Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dangerzone

    addikt

    válasz pilóta #1806 üzenetére

    Egyetértek a véleményeddel. Én is úgy látom, hogy sok intézkedés a média nyomása, illetve a közvélemény miatt történik az országokban, nem pedig a tényleges veszély miatt.

    Persze a koronavírus fertőzőbb; mint az influenza; az eddigi adatok alapján, emellett még sok az ismeretlen az egyenletben, és sajnos nagy gond, ha egyszerre többen kerülnek az intenzív osztályra, mert egyszerűen az egészségügyi rendszer ezt nem bírja, de én továbbra is a számoknak hiszek!
    Minden évben majd félmillió influenzás van Magyarországon, és több, mint 10.000-ren halnak meg benne. Ennek a töredéke tapasztalható világszerte a koronavírusos megbetegedésektől.

    Szóval persze, fő az elővigyáztosság, élljen a kézmosás meg a c-vitamin (szóval semmi újdonság), meg valahogyan meg kell próbálni a terjedést megállítani, de túlzottnak érzem a pánikot, ami hosszú távon csak többet árt, mint használ, ha a gazdasági, szociális hatásokat is belevesszük.

    Közeledik a tavasz, jönnek a 25-30 fokok talán már áprilisban, aztán remélhetőleg hamar lecseng a járvány. Szóval a globális felmelegedés megmenthet minket... :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák