- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
-
Ringman
nagyúr
28,000 Missing Deaths: Tracking the True Toll of the Coronavirus Crisis
összehasonlítás az átlagos és az idei halálozási számokról
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
tom_tol
addikt
válasz t72killer #20797 üzenetére
Belgiumról nem sokat tudok. Svédeket folyamatosan támadják "Európa nagyjai" mert szerintük elégtelenek az intézkedések. Mivel nem hullanak mint a legyek, sok államban már most is sokan megkérdőjelezik a szigorú intézkedések szükségességét. Ha a válság elmúltával kiderül hogy a svéd módszer működött nagyon nehéz lesz indokolni a "feleslegesen bevezettet" intézkedéseket. Svédeket is be kell állítani a sorba ezáltal sok kellemetlen kérdést megelőzhetnek.
-
VinoRosso
veterán
válasz Ringman #20802 üzenetére
Valószínű mindenhol szépítik a statisztikákat, és nem a halálozási arány növelésének az irányába, de azt nem tudom, hogy a NT honnét veszi, hogy ezek az emberek mind covidban haltak meg. Esélyes, hogy sok covidos van közte, de szerintem biztos van más is.
Ja amúgy meg ki tudja már minek lehet hinni, a napokban itt linkelgettek olyan statisztikát is ami szerint nincs kiugrás a halálozási adatokban, amire a gyászjelentések összevetése volt a cáfolat. Mondjuk az nekem elég meggyőző volt, meg hát tisztában vagyok azzal, is, hogy megy a számok lehazudása, nade akkor is.
[ Szerkesztve ]
-
Digitalis
senior tag
válasz this is life #20760 üzenetére
Cilike által köztudott hogy a tesztelés nem állítja meg a fertőzést . ennyi erővel akkor a lázmérés is tök felesleges, mert nem akadályozza meg a lázat. Lehet kidobni a lázmérőket, mivel nem allítja meg a betegségeket.
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
tom_tol
addikt
válasz t72killer #20808 üzenetére
Napi 200? a legrosszabb napon április 8 volt 106. 41 napja volt az első összesen van 1765.
Szerintem egy elkésett intézkedésük volt, az idős otthonokat csak április 1-én zárták, mig pl. a gimnáziumokat már március 17-én. talán ha előbb lépnek kevesebb lenne a halott.[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz VinoRosso #20805 üzenetére
...azt nem tudom, hogy a NT honnét veszi, hogy ezek az emberek mind covidban haltak meg
Nem állítanak ilyet. A cikk kifejezetten említi pl. hogy ebben azok is benne vannak, akik a túlterhelt kórházak miatt nem jutnak ellátáshoz.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Ezekiell
veterán
válasz t72killer #20811 üzenetére
Nem egészen, lásd: https://444.hu/2020/04/21/185-koronavirusos-halottat-jelentettek-svedorszagbol
"Bár a nemzetközi sajtó a svéd hatóságok tájékoztatása nyomán 185 napi halottról számolt be, a svéd sajtó szerint ez a szám igazából nem a hétfőn elhunytak számát tartalmazza, hanem olyan, az elmúlt hétvégén, napokban történt haláleseteket is, amiket csak hétfőn jelentettek be."
[ Szerkesztve ]
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ricardo
titán
Egyszer már legyőzték a vírust, aztán jött a második menet
"Március közepétől április elejéig a korábbiakhoz képest mind a négy országban kilőtt az új esetek száma, és bár a helyzet még mindig sehol nincs az amerikai vagy az olasz állapotokhoz képest, mégis ijesztőnek tűnik az, ahogy a vírus a korlátozások enyhítése után visszatér"
-
szabi__memo
nagyúr
-
fatal`
titán
válasz t72killer #20797 üzenetére
"Belgiumról nagy a csend, pedig lakosságarányban második helyezettek a világranglistán, San Marino után."
Tény, hogy szar a helyzet, de ez nem igaz. San Marinoban nem tudom mi a helyzet, mert általában az olaszokhoz számolják.De az első helyezett Luxemburg, utána Izland, Spanyolország és utána jön Belgium. Legalábbis jelenleg.
-
titán
válasz VinoRosso #20818 üzenetére
Párizsban 2x, new yorkban 4x annyian hunytak el naponta, mint egy rosszabb infuenza szezonban.
Szerintem a covid nem veszélyesebb mint egy erősebb influenza elvet nyomatóknak mindegy mi történik. Aki meghalt, nem tudjuk, hogy covidban halt-e meg. A többi, akiről nem hallani, meg biztos nyaral.
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz VinoRosso #20818 üzenetére
Dehogynem, a true toll of covid mi mást jelentene...
A cím mindig, minden sajtótermékben clickbait (a PH-n is ). A cikket kell (végig) olvasni
Amúgy pl. a covid hazai áldozatai közé én a mostani korházürítés halottait is be kell értsem, sajnos.
Illetve ha véletlen a kormányoldalról egyszer valaki véletlen kiböki, hogy saját halottainak tekinti őket akkor el leszek bizonytalanodva, hogy őszinteségi roham vagy csak szófordulat/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Depression
veterán
válasz tom_tol #20809 üzenetére
Meg lehet nyugodni kérem szépen. A magyar sajtóból kiindulva, csak a híres sportolók, sztárocskák, politikusok (bár azok közül is csak a külföldi), orvosok (síelés közben), migrénesek, és idősek otthonában lévők (szigorúan a pesti) kapják el.
Hétköznapi emberek, akik dolgozni járnak, bevásárolnak, piacra járnak, azok nincsenek veszélyben.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
törölt tag
-
t72killer
titán
Kihagyni a kórházból kidobott egyéb betegségben szenvedőket olyan lenne, mintha a frontális autós ütközésben "járulékos veszteség" épp arra járó, szintén belehalt bringást nem számolnánk a baleset áldozatai közé.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Ringman
nagyúr
kínaiak hamisítanak mindent - kamu/"kínai" CE jelölések lehetnek az európai szállítmányok egy részén.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ajándékok
aktív tag
válasz Ringman #20830 üzenetére
Lehet, hogy ezért nem tesztelnek még mindig.
Mivel havertól vették, nem mondhatják, hogy selejtet kaptak, mert abból vizsgálat lenne, amikor továbbra is tőlük veszik.
Meg kell várni a használhatót, és ha elég sok jön belőle, valamennyi "sérült" belefér.Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
VinoRosso
veterán
Ezt a tételmondat, ezt akarja igazolni a cikk. A tartalma ezt fejti ki, egyébként meg arra IS akartam utalni, hogy nem tudhatják, hogy a 28 ezer hiányzó közül mennyi köthető a covidhoz. Mivel a halálok nem ismert, ezért lehet bármi, írhatnák azt is, hogy űrlények támadása, vagy ingyen kokó folyt a tűzcsapokból amitől mindenki túlszívta magát, a lényeg, hogy nem tudják, mégis úgy kezelik, mintha tudnák.
Nem csak a címe clikkbait hanem az egész cikk az, mivel nincs alátámasztva konkrétumokkal. -
Csatravi
senior tag
-
t72killer
titán
válasz VinoRosso #20833 üzenetére
Nincs tudomásom róla, hogy beindult a 3. világháború, vagy 3 földrésszel kokót nyomtak volna a tűzcsapokba, így elég valószínűtlen az egyéb halálok.
#20837: 80x lerágott csont . Izlandon ez a faktor tippre valahol 1.01 és 2 között lehet.
Más: "Tamasinak többek között olyan kijelentései voltak a videójában, amit 175 ezren láttak, és a bejegyzéseiben, amiket pedig a több mint 43 ezer követővel osztott meg, mint hogy
- Németországban a félelemtől haltak meg idősek, nem a koronavírustól
- Nincs olasz és spanyol tömeges járvány
- Tudományos adatok nélkül mindenki meggyőződésévé vált, hogy ez egy súlyos betegség
- Nem veszélyesebb az idősekre a betegségAz etikai eljárás során a következőket szeretnék ha megvizsgálnák:
- Tamasi József koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kijelentéseinek valóságtartalmát
- Tamasi József kijelentéseinek etikai vonatkozásait
- hogyan lehet az ÁEEK nyilvántartása alapján két alapnyilvántartási száma, ezek közül milyen esetben melyiket használja " [link][ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Felpörgött a féknyúz-biznisz: "Az amerikai külügy jelentése szerint a három ország (Oroszo., Kína, Irán) kormányzata sokszor egybehangzó üzeneteket fogalmaz meg. Ezek között szerepel, hogy az új típusú koronavírus amerikai biológiai fegyver; az Egyesült Államok politikai tőkét kovácsol a járvány okozta válságból; a vírus nem Kínából eredt, hanem amerikai katonák terjesztették el; Kína nagyszerűen kezeli a válságot, miközben az amerikai kormányzat hanyag magatartást tanúsít." [link]
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
Az olasz sajtó kedden nyilvánosságra hozta az olasz egészségügyi tárca titkos dokumentumait, amelyek már január elején egy Kínából érkezett, ismeretlen eredetű tüdőgyulladásjárvány olaszországi megjelenését vázolták. A tárca három vésztervet dolgozott ki, de a legmagasabb fokozatút nem küldték át a többi minisztériumnak és tartományoknak, a pánik elkerülésére. Ebben több mint 600 ezer halottat jósoltak Olaszországban. A tárca eddig nem cáfolta az értesüléseket. A kormány január 28-án függesztette fel a Kínával közvetlen légi járatokat, és vezette be a veszélyhelyzetet.
Most tartanak 24 ezernel...[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
t72killer
titán
-
freeknight
őstag
válasz t72killer #20838 üzenetére
Eddig a "nem súlyosabb az influenzánál" csapat azért nem hitt a számoknak, mert az olaszok biztos mindenkit covid halottnak minősítenek, aki elköhinti magát, és nem tudhatjuk tényleg abban halt-e meg, vagy csak mellékes körülmény volt. Mindig azzal jöttek, hogy össze kell hasonlítani az előző évek halálozási statisztikáival az idei halálozásokat, mert az a biztos.
Most, hogy végre kijöttek ezek a statisztikák, és kiválóan látható, hogy szinte minden súlyosan érintett országban megnőtt a halálozás az előző évekhez képest, most már ezt nem hiszik el. Persze, nyilván hirtelen minden öreg úgy döntött, egyszerre dobja fel a pacskert, minden országban, teljesen véletlenül.
Úgy érzem, lehet érvelni bárhogy, nincs értelme. Én már csak azt mondom, nézzen mindenki doktor gödényt, az megnyugtat.[ Szerkesztve ]
-
Braavos
tag
válasz freeknight #20842 üzenetére
+1
-
csiga8
senior tag
Minden évben tél végén, tavasszal megnő a halálozások száma. Ha van korona, ha nincs.
Magyarország tekintetében (sem) nőtt meg szerintem a januártól-májusig tartó időszakban a halálozások száma.
Amiket én láttam diagrammokat még kevesebb is a 2020-as évben mint 2019-ben, meg 2018-ban. Még az olaszoknál is. -
t72killer
titán
Ha megnyugvásra lenne szükségem, akkor betolnék egy relaxmjúzik mixet inkább
#20844: A linkelt cikkben az elmúlt évek azonos időszakához hasonlítottak.
Amit a cikkből mondjuk hiányolok, a ~10évben elért legnagyobb szélsőértékek/szórás. Egy agresszív influenzaszezon tényleg meg tudja dobni egy-egy Február v Március halálozását.
[ Szerkesztve ]
-
-
t72killer
titán
válasz wjbhbdux #20847 üzenetére
Ha az összes halálozást nézed akkor nem, mert télen nem csak az influenza miatt halnak többen. Van szekérderéknyi nátha, sötét, hideg időjárás miatt egyéb pl daganatos cuccok ellen gyengébb immunrendszer, depresszió, stb.
A konkrét influenzás halottak száma persze 2-3x-osára nőhetne oltás nélkül olyan helyeken, ahol jellemzően egyébként beoltják az embereket (idősotthonok, kórházak), de ez még össz-olaszországban se valószínű, h elérné a 2-3e főt.
[ Szerkesztve ]
-
VinoRosso
veterán
válasz t72killer #20838 üzenetére
Képzeld a világban zajló események 99,9%-ról nincs tudomásod. Ha azt gondolod, hogy a tv-t meg a netet bámulva széleskörűen lehet tájékozódni, akkor nem is járhatnál messzebb a valóságtól.
A valóság az, hogy nincs adat arról, hogy miben haltak meg ezek az emberek. Szerintem is a covidhoz köthetö valószínűleg a többség, de nem írhatom le tényként, mert a tény az, hogy nem tudható. Remélem így már világos a kettő közti különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live