Hirdetés

WP blog: WP8 a Huaweitől

Már rengeteg forrás alapján számíthattunk a Huawei Ascend W1 érkezésére, a CES kiállításon hivatalosan is bemutatásra került, a standon teljes fizikai pompájában ki lehetett próbálni az újdonságot. A gyártó első Windows Phone 8 alapú készüléke a középkategóriában próbál szerencsét, ennek megfelelően a specifikációk kissé szerények a felső kategóriás WP8 gépekhez képest.

A 10,5 milliméter vastag telefon műanyag borítást kapott, a színválaszték viszonylag széles: fekete, fehér, kék és rózsaszín kivitel is piacra kerül majd. Az előlapon egy négy hüvelykes képátlójú, 480 x 800 képpontos felbontású panel feszít, ami 233 ppi pixelsűrűséget jelent. A technológiát tekintve egy IPS megjelentővel van dolgunk, így a fényerővel és a betekintési szöggel nem lesz probléma. A kijelző alatt a három szokásos vezérlőbillentyű (vissza, start és keresés) kapott helyet. Az előlapi kamera 0,3 megapixeles, a hátlapi fényképező 5 megapixeles, autofókuszos, 720p videót tud rögzíteni.

Hardveres oldalon egy negyedik generációs Qualcomm Snapdragonnel van dolgunk. Az MSM8230 típusú lapka a Plus családba tartozik, a csíkszélessége 28 nanométer. Tartalmaz egy kétmagos, ARMv7 utasításkészletű, magonként 1,2 GHz órajelen pörgő processzort és egy Adreno 305 grafikus gyorsítót, melyek mellé 512 MB RAM és 4 GB belső tárhely jár, utóbbi microSD-kártyával bővíthető tovább. Adatkommunikációs szempontból WiFi (802.11b/g/n), Bluetooth (2.1), a-GPS és NFC, valamint egy GSM- és egy UMTS-egységek mellett extraként a mobilnet szórására is van lehetőség. Mobilhálózaton legfeljebb 21 Mbps sebességű letöltési és 5,76 Mbps feltöltési sebességre lehet számítani.

A Windows Phone 8 alapú mobil extra szoftverei  jelenleg nem ismertek. A készüléket az akkumulátora emeli ki a középkategóriás gépek közül, a Huawei újdonsága ugyanis 1950 mAh kapacitással rendelkezik, ami akár többnapos üzemidőt is lehetővé tehet. A telefon az első negyedév során kerül piacra.

Azóta történt

Előzmények