Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz td #2695 üzenetére

    A partizántevékenység a megszállt szovjet területeken erőteljes központi (Moszkva) irányítás alatt zajlott. Ez volt alapvetően a ''sikerének'' a kulcsa. Amennyiben nem lett volna központi irányítás nem értek volna el sok mindent. De így sem igazán. Ezt kissé túlértékelik általában az emberek. Csak néhány hadosztályt kötöttek le a partizánellenes intézkedések, emellett ott voltak az Einsatz Gruppe-k is. A fronton levő több mint száz hadosztályhoz képest nem volt jelentős, bármit is befolyásoló erő ez. Amennyiben a németek nem akarták volna a megszállt területek lakosságát terrorizálni nem is kellett volna foglalkozni ilyesmivel. Az oroszokat leszámítva gyakorlatilag minden szovjet tagköztársaságban felszabadítóként fogadták volna őket.

    Kína és az USA között fedetten létezett katonai együttműködés! (Pl.: Repülő Tigrisek.) Persze ez igazából csak a Csang-Kaj Sek féle Kínára vonatkozik. Japánnal együtt képesek lettek volna lenyomni Kínát.

    A fenntarthatóság leginkább a megszállt területek lakosságával való bánásmódtól függött volna. Az oroszok nem igazán ellenezték volna a zsidóság elhurcolását (ők sem igazán szerették őket). Emellett figyelembe kell venni, hogy az oroszok a mai napig is igénylek az erős egyszemélyi vezetőt. Nem igazán érdekli őket ki az, az erő dönt (Sztalin ellen sem lázadtak fel, pedig lett volna okuk rá).


    mityku: Miért akarod lebeszélni szicsut? Csak nem attól félsz, hogy megelőz téged? ;]

Új hozzászólás Aktív témák