Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sztripi

    csendes tag

    válasz Calibos #2725 üzenetére

    De ha németek jobban voltak motorizálva mint az angolok hogy tudtak az angolok előbb lelépni? Nem kelett volna lehagyniuk az angolokat?

    Nem tudom de itt mindenkinek az az érzése hogy az angolok és a franciák eldobálták a fegyvereiket és fejvesztve menekültek gyalog az utakon futva!

    Ha a VISSZAVONULÓ HADSEREGNEK NINCS HÁTVÉDJE AKKOR NEM TUD VISSZAVONULNI, MERT BEDARÁLJA AZ ÜLDÖZŐ HADSEREG... A visszavonulás ugy nézett ki hogy kiépitettek szedett vedett állásokat amannyi idő volt. Ott marad egy egység, a többi elmegy melette, ezután hátrébb kiépitenek ujabb állásokat és egy másik egység átveszi a védő szerepét, még az első harcolva vonul vissza addig még a másik nem lép harci érintkezésbe az elsővel.

    Az angolok nem futamodtak meg visszavonultak. Ez nagy különbség. Ha pesti vagy te is tudod mit jelent az hogy ha bedugulnak az utak... Képzeld el ugyanazt ha néha még bombáznak is közbe a tüzérség meg néha belövi az utat. A civililek is menekülnek tele van szekerekkel az ut, stb. Ha ezt leöntöd pánikkal akkor azon az uton nem megy semmi sem se előre se hátra. Az hogy ott kelett hogy hagyják a teljes felszerelésüket, nem csoda a hajókra nem tudták rátenni... Ami a németeket illeti ők megtettek mindent hogy megakadályozzák a visszavonulást... Na és persze azt sem szabad elfelejteni hogy egyes német egységek nem aludtak 2 napja. Meg kelett hogy álljanak pihenni. Na de ilyen apróságokkal nem foglalkozunk, mert megsértheti a német dicsfényt... Ne értsérl félre le a kalapot NAGYON sikeres hadművelet volt, és még sikeresebb is mert az ellenség nem tétlenkedett annyira mint gondoljátok.

    I wish you luck, speed and freedom from stupidity! - VAL

Új hozzászólás Aktív témák