- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #71416 üzenetére
1. Nem írtam, hogy nulla a kockázata. Van kockázata. minél súlyosabb volt a betegség annál nagyobb.
2. Ez a protokoll. A biztonság miatt ilyen szigorú. Szomorú lenne, ha nem tartaná be a protokollt.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Fizetős szolgáltatás, ez a minimum, hogy így kommunikálnak.
Én asszem, hogy nagyságrendekkel többet fizettem már TB jogcímen az államnak, mint ide, szóval izé, szerintem így kéne kommunikálni oltásügyben. A dolog többi részére (hogy akkor most ők honnan, miért, hogyan és mikor kapnak anyagot) nem tudok mit reagálni, enduserként elsősorban az érdekel, hogy mikor kapom meg a valid oltást. Egy ideális országban előbb kapom az államtól, mint egy magáncégtől, ebben egyetértünk. Az ideális ország fogalmáról pedig nem biztos, hogy eszmét kell cseréljünkBog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
HÁZIGAZDA
válasz LanyUs #71450 üzenetére
üdv a klubban. azt a fajta aggódást, amit az ember a gyerekéért érez, nem tudja, nem ismeri, csak az, akinek szintén van gyereke. egyébként az egyik leginkább gyűlölt része az egész gyerekezésnek részemről
(kicsi, nem segít a tünetek azonosításában, nagyon vacakul van, akár nagy baj is lehet, ott állsz, mit teszel -- brrrrrr.....)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
LanyUs
senior tag
Igen! Kétszer feküdtem már a 160 cm hosszú kórházi vaságyon a gyerek mellett 3 napot gégegyulladás tünettel 1 éve ( én 192 vagyok ). Kihagynám a következőt!
A tüdőgyógyászunk és a pécsi virológiai főorvos egybehangzóan ajánlotta a normál influenza elleni oltást ( 2 hónapja mindenkit felhívtam, akit csak tudtam ). Mindkettő kicsi megkapta a jobb minőségűt ( az is dupla oltás volt ) + én meg a párom is a sima felnőtteknek valót. Egyikünknek sem volt tünete utána. Adja is magát a kérdés: akkor miért ez a nagy beszarás a covid vakcinától?[ Szerkesztve ]
-
titán
Csak abból gondolom, hogy nem juthat senki ilyen módon covid oltáshoz előbb, mert azt is kommunikálták, hogy csak az állami oltópontokon lehet hozzájutni és ingyen. Ezen kívül szerintem politikai öngyilkosság lenne a "tehetősebbeknek" előnyt biztosítani ebben a helyzetben. Azt el tudom képzelni a jövőben, hogy ha mondjuk az állami oltóponton másféle vakcina áll rendelkezésre ingyen, mint amit szeretne az ember magának, akkor fizetősben hozzájuthat egy másik típushoz.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz #32839680 #71455 üzenetére
"Lehet mondani hogy így is minden adatunk megvan, ja... csak azt legalább az Úniós jog védi, és nem használhatják fel kényük kedvük szerint."
Ez mikor akadályozta meg őket abban, hogy megsértsenek egy Úniós jogot? Másrészt ha megsértik, akkor ez hogyan bizonyítható? Hogy derülhetne ki, mondjuk a Te részedről és hogy bizonyíthatnád?
Szerintem ez túl gondolás. Én is ezeket gondoltam, mielőtt regisztráltam, aztán a fentiek miatt is (meg hátha talán valami előnyt fogok élvezni) döntöttem a regisztráció mellett. Ja és nem vagyok Fideszes. A politikai topikban lévő hozzászólásaimból ez egyértelműen kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz #32839680 #71461 üzenetére
Nem mondatnak le a személyes jogaimról, mert az Uniós jogok alapján azt nem tehetik. Csak az oltással kapcsolatban használhatják fel. Másrészt bármikor visszavonhatom.
Persze most mondhatod, hogy mi akadályozhatja meg őket abban....Igaz, de ha ennél igaz ez, akkor annál is amit írtam. Vagyis ha megadod, ha nem adod meg, kvázi ugyanott vagy adatvédelmileg, mert nem az Unós törvényektől, hanem annak betartásától, vagy be nem tartásától függ minden adatkezelés Magyarországon.
[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
Nem tudjuk a vakcinák érkezését hosszútávon, és marha sokan nem kérnek oltást.
Azt tudjuk, hogy az egészségügyi dolgozókat sem a szó szoros értelmében fogják számítani, mert benne lesz még az is, aki a gyógyszertárban takarít. Enélkül, a konkrét alkalmazásban állók nagyságrendileg 115.000-120.000 fő.
Az idősek és krónikus betegek: A 15 év felettiek 59%-a az. A teljes népesség durván fele.
Az 55 és 64 év közöttiek durván fele, pl.
/ 4.885.000 fő /Utána jöhetnek az egészséges rendőrök, katonák, okmányirodások, politikusok, ilyesmi.
Aztán a végén a 18 év alattiak. Az nagyságrendileg 1.800.000 fő. /évi 100.000 gyerekkel számoltam így hirtelen/
Az egészségügyi dolgozókból, aki kér, az relatíve gyorsan le lesz tudva, akármennyire bővítik ki a fogalmat, kis csoport.
Azt nem tudom, hogy, ha áttérnek a betegekre és idősekre, és utána jeleznek orvosok, hogy most már kérik, akkor mi van. Az eddigi kommunikáció szerint elsőbbségük van akkor is, szóval mozogni fog a lista, sorrend.
-
Ezekiell
veterán
kicsi, nem segít a tünetek azonosításában, nagyon vacakul van, akár nagy baj is lehet, ott állsz, mit teszel
Ja, üdv a tegnap estémben. Amikor a sikítva síró 1.5 éves gyerek füléből elkezdett folyni valami halványbarnás cucc (ami nem fülzsír), akkor ott azért mire kiért a (nagyon rendes, azonnal ugró) gyerekorvosunk, leszakadt rólam pár köbméter víz. 1 nap alatt sikerült eljutnia a kölöknek a nulláról a gennyes, átszakadt dobhártyás középfülgyulladásig, mint kiderült...... Én ott már minden szörnyűséget láttam magam előtt.. (szerencsére ez "csak" egy gyulladás, antibiotikum megoldja)
Szóval ja, gyerekért parázásnál nincs rosszabb a világon kb semmi. Éppen ezért oltatom be magam azonnal, amint lehet.
[ Szerkesztve ]
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
pjen
félisten
válasz [CS]Blade2 #71464 üzenetére
Még most sem értem.Benne vagyok az idősebb csoportban ami az orvosok után következik.Tehát telefonálok,megmondom a nevem a korom.Előjegyzésbe vesznek,mikor sorra kerülök felhívnak és időpontot egyeztetünk.Szerintem működhetne.
-
Kékes525
félisten
válasz #32839680 #71465 üzenetére
Ezt nem tudom. Viszont ha van valami akkor hogy értesítenek? Ez a dolog lényegéhez nélkülözhetetlen.
Kaptam már tőlük nemzeti konzultációt. Azonnal kidobtam. Nem nagy ár ez, ha csak ilyenekről van szó. Küldjenek bármit más reklámot, kormány dicsőítő iratot, akkor azt azonnal kidobom a többi reklámújsággal. Ez nem jelent semmi plusz munkát.
[ Szerkesztve ]
-
lacafaca
addikt
-
Ezekiell
veterán
válasz LanyUs #71469 üzenetére
Igen, be vagyunk oltva mindketten a feleségemmel influenza ellen. A gyereket is akartuk, de nem volt Vaxigrip, még mindig nincs....
Az oltásokat mi elég komolyan vesszük, az opcionális/pénzért adottakat is beadatjuk mindig. Az orvostudomány csodái akkor működnek, ha az ember hajlandó őket igénybe venni
Mondjuk a feleségem klinikai kutatóbiológus, és perpill Covid kutatással foglalkozik, szóval ő azért "ugatja is a témát"
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
nagyúr
válasz #32839680 #71455 üzenetére
Lehet mondani hogy így is minden adatunk megvan, ja... csak azt legalább az Úniós jog védi, és nem használhatják fel kényük kedvük szerint.
Ahhoz képest, hogy poltopik-lakó vagy, ez a fenti mondatod kb mindenkit röhögésre késztet.
Neked meg regisztrálni arra az oldalra külön jó ötlet, mivel tegnap is említetted óvodás korod, így aztán semelyik csoportba nem leszel benne soha. Még én sem amúgy. Teljesen egyértelmű, hogy az oltáshoz való hozzájutáshoz semmi értelme egy ilyen oldalt fenntartani, oda regelni meg....
Nyugdíjas kap levelet, aki akar neten regisztrál, de aki mindkét csoportból kimarad, ki akar maradni, azt nem kéne/nincs joga oltani/oltáshoz jutni? Szép is lenne meg ugye értelmetlenné is tenné az egész országos oltottsági tervet.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
LanyUs
senior tag
-
HÁZIGAZDA
válasz LanyUs #71469 üzenetére
igen, mi 3fluarttal, a kicsi nemrég kapta az első shot vaxigripet. mondjuk nem is tünetmentes azóta (bekapott egy fertőzést is ugyanakkor)
lacafaca: persze, ezt tudom, de most most van. meg azért kamaszoknál is van miért aggódni, amikor az egyetlen ember, akire nem hallgat, az a szülő......
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Ezekiell
veterán
válasz LanyUs #71473 üzenetére
Az ő véleménye sok esetben radikálisabb, mint az enyém... Mármint az "aki direkt nem tartja be a szabályokat, arra ne is pazaroljunk lélegeztetőt" radikális De igen, alap esetben ugyanazt gondoljuk: ezt a szart csakis széleskörű vakcinációval lehet megállítani, más lehetőség nincs. Lehet félni kicsit tőle, lehet kivárni, lehet tájékozódni, sőt kell is (és lehet konteózni ellene is, csak azok mind idióták egytől egyig), de mivel jobb megoldást senki se mutatott még sehol se (de jó lenne egy instant 100% hatékonyságú olcsó tüneti kezelés, pl mint egy Coldrex), így hajrá vakcina!
-
Ezekiell
veterán
válasz #32839680 #71477 üzenetére
admin/admin vagy admin/s3cr3t (utóbbi egy banki prod szerveren volt a java keystore authja, nem volt őszinte a mosolyom)
-
LanyUs
senior tag
válasz Ezekiell #71476 üzenetére
Hmmmm... de mi érdeke származhat ezeknek a "paráztató" embereknek abból a tevékenységükből, amit csinálnak? Politikai, gazdasági előny? Ráadásul orvosok, biológusok, ezért még hatásosabb a véleményük... Mert Minket bizonytalan átlagembereket szénné idegelni és még tovább bizonytalanítani ez nagyon nem oké... Ez nem közvetlen Neked szól, inkább gondolat...
-
Ezekiell
veterán
válasz LanyUs #71481 üzenetére
Erre több válasz is van sztem.
Lenkei/Gődény/társaik: egyértelműen anyagi hasznot akarnak húzni a dologból. Vagy közvetlenül (Lenkei->vegyétek emg a szarjaimat), vagy közvetve (Gődény->mozgalmat építünk, választáson indulunk, dől a lé ott)
"konteós orvosok" mint pl Dr. Judy Mikovits (Plandemic "film" "szakértője"): hírnév, elismertség. Jellemzően eleve az orvos/kutatótársadalom legszélére került fazonokról van szó, akik így akarnak betörni a mainstreambe, a köztudatba. Tudományos alapon nem ment nekik, akkor majd így. Elismertséget, önigazolást keresnek.
Meg persze vannak, akik full elhiszik amit mondanak, és a Messiás-komplexusuk jön elő (én egyedül megmentem a világot, én tudom az igazságot!)
Meg van a másik oldal, a "mindmeghalunk" kutatók/orvosok, de szerencsére belőlük egyre kevesebb van, és a józan hangok elnyomják őket.
És ezen kívül még rengeteg ok lehet... Ők is emberek, mint nekünk, nekik is saját motivációik vannak, amiket mi max karcolhatunk itt.
Érdemes pár elismert, jó nevű kutatót/orvost figyelni. Pécsi Virológia, Kemenesi Gábor, Merkely (báűr ő már bőven a politikának is beszél...), stb.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Ezekiell #71482 üzenetére
Észre vettétek mekkorát változott a világ? Eddig sosem mutatták az oltásnál tévében azt hogy bele szúrják a tűt az emberekbe. De most végig mutatják a folyamatot.
Ezzel is próbálják kondícionálni az embereket hogy ne féljenek a tűtől/oltástól. Félre ne értsetek nem ellene vagyok a dolognak csak feltűnt hogy mekkorát változott ez 1 év alatt.⭐ Stella
-
Ezekiell
veterán
válasz radi8tor #71483 üzenetére
Tök jó észrevétel, nem figyeltem, de teljesen igazad van!
Az előző kommentemhez még egy embert ajánlok, akit érdemes figyelni:
Kicsit hazabeszélek, de kollégám Horváth Péter, az MTA intézetvezetője csinál youtube tartalmakat a Coviddal kapcsolatban (is). Hogy ő miért érdekes? Mert az ő vezetésével fejlesztik a mestint-en alapuló Covid teszteket, amik bejárták a sajtót is tavasszal. Itt is volt téma.
Youtube linkAki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Hát nem tudom, ahogy így látom ez is inkább kifogás mint valós érv.
Én sem adnám meg az adataimat mondjuk X kormánynak de mivel szabadon rendelkezhetsz az adataiddal csak egy extra emailbe kerül minden tárolt adat törlése (miután megvolt az oltás).
Ma mondták pl a tv-ben hogy komoly adminisztráció van az oltással, rögtön elektronikusan is rögzítik az oltás tényét. Inkább ezen kellene aggódnia a szabadságharcosoknak nem az előregisztráláson.⭐ Stella
-
Csatravi
senior tag
válasz radi8tor #71486 üzenetére
"az oltással, rögtön elektronikusan is rögzítik az oltás tényét. Inkább ezen kellene aggódnia a szabadságharcosoknak nem az előregisztráláson. "
Mi ebben az új? Ma már minden eü beavatkozást elektronikusan is rögzítenek.
"de mivel szabadon rendelkezhetsz az adataiddal csak egy extra emailbe kerül minden tárolt adat törlése"
Hát ezen jót nevettem.#71483 radi8tor
Sok jelentősége nincs mert fiziológiás sóoldat is lehet benne[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
https://24.hu/kulfold/2020/12/30/koronavirus-vuhan-fertozottek-szama-felmillio/ [link]
Na...Amit mindenki sejtett... -
LanyUs
senior tag
válasz Ezekiell #71482 üzenetére
Az első csoport nem is érdekes. Az ilyen féle emberkékkel én sem foglalkozom. A 2. és a 3. a veszélyes a magam fajta laikus számára, mert orvos. Én, aki még a legapróbb parkolási szabályt is betartom és mindig követtem az orvos utasításait: első körben meglepődik, majd megijed az orvosi különvéleményeken és riogatásokon.
Te tisztában vagy a helyzettel és gondolom sokadszorra találkozni ugyanazzal a témával/félrevezetéssel dühítő lehet, de mindenképpen fogadd türelemmel a magam fajtát. Első körben kicsit elcsúszott a kommunikációnk pedig az alapvető szándékod a segítőkészség volt. Nekem is az ezzel a megjegyzéssel. Azért búcsúzok, mert a gyerekek mellett nagyon kevés idő van fórumra. Azért is nem mentem bele jobban a fórumtársakkal világ megváltó társalgásakba. Köszönöm az információkat! -
t72killer
titán
válasz LanyUs #71456 üzenetére
"akkor miért ez a nagy beszarás a covid vakcinától? "
A legutóbbi közismert rohamtempós vakcinafejlesztési kampányból kipottyant egy esetenként nakrolepsziát is okozó darab, ami minden csilivili plecsnit megkapott és pl a német plebset végigoltották vele.
Ezenkívül covid-témában többször is hazudott és vétett súlyos hibákat már idén az orvospolitikai elit, ami többszázezer emberéletbe került. Nem valami elnyomó diktatúrában, hanem a "demokratikus, nyíltan kommunikáló" nyugaton. Nehéz olyan elit ajánlásaiban megbízni, ami korábban pl eltanácsolt a maszkhordástól.
A "brit mutáns" körüli, igen erősen brexit-felhangú boszorkányüldözés is meglehetősen átlátszó.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
[CS]Blade2
addikt
válasz #72630400 #71492 üzenetére
"sok országban hasonló volt a helyzet"
Szlovákoknál és nálunk is kiadta ezt a 2-3-4-pár%-os átfertőzöttséget, de ott van New York vagy melyik a linkben.
A kiadott számok minden országban a tesztelt emberekből a pozitív tesztet produkálók száma.
Olyan lista nem készült még, hogy Wuhan-ban volt még nagyságrendileg +450.000, New York-ban +x, BP-en +y.Egyébként az jó, ha nem mondjuk 80.000-90.000-ből halt meg 4.000, hanem 500.000-ből. Akkor sokkal kisebb a halálozási ráta, sokkal többen át tudják vészelni 0 vagy enyhe tünetekkel.
Gyógyult-halott: 58,611,869 (97%) - 1,804,336 (3%)
Ha sok országból jön ilyen felmérés, és kiderül, hogy már 58 helyett 580 millió lehet a gyógyult, akkor a 3% is csak 0,3%. -
forceberg
veterán
válasz [CS]Blade2 #71498 üzenetére
"csak 0,3%" Csak? BTW nálunk 0,1%-nál már biztosan nem lesz gyengébb.
(#71499) 7up: ja, meg, hogy úgy megállt náluk, mint egy elzárt vízcsap.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com