Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cassio1987

    tag

    válasz .DLL #24239 üzenetére

    Igen ezt mondom, hogy ha a xonar sp/difjén megy a hang akkor se jobb mint ha a hdmi-n megy. Tudtommal (de majd kijavítanak ha nem így van) ha hdmi-n megy a hang, akkor nvidia videókártyáknál a videókártyát összekötik a gépben lévő hangkártyával amely a hangot generálja/dekódolja, jelen esetben ráköthető lenne a xonar d1-re így a hdmi-n kimenő hangot is az állítaná elő. Amd-nél ezzel szemben összekötésre nincs lehetőség, hanem a videókártyába épített realtek média chip gondoskodik a hangról. Viszont én nem hallok különbséget a hdmi hang és a xonar d1 sp/dif-jéről küldött hang között. Ezért gondoltam, hogy a dac lehet benne a ludas, hogy nem hallatszik ki a különbség.

    Rákötném én szívesen a gépre 10méteres jack-rca-val ha lenne olyna kábel ami 10 méteren nem lesz zajos.

    asus oldalán írja is : S/pdif csatlakozó a VGA kártyák HDMI kimenetéhez

    A lényeg, kicsit elbeszéltünk egymás mellett szerintem. Tökéletesen megy most is stereoban a hang, csak arra lettem volna kiváncsi, hogy egy másik minőségibb daccal, hangosabb, tisztább vagy bármivel jobb lenne e a stereo hang mint a mostanival.

    Szerintem lehet dts-t stereo-ra küldeni mert a fiio-nak a drágább stereo dacja tud dts és dolby hangsávot is kezelni, plusz a tv-ben is van lehetőség a kimenetnél pcm helyett ezeket választani.

    ui: ha hülyeséget írtam javítsatok ki :)

Új hozzászólás Aktív témák