Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz Gyantusz #2544 üzenetére

    Az adogatási irányt bizony elnéztem. Ott a pont.

    (Ez a dara kicsit erős volt! Gyantával van tele a tokom! :DD )

    ''...ma már inkább ''tűzfegyver'', ld. MLRS, v. ADATS''

    Ezzel az a probléma, hogy ezek rakétafegyverek, amelyek szintén a tűzfegyverek közé tartoznak, akárcsak a pisztolyok puskák. (A tűzfegyver pontos definícióját most lusta vagyok előkeresni. Kb úgy szól egyébként, hogy ''égés során kiterjedő gázok által hajtott lövedéket tüzelő fegyverek''.

    Amit meg lehet még figyelni a Challengerek és minden korszerű nyugati harckocsi csőtorkolatán az az elhajlásmérő egyik eleme. Ennek adatait szintén betáplálják a tűzvezető-rendszerbe, és helyesbítik vele a célzási pontot. [link]


    A csőhosszról: a csőfartól csak az öntöltő pisztolyok esetén szokás ezt mérni. Egyéb fegyvercsövek esetén az átmeneti kúp csőtorkolat felé eső végétől a csőtorkolatig.

    A mozsár nem feltétlenül egyszerű és könnyen mozgatható. Lásd pl Karl.


    A lövegpajzs tetejének hullámosítására szerintem aránylag egyszerű lehet a magyarázat. Nem igazán növeli a löveg profilját (mivel nem teljes szélességben olyan magas csak periodikusan. Felderíthetőségi szempontból igazából a hullámvölgyek legalsó pontja számít) annál inkább a védettségét (itt viszont a hullámhegy felső csúcspontja mérvadó). Lényegében extra védelem minimális többlet anyagráfordítással és tömegnövekménnyel. Persze ez csak hipotézis.


    td: Ezért is szokás a harc megkezdése előtt ledobni őket.

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák