Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Degeczi

    nagyúr

    válasz szotyesszor #26545 üzenetére

    Mondhatni minél újabb a TV, annál elhanyagoltabb, ratyibb a hangrésze... és nincsen ökölszabály, magadnak kell megnézned, milyen hangkimenet van rajta: általában manapság már nincsen RCA hangkimenet a TV-ken, az még az analóg TV-k idején volt jellemző, manapság már optikai, digitális kimenet a gyakori. Ha arra kötsz egy külső DAC-ot, a hangminőség jó lesz (amennyire a TV adások vacak, túltömörített hangja jónak mondható) - viszont a TV-d hangerőszabályzója nem fog rá hatni, a hangredszereden kell majd állítgatni. Sokan ezért használják a TV fejhallgatókimenetét, ami hangerőszabályzott (és beruházást sem igényel) azonban persze gyengébb minőségű.

    De kérdés, mire használod: mert a TV adásoknak nem jó a hangja, ha viszont filmet játszol le, akkor a műsorforrásra (számítógép v. médiajátékos) érdemes kötni az aktív hangszórókat.

    A két hangdoboz között korrekt (kellően vastag) kábel van a Modecomokon, nem kell cserélni (nem is lenne egyszerű, mert négyeres és egyedi csatlakozóval szerelt a multiamplifikálás miatt)

Új hozzászólás Aktív témák