Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • krichd1

    addikt

    válasz lezso6 #35329 üzenetére

    Én eddig csak kőzetgyapotot fríz anyaggal bevonva kiporzás ellen, Airrock ND FB1-et, Auratech fórumtárs féle 10cm vastag nádszövet paneleket használtam, illetve ilyen nádszövet panelt használok most is, volt nálam próbára Dynavoice akusztikai panel 50mm, illetve ilyen sima "stúdiós szivacs" is. A közeljövőben ki fogok próbálni fagyapotot is. A paneleket sosem ragasztom, mindig felfogatom és hagyok légrést a panel és a fal között, ez jót tesz a mély hangok csillapításának is, leginkább pont a 100-200Hz-es hangokat lehet ezzel a módszerrel jobban csillapítani. Basszuscsapdának is volt többféle, 100Hz alatt azok működnek legjobban, ezért nem nagyon lehet őket kikerülni, egy ideig tubetrappet használtam, de azt az üveggyapot anyaga miatt száműztem, persze elvileg be van vonva kiporzás ellen, de inkább a természetesebb anyagokat használom a szobában.
    A szubod nekem nem szimpatikus, 8"-es reflex, ilyen felépítésből én még jó mély hangot nem hallottam. Én ha egyszer rászánnám magam, hogy szubládát vegyek valami jobb fajta, gyors, pontos zártat választanék specialistától, mint például HSU Research ULS-15 MK2, Rythmik Audio F15, drágábban például JL Audio Fathom f113.

    (#35330) Jimy83: Akkor próbáld ki, de remélem nem csak a mély mennyisége számít neked a zenénél, mert akkor inkább hagyd meg másnak azokat a Fostexeket, akik jobban értékelik a hangminőséget.

    [ Szerkesztve ]

    Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

Új hozzászólás Aktív témák