Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dudika10

    veterán

    válasz ToniSoprano #24446 üzenetére

    2.5W-ból az erősítő mg elfűt 0.3-1W-ot attól függően, hogy milyen osztályú (minden bizonnyal D osztályú az említett, és így csak 0.3W körüli veszteséggel kell számolni), marad csatornánként 1-1W folyamatos üzemben.
    1-1W-tal egyébként még mindig el lehet érni halláskárosodást, ha megfelelően érzékeny hangszóróval párosítja az ember. Önmagában a teljesítmény mint egy darab megadott szám semmiről nem ad információt!

    A hangosság a teljesítménynek nem lineáris függvénye, a nálad lévő 4-szeres különbség jó közelítésben kétszeres hangerőnek felel meg (teljesítményduplázás +3dB-nek felel meg, és 6-10dB közé szokták helyezni valahova a kétszeres hangosságérzetet (~4-8x-os teljesítményarány), ami persze nem egy egzaktul megfogható valami, nem tudom mire mondom azt, hogy ez kétszer hangosabb).

    Hűtőbordára sincs minden esetben szükség. Gyakran a hátsó fémlemezre csavarozzák a hűtendő alkatrészeket, és kis teljesítménynél még ez sem muszáj sokszor.

    Ahogy Degeczi is mutatja, a Geniusnál a hűtőborda a doboz belsejébe került, a keletkezett hőt az átmelegedő fa, és a reflexnyíláson keresztül mozgó levegő vezeti el.

    tibbike01: nem az erősítő a nehéz, hanem a trafó (ha egy vas magra feltekerünk egy valag rezet, az nem lesz éppenséggel könnyű). USB-s vackoknál trafóra nincs szükség, s mivel az erősítő súlya picike (2W-os teljesítménynél még csak hűtőbordára sincs szükség), így nincs különbség a két oldal súlya közt.

    [ Szerkesztve ]

    Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

Új hozzászólás Aktív témák