Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Agyzuzo

    addikt

    válasz zoldy #20482 üzenetére

    Sorry, ezt már csak most olvastam... De dobj rájuk egy mail-t, válaszolnak hamar. :)

    Nah, megvolt a hallgatózás, most jön a véleményem, de szigorúan SZVSZ, mert ugye hogy kinek mi jön be az abszolút egyénfüggő és persze az is, hogy ki mit szeretne hallgatni az adott hangfalon. :)

    Én a Prodipe Pro5 V2 és Mackie M5 MK3 és M6 MK3 trió között vacilláltam, ezért csak ezeket hallgattam meg. Illetve a Prodipe Pro8-at is szívesen meghallgattam volna, de az sajnos nem volt épp náluk (se M-Audio BX8, de elég finoman lebeszéltek róla, hogy nem akarom én azt hallani :D). Felsőbb kategóriásat nem hallgattam meg direkt, van fogalmam róla hogy tud szólni egy több milliós rendszer, de nekem otthonra kifejezetten a gépem mellé kellett egy kisebb monitor pár, ugyanis nagy HiFim van már otthon (szubládával), tehát ez csak a másodlagos rendszerem (egy Genius HF-2020-ast vált le - amit szentségtörő módon egy Focusrite Saffire Pro 14-el hajtottam :) -, mert hálisten kipurcant és gariban visszakaptam az árát - a hangja az egy fokkal volt a szar fölött és a rossz alatt :) ). Ja igen, még annyi hogy a Prodipe-ból nem a V2 volt, hanem sajnos csak a sima, ez nem tudom mennyire befolyásolja a dolgokat...

    Zenék, amiket hallgattam a teszt során - Michael Jackson "Billie Jean", Skrillex "Make It Bun Dem", Robbie Williams "Bodies", Red Hot Chili Peppers "Under the Bridge", és valami random Celine Dion szám a női vokál miatt illetve még néhány ami most az istennek se ugrik be :) - még a Dire Strats-t szerettem volna meghallgatni (Money for Nothing - az egyik legjobb zene a "színpad" tesztelésére), de kiment a fejemből. :)

    Najó, lássuk az én személyes véleményemet:
    Ahogy hallgattam a zenéket a HitSpace-nél szokásos módon gombnyomással lehetett váltani a különböző szettek között, ezért igen kényelmesen és jól össze lehetett vetni a 3 versenyzőt. Amit kb. 5mp után leszűrtem az az volt, hogy a Prodipe hangzásvilága nagyon messze áll tőlem. Nem tudom, hogy ez a karakterisztika mennyire illik a többi hangfalukra (én úgy gondolom minden gyártónak van egyfajta "tipikus" hangzása aztán az vagy tetszik valakinek vagy nem), de az 5-ös után igazából nem bánom, hogy a 8-ast nem tudtam meghallgatni. A hangképére azt tudnám mondani, hogy nagyon "flat", számomra kicsit unalmas, tompa hangzása volt, azokkal a zenékkel, amikkel megetettem, meg főleg. Viszont tény, hogy mélyben ő volt a legerősebb, sokkal hangsúlyosabb volt a mély mint a Mackie-k esetében, még az MR6-nál is erősebb volt a Pro5 a mélyek terén. Viszont cserébe nem volt tere és az egész hangképét valahogy "piszkosnak" éreztem. Egy garázsrock zenével biztos ütött volna, de olyasmit nem hallgatok. :) Szóval a hallgatás közben a Prodipe-ot hallgattam a legkevesebbet. A Mackie-k viszont nagyon tetszettek. Szép "szellős", transzparens hangjuk van és hihetetlen nagy a terük. A színpad érzése itt volt a legerősebb, a vokálok nagyon szépen szóltak a Mackie-ken, tényleg nem véletlen írják sok helyen hogy "poppos" a hangzása. És most jön az érdekes része a dolognak - ahogy hallgattam a számokat azon vettem észre magam, hogy sokkal szívesebben hallgatom az MR5-öst, mint az MR6-ost. Konkrétan egyedül a Robbie Williams szám esetében éreztem csak jobbnak az MR6-ost, ott ugyanis jót tett hogy mélyebbre tud lemenni, viszont összességében azt kell mondjam hogy a legkiegyensúlyozottabban az MR5-ös szólt. Ott helyén voltak a közepek, a magasak és nekem pont megfelelő mennyiségben voltak a mélyek is. Az MR6-nál néha kicsit tolakodónak éreztem a mélyeket, úgy éreztem hogy ez már ront az összképen. Egyébként a HitSpace-es srác is ezen a véleményen volt, mondta hogy ő is szívesebben hallgatja az MR5-ös, mert számára is kellemesebb hosszú távon mint az MR6. Tény, hogy az MR6 erősebb és többet kiad, de aki a zenét hallgatni szereti és nem érezni, az szerintem jobban jár az MR5-el. Úgyhogy én végül az MR5 MK3-ra adtam le a rendelést. :)

    Kicsit hosszú lett, de remélem tudtam én is valami újjal szolgálni. :D

    Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

Új hozzászólás Aktív témák