Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Disk4mat

    csendes tag

    válasz _Atesz #105124 üzenetére

    Valószínűleg soha nem fog pontosan kiderülni, de ha esetleg mégis, semmilyen hatással nem lesz semmire.
    Viszont ha valóban laborból "szökött", mesterségesen előállított patogén, az még egy érv a vakcinák alkalmazása mellett.
    Ugyanilyen mintával nem találkozhatott az immunrendszer, minimális keresztimmunitásbeli átfedés lehetséges (egyéb koronavírusok miatt) de az sok esetben kevés, és az új variánsok esetében egyre kevesebb. Ezért magasabb a ferőzési rátája a covidnak mint mondjuk az influenza törzseknek, és sok esetben ezért nem tudja legyőzni napok alatt , súlyos tűnetek nélkül a szervezet, mint a "megfázást" okozó koronavírusokat.
    Az egyik legfontosabb különbség a kötődési pont, az egyéb koronavírusok nem az ACE2 receptorokhoz kapcsolódnak, azoknál jellemzően a légutakban van a belépési, és szaporodási pont. Az immunrendszer már ott felismeri azok s proteinjeit, és elkezdi kiiktatni a vírust. Ha be is juttatja az mRNSét és elkezd szaporodni, az immun már előnyben van.
    A Covid viszont az érfalban lép be, és szaporodik, csak akkor kezdi el az immunrendszer semlegesíteni, ha már elkezdte másolni magát, így hátrányból dolgozik a védelem. Ez a hátrány a korrral , autoimmun-betegségekkel, cukorbetegséggel... egyre nő, ez látszik is a halálozási adatokban.
    Viszont a vakcinával le lehet dolgozni ezt a hátrányt, a citoplazmában "legyártott" SP-kkel előre "be lehet gyakoroltatni" hogy ha jön az igazi vírus, egyből felismerje, és még az elszaporodása előtt kiiktassa.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák