nálunk három(!) nap alatt.
A második hullám is egyetlen járványügyi szabályszegés miatt alakult ki (határon lévő bordélyház).
NULLÁhoz konvergáló köze van az egészségnek, de ha minden áron bele akarjuk keverni, akkor igen, nálunk ennyi eset mellett valószínűleg öttel többen hunytak volna el.[ Szerkesztve ]
https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
nagyúr
válasz daneel_hu #93347 üzenetére
Úgy értem aki most bevállalja a vakcinájt, az vigyázzon magára pár napig.
Ez elég egyértelmű...lenne. Navy kolléga helyében én sem sietnék most, hacsak nem a patikába az itt többször javasolt különböző bogyókért. D vitamin, savanyó káposzta, etc.
Valószínűleg sokan nem tudják, hogy mennyi ideig alakul ki a védettség és máris flangálnak az első shot után.
Ez azért a mai infórengetegben élve elég érthetetlen. Kíváncsi vagyok, mondanak-e valamit erről az oltóponton. Mármint nem nekem, mert ha meglátják értelmes orcámat, nyilvánvaló lesz számukra, hogy mindent is tudhatok. (na igen, nem szeretnék álszerény lenni, csak azért vetettem ide, amit már úgyis tudtok)
Én mondjuk pont ugyanannyit fogok flangálni, mint előtte, nincs választásom. Szerencsére tömeget jórészt tudom kerülni. Amikor tudom.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
titán
válasz snecizero #93371 üzenetére
Igen, majd 2 hete változtattak az alkalmazási előírásán. [link]
Az új változat szerint
„a védőoltás körültekintéssel alkalmazható krónikus vesebetegség....Ahogy arra Dobson Szabolcs gyógyszerész felhívta a figyelmet, a módosítással igazodnak az eredeti orosz alkalmazási előíráshoz. Amikor az első, hivatalos magyar változat megjelent, a fenti betegségek Oroszországban sem számítottak ellenjavalltnak, csak óvatosságra hívták fel a figyelmet.
[ Szerkesztve ]
-
Stanlee
őstag
válasz #20749568 #93362 üzenetére
Igen, gondolom a nagy haditerv az volt, hogy valahogy ellaviroznak tavaszig, jon a melegebb ido es a csokkeno szamok miatt lehet lazitani a gyeplon, mindenki boldog, megy az oltas, egyre kevesebb oreg hal meg, es nem sokkal a valasztasok elott mar szinte mindenkit be tudtak oltani es emiatt megint megvalasztjak oket. De szerencsere a termeszet keresztulhuzta a szamitasaikat - ekkora zakot ritkan latni, mint amit ezek most bezsebeltek.
@T72killer: nem Mengele ez, csak nem tudja, hogy mit csinal. Alapvetoen fel es a felelem hatarozza meg a donteseit. Biztos van jopar tanacsado a kornyezeteben, akik a trombozisos halalozasokra ezt a fajta valaszt latjak a megfelelonek.
Azzal van a baj, hogy amig az RKI igazgatoja allatokra specializalt, tehat minden gond nelkul levagat egy hizlaldat, bezaratja, vagy egyik naprol a masikra egy teljesen masik strategiat hoz ki a allattarto telepen levo fertozes kezelesere, az a gondolkodasmod az emberekre nem hasznalhato.
Ugyanez igaz a No-covid strategianak elo tanacsadokkal, ha fogekony ra a politikus, akkor azt fogja alkalmazni, ami kozel all az elkepzeleseihez. Merkel no-covid hivo, es o ennek megfeleloen is hozza a donteseit es ennek megfelelo tanacsadoi buborekot is alakitott ki maga korul. Az, hogy ez most jo-e vagy sem, az mar egy mas kerdes.
-
syberia
veterán
válasz daneel_hu #93337 üzenetére
"Az immunrendszer az oltással "foglalkozik", nem a fertőzéssel."
A szuboptimális antitestválaszok veszélyt jelenthetnek a COVID19-betegség során
(#93344): Így van.
(#93351): Ma még nem röhögtem egy jót, eddig.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
TA68
őstag
Két ismerősöm is van, akik nem akarják beoltatni magukat, pedig a munkakörüknél fogva naponta rengeteg emberrel találkoznak. Maszkot sem akarnak használni, mert ők rohadt egészségesek (még) és különben is csak azok kapják el a vírust, akiknek rossz az immunrendszerük. A múltkor elugrott hozzám az egyikük, persze maszk nem volt rajta. Rászóltam, hogy vegyél már fel egy maszkot légyszi, rajtam is van. Erre megsértődött.
-
t72killer
titán
A maszklakó alienek szorijának mondjuk annyi alapja van, hogy rengetegen használják ugyanazt a maszkot nap mint nap, nem cserélve. Így aztán bacik elszaporodhatnak rajta, ami tényleg vezethet tüdőgyuszihoz. Nem segít a helyzeten, hogy még mindíg többszörösébe kerül a sima műtősmaszk (legjobb megoldás elvileg, uis használt papírzsepkendő módjára kidobod) ára többszöröse a 2évvel ezelőtti áraknak.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
nagyúr
Én ezen már rég túlléptem, aki megsértődik erre, főleg,ha ismerős, pont nem érdekel. Vegye fel, vagy "viszontlátásra". Bár nyilván igyekszem semelyikke lsem találkozni, ha mégis kell egy percre, vagy valami, előre megbbeszéltem, hogy végig maszk, vagy hagyjuk a dolgot.
t72killer: Az biztos.... hány embernél látom,hogy már tiszra rojtos, szürke, ltványosan elhasznált maszkban vannak, kb. tavaly ilyenkor volt cserélve/kimosva utoljára...
Ami a vicc, igen szép, igényes nők esetén is azt látom,hogy a smink, a ruha, minden szuper, aztán felvesz egy ilyen maszkot. Nem akarok megsérteni senkit, nyilván nagyon sokból pár ilyen van, de annál jobban szemet szúr az embernek.[ Szerkesztve ]
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
lacafaca
addikt
válasz radi8tor #93372 üzenetére
ott a pont maszktalan jóbarát...csak egy pöppet gondolkodni kellene. ha (gondolom) ugyanazon metódus mentén kapta meg az összes az engedélyt, akkor vagy mindegyik jó, vaaagy.... ha szar van a palacsintában, akkor kurvanagyagáz
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
szabi__memo
nagyúr
Schobert Norbi: A leheletünktől és a baktériumoktól fonalférgek keletkeznek a maszkban
Rémhírterjesztésért ugye vittek már el emberek rendőrök. Ideje lenne folytatni -
NavySeal
senior tag
válasz ubyegon2 #93375 üzenetére
Nem sietek, csak azt nem tudom mi a teendő...
C, D, Zink+Mg, omega3 már évek óta megy, így ezekból van itthon bőven szerencsére. Háziorvos javaslatára vettünk még Aspirin Protect-et a feleségemnek (napi 1 tabletta). Ma panaszkodott, hogy fáj a bal karja (ez tegnap még nem volt).
Pulzoximétert még tavaly az első hullámnál vettem
Elvileg tegnap a háziorvos a teszt után lejelentette a feleségemet.
Hogy van a hatósági karantén hivatalos elrendelése? Értesítenek majd? Pozitív teszttől számít a 10 nap? Mert a köhögése meg van már egy hete.Több valamit, kevesebb semmit!!
-
Saskakas18
tag
Lehet hogy már kérdeztem egy párszor, de segítsetek már abban, hogy ha kapok 1 oltást a kínai vakcinából, akkor 60% antitest alakul ki a szervezetemben? Ha csinálok egy antigénes tesztet az pozitív lesz?
A tökéletes becsületes üzletelés a mérvadó!
-
lacafaca
addikt
válasz tom_tol #93389 üzenetére
a kertészeket ne hagyd ki
Saskakas18 jelen állás szerint talán a 3. után...esetleg
[ Szerkesztve ]
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
Z.É.T.
őstag
válasz Saskakas18 #93390 üzenetére
A második oltás után 21-28 nappal érdemes tesztelni, de a gyorsteszt nem minden esetben megbízható.
Ha tudni akarod az antitestes immunitást, akkor a második shot után 3-4 héttel laborteszt.[ Szerkesztve ]
https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
Ricardo
titán
Rohamrendőrök verték szét a többezres április elsejei pranket Belgiumban
Legalább nem kell mesze menni panaszkodni. Brüsszel ott van helyben.
-
syberia
veterán
válasz szabi__memo #93385 üzenetére
Ha a kutyája fenekét a maszkjával törli ki, akkor ez bizony valós veszély.
https://howbad.info/
-
HÁZIGAZDA
válasz lacafaca #93356 üzenetére
persze, én is tudom az okokat, de az a helyzet, hogy ezeken a számokon nincs mit magyarázni. úgy meg pláne nincs, hogy ott ül az összes kórházban az összes kórházigazgató, és azt mondja, hogy mindenkit el tudunk látni, van elég minden is. vagy "jobb" esetben csak lapít és kussol.
ez a társadalom olyan sok téren és annyira megbukott, hogy arra nincsenek szavak.
boldog karácsonyt!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Drizzt
nagyúr
válasz Stanlee #93358 üzenetére
Tök egyszerű eldönteni, hogy ki mit csinál jól, vagy rosszul. Meg kell nézni az áldozatokat, amivel a járvány jár egy adott országban. Magyarország csak halálozás tekintetében nézve 2.39-szer rosszabbul áll, mint Németország. Persze az összehasonlítás a járvány végén lesz fair, addig bármelyik irányba lehet eltolódás. Az azért eléggé valószínűtlennek tűnik, hogy Németország ezt átbillentse a végére.
I am having fun staying poor.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info