Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mityku

    aktív tag

    válasz td #2567 üzenetére

    Az a véleményem, hogy ha bebörtönzik hosszú évekre, akkor komolyan csorbul bizonyos emberi jog (pl. szabad véleménynyilvánítás). Tehát, ha olyat mondasz ami másnak nem tetszik, akkor simán börtönbe csukhatnak? :F Érdekes!
    Nem gondoltam, hogy 2006-ban idáig jut a világ!

    Más!
    Volt ugye hétvégén a Pearl Harbor - Égi háború c. alkotás és elkezdtem böngészni a régi újságokat, hátha találok valami mellékes infót a dologról.
    Találtam is! Mégpedíg 3 db film japán rendező munkáságából.
    Az elsőt már 1942-ben elkészítették propaganda célból. Címe: The War at Sea from Hawaii to Malaya, a film egy átlagos alkotásnál 10-szer hosszabb volt. A rendező Kajiro Yamamato, Akira Kurosawa tanára volt. A filmben használt különleges rajzeffekteket az az Eiji Tsuburaya készítette, aki az első világháború idején repülőkiképzést kapott. Mikor az amerikaiak látták a filmet, azt hitték, hogy a repülőjeleneteket filmhiradókból vágták ki. 1962-ben Tsuburaya közreműködött a I Bombed Pearl Harbor c. filmnél, amelyet Shuei Matsubayashi rendezett, aki a császári haditengerészetnél szolgált, s bajtársainak akart emléket állítani. Volt még egy próbálkozás 1959-ben, Nobi címmel készült alkotás, mely a Fülöp-szigeteknél vívott csatákat idézte fel.
    Ezenkívül van még kb 10-11 db amerikai alkotás amely a csendes-óceáni ütközeteket mutatja be.
    Egyszer szívesen megnézném a fent említett 3 japán alkotást! :)) Biztos nagyon jó lehet!

    Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther

Új hozzászólás Aktív témák