Hirdetés

Zenfone blog: Frissítési ütemterv

A Zenfone 4 bevezetésével egyidőben az ASUS-nál jelentős változott a frissítési politika és a gyártó úgy döntött, hogy megpróbálja minél tovább naprakészen tartani a szoftvert a korábbi modelleknél is. Ennek megfelelően most kiadtak egy hosszú listát, hogy melyik Zenfone mikor fog Oreóra váltani, amit örömmel közzé is teszünk.


[+]

A Zenfone 3 család számos tagja már meg is kapta a frissítést, ezekre a gépekre már kijött a 8.0-s Android: ZenFone 3 ZE520KL, ZenFone 3 ZE552KL. Valamint a Zenfone 4-esek közül megkapta a ZenFone 4 ZE554KL és ZenFone 4 Pro ZS551KL.


[+]

Május végétől pedig jön a többi termékre is a frissítés, konkrétan ezekre: ZenFone 3 Max ZC520TL, ZenFone Zoom S ZE553KL, ZenFone 3 Deluxe ZS570KL, ZenFone 3 Laser ZC551KL, ZenFone 3 Max ZC553KL, ZenFone 4 Max ZC554KL, ZenFone 4 Max ZC520KL, ZenFone Live 5,5” ZB553KL, ZenFone 4 Selfie ZD553KL, ZenFone 4 Selfie Pro ZD552KL, ZenFone Max Plus M1 ZB570TL. Ez elég combos lista, ráadásul nem is csak a csúcsgépek érintettek, hanem a belépő szintű modellek tulajdonosai is örülhetnek.


[+]

Már csak azért is, mert az Oreóval együtt a ZenUI is megváltozik, a legtöbb esetben a ZenUI 5 kerül rá a gépekre. Ez számos változást hoz, egyrészt letisztultabb, áttekinthetőbb a felület, kevesebb esetben kell belemászni a fontos beállításokhoz a menürendszer bugyraiba és jóval karcsúbb az előre telepített, sokszor nem is használt alkalmazások száma is. Gyárilag a Google billentyűzet kerül fel szövegbevitelhez, érkezik egy csomó új téma, bekerült a kettős fiók kezelése a közösségi alkalmazásoknál, a Zenfone 5-ös családnál pedig némi AI, arcalapú feloldás, Smart People fotósalbum, Optiflex 3.0 és a notch kezelésének lehetősége színesíti az eszköztárat. Ez azt is jelenti, hogy a már általunk is tesztelt Zenfone 5 Lite is hamarosan megkapja a frissítést, a termékvonal további tagjai pedig nagy valószínűséggel már ezzel a rendszerrel együtt kerülnek a boltok polcaira.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

  • Hurrá! 5% felett az Oreo

    Miközben a Google büszkén mutogatta a készülőfélben lévő, idei Android főverziót, a tavalyi halk nyögésekkel lépte át az 5%-os küszöböt.